Telkin veya olumlama ile hayatı değişen var mı aranızda

canım gittim zaten . bu arkadasın derdi bana yardımcı olmak değil yermek emin ol.. bilmediğin için böyle düşündün tabi
Seni normal hayatında tanımayan birinin niye böyle bir derdi olsun ? Şahsen biri bana o an hoşuma gitmeyen bir tavsiyede bile bulunsa konu üzerinde düşünürdüm. Tekdüze aynı öneriler almaktansa farklı önerilere de açık olmak lazım.

Konuna gelince ayriyeten yoga ve meditasyon deneyebilirsin. YouTube'da yeni başlayanlar için yönlendirmeli meditasyonlar da var ama bence en etkilisi sonunda farkındalık meditasyonu. Bir de bunu da araştır istersen.

Ek olarak besin takviyesi olarak 5 - HTP araştırabilirsin.

Ben hayatımı yoluna koymak adına olumlamalar yapıyorum, bu forumda arkadaşlar da paylaşmış zaten olumlu düşünce sayfası var orda takılıyorum zaman zaman iyi geliyor. Bir takım metafiziksel şeyleri öğrenmek iyi geliyor farklı bakış açıları kazanıyorum. Fakat benim ruhsal huzurum ve pozitife dönüşmemde olumlamadan ziyade dualar etkili oluyor. Dua etmesem sadece olumlamaya devam etsem 2 gün falan sürüyor geri tekrar olumsuza düşüyorum.
Bu nedenle sende kendine iyi geleni deneye yanıla bulmalısın. Olumlama çok depresif bir ruh halindeysen tek başına işe yaramayacaktır. Öncelikle o ruh halini düzeltmelisin.

Ayrıca Milana22 nin dediklerini bence dikkate almalısın diye düşünüyorum. Çünkü ben kendisini olumlama sayfasından biliyorum ve bu işi bilen birisi. Kendisi başarılı olumlama yapabiliyor dolayısıyla sana iyi gelip gelmeyeceğinin farkında olma ihtimali yüksek .

Kesinlikle işe yarıyor. Dualarını kullandığın kelimeleri değiştirdiğinde fayda buluyorsun. Örnek hastalık istemiyorum değil sağlık istiyorum diye dua edeceksin. Sonunda yapıcı bir konu okumak beni sevindirdi. Tek dert değil çözümlerini paylaşmak gerekir. Sen büyük bir adım atmaya yeltenmişsin. Devamı huzur sonu mutluluk olacak. Buna inan ve güven. Dertlerin en çaresiz göründüğü nokta dermana yaklaştığının habercisidir. Sende bu olmuş. Bu enerjini kaybetme. İnanmak başarmanın yarısıdır.

Biraz mesajlara göz attım. Hepsini okumadım. Neden güzel birşeye adım atmayı planlarken insanlara saldırıyorsun. Ben başlığı okuyarak yorum yazdım. Burda senelerce senin yazılarını okuyarak fikir sunanlar olmuş. Sende hakları var. Yanlış veya kırıcı bulsanda daha olumlu cevap verebilirsin. Atmak istediğin adım bunu gerektirir. Etrafında olan insanlara da bu şekilde yaklaşırsan kaybedersin. Sen nasılki kendi rahatsızlığından bıktın yoruldun insanlarda aynı duyduyu paylaşabilir. Bu gayet normal. Hellalik istemekle başla. Bazen bir tartışmada her iki tarafta haklı olabiliyor. Sende haklıysan karşı tarafında hakli olma payını düşün. Hep tek taraf haklı olmak zorunda değil. Olumlu düşünmek olumlu bakmakla başlar. Attığın adımı başarılı tut. Bir önceki mesajım hala geçerlidir.

Yani okuyorumda inanamıyorum...psikolojisi bozuk ve hassas birine böyle konuşmak nasıl bir zihniyet?daha anlayışlı olmalısınız olamıyosanız konuda ne işiniz var? Sizde kendinizi böyle tatmin ediyosunuz heralde...sorunlarını aşamayan hassas bi insana psikolojin bozuk saldırgan vs demek...çok şaşırdım gerçekten...insanlar ne kadar anlayışsız olabiliyor...

Zikir, dua, ve kuranla bol bol meşgul olabilirsin sana şifayı verecek olan Allah cc lütfen ona yönel kalbimi aklımı ruhumu sana bıraktım Allahım de tabiki psikoloğunla da konuş çalış vs

Boşver canım ben onu gözardi ettim yazdıklarını görmüyorum bile artık. Bn önceden d çok hassasken burada hiç tanımadığım birinin yazacağı şeye bile aglayacak kadar kotuyken bana neler.yapti bu üye. Kendisine göre yardımcı olmaya çalışıyormuş :) kötü kalpliler heryerde sanal reel farketmiyor. O da kendini öyle tatmin eden biri .

Seni gözardi ettigim için yazdığın mesaj içeriklerini artık görmüyorum. Üye adin profil foton aşırı uyumlu karakterinle.

Seni gözardi ettigim için yazdığın mesaj içeriklerini artık görmüyorum. Üye adin profil foton aşırı uyumlu karakterinle.
Evet, dizideki karakter ile birebir benzediğim için bu adı ve profili seçtim. Ben karakterimden memnunum, en azından tek yaptığım söylenmek ve insanlara ayar vermek değil, ben kendi hayatımda değişiklikler yapabiliyorum ve yerimde saymıyorum. Sana da tavsiye ederim, iyi günler dilerim.

Ona şüphem yok dizideki karakter de ortalık karıştırmak isteyen, kendisi içten içe çok mutsuz ve sanssiz olduğu için baskalarinin mutsuz olmasına sevinen bu sebeble elinden geleni yapan ama disariya güçlü gibi görünmeye çalışan bir karakter kabul etmene sevindim baya sevindim yaa o kıza dizide de baya aciyordum . İyi günler canim

Ben bu yorumunuzu yeni gördüm. Siz üyeyi tanımadığınız için yorumlarımı acımasız buluyor olabilirsiniz ama ben kendisine daha ilk üye olduğum zamanlarda güzelce yorum yaptım. (bu şekilde değil.) ve bana laf soktu, benim kötü olduğumu söyledi. Hani şöyle söyleyeyim. Sadece bana yapsa ya da ben bu şekilde davransam tamam problem bende diyeceğim ama benlik bir olay yok. Yorumları okuduysanız sadece bana değil ve bu şekilde düşünen sadece ben değilim. Herkese aynı ayarda laf sokuyor ve herkes bundan şikayetçi. Kusura bakmayın ama beni bir mesajla tanıyacak kadar karakter analizi yapmış olamazsınız.
Vallahi maviaycım. Evet karakterimiz benziyor ve Cheryl bana göre geçmişte yaşadıklarına göre gayet güçlü bir kadın. Bende güçlü bir kadınım. Burada beni kötüleyip bana acıyacağına lütfen kendi hayatını düzelt. Zira sen kendin bir önceki konularında en yakın arkadaşını dahi kıskanan, onun mutlu olmasını istemeyen ve ona kötü yakıştırmalar yapan bir insansın. Bunları ben değil kendin söyledin, ben bu zamana kadar seni rencide edecek birşey yazmadığım halde sürekli bana laf soktun, nedeni çok açık. Keşke benim gibi olsan da sorunlarının arkasında dimdik durmayı öğrensen. Anneni babanı defalarca kötüledin, defalarca sana o evden çık, çalış, git dendi ama sen her öneriye bir bahane buldun, seni anlayan yardım etmek isteyen insanlara verdin veriştirdin. Ben acınacak bir karaktere ya da hayata sahip değilim. Mutluyum, iyiyim ve hayatım yerli yerinde. Ben en azından beni üzen bana zararı dokunan insanları hayatımdan çıkarabiliyorum. Bu babam bile olsa. Bunları sana da tavsiye ederdim ama yapmayacağını biliyorum. Çünkü sen söylenmeye alışmış ve kendin hariç çevrendeki herkesi kötü kalpli olarak gören bir insansın. Ne diyeyim, umarım olumlamalar işe yarar da bir nebze olsun hayatını düzeltebilirsin. Bana üzülmek yerine mutlaka olumlama çalış, zira benim üzülecek bir yanım yok. Neyse. İyi günler.

Senin anlamadigin konu su sen psikolojik durumlardan haberdar değilsin. Birebir kendisi yaşamayan kimse anlamaz yani yakınında görmen de bir seçenek olamaz. Mesela benim kardeşim aynı aileye aynı şartlara sahip lakin onda bu tarz bir durum olmadığı için anne baba umursamayabilir daha dik durabilir. O bile bazen anlamazken birebir gördüğü halde yaşadıklarımı senin anlamaman normal tabi. Bn çok güçlü bir kızdım lise sona kadar aile içi yaşadığım hicbirseyi belli etmez burnundan kıl aldırmaz biriydim. Sonra öyle bir şey oldu ki psikoloji çok değişik birşey öyle kendini güçlü hissedip haydi ayvallah ben çalışmaya gidiyorum sizi çekmek zorunda da değilim diyemiyorsun kendini çok güçsüz hissettiriyor bu algı bozukluğu. Dilerim bunları yaşama ve öğrenmek zorunda kalma.cunku inan oturur ağlarsın günlerce bn anlamadigim için böyle konuştum o hiç tanımadığım kıza bile dersin. Bunları sana doğru düzgün açıklıyorum istersen sen yine bunu şikayet sığınma bilmem ne zannet. Kaldı ki hayatta herkes güçlü olamaz herkesin bilinçaltı yaşadıklarına olan duygusal yaklaşımı aynı değil . O zaman güç kimdeyse diğerlerini ezzin yani anlayışsız olsun bu şey gibi zengin olanların ee banane fakir olmayı onlar seçti istese herkes zengin olabilir demesi gibi . Lakin bu gerçeklik değildir. Bazı kişiler için evet.olabilir fakat bazı kişiler kendini de yirtsa olamaz. Şartları uymaz uyamaz. Kimseyi yargılama benim sana kızdığım bu kendine göre çözüm sunuyor olabilirsin lakin bu çözüm karşındakinin yapamayacağı bişey ise bunu onun bişey yapmadığı soylenmekle yetindigine baglayamazsin. Bunu idrak et yeter. Son kez diyorum bu tarz rahatsızlıkları anksiyete panik atak depresyon yaşarsan bigun anlayacaksın..

Bak işte böyle anlatsan hiçbir problemin kalmayacak.
Burada birkaç insan dışında düşene de bir tekme ben atayım modu yok kimsede. Herkesin ayrı ayrı dertleri var. Ben önceki konularında sana anlattım, sen benim derdimi küçümsedin. Evet hepimiz ağır şeyler yaşıyoruz öyle ya da böyle kurtuluyoruz. Kız kardeşindeki de böyle bir durum. Ama burada sana birşeyler söylenince bana ya da bir başkasına laf sokma. Kimse senin kötülüğünü istemiyor. Ama sen sana karşı birşey yazıldığında hemen laf sokma, aşağılama, hakaretvari sözler sarfediyorsun. Ve düzeltmek için çaba gösterdiğini düşünmüyorum. Şöyle ki göstersen de hergün o insanlarla olman senin çabanı büyük ölçüde hiç eder. Snein o evden, bir an önce çıkman lazım. Kendin için, psikolojin için. Yazık değil mi sana da okumuş etmiş kızsın annen baban yüzünden hayatının heba olmasını kendine reva mı göreceksin. Gerekirse bir üniversite daha oku, kyk kredisi al birşey yap ama o evden git. Sen her çözüm önerimiz bir bahane sunuyorsun, biz sana birşey söyleyince de kötü konuşuyorsun, hoş mu bu? Hala söylüyorum senden daha ağır şeyler yaşadım ama toplanmasını bildim. Ki sende de çaba var ki sürekli olumlama, toplanma, psikolojik olarak iyileşme konuları açıyorsun. Bence artık kendin için birşey yapmanın zamanı geldi, kafa yapını değiştirme zamanın geldi. Sana tek tavsiyem başkası için üzülme, bu annen baban bile olsa. Bende sana bir tavsiye vereyim gün gelir 50 yaşında onlar gittiğinde sen tek başına kaldığında başını vuracak yer ararsın. Kimse için değmez, hiç kimse için. Buna emin ol. Ne demek istediğimi zamanı gelince çok iyi anlayacaksın ama umarım herşey için çok geç olmaz. Evlenebilirsin, mutlu olabilirsin, psikolojini düzeltebilirsin, hatta anne bile olabilirsin. Ama dediğim gibi değişim senin elinde, herşey senin elinde. Sence de toparlanmanın vakti gelmedi mi?

Ee sen yine anlamamışsin ki onca yazdığım şeyi hala aynı şeyi diyorsun .. bunları yapmak için önce psikolojinin algının normale gelmesi gerekiyor . Kendi gücünü bulman gerekiyor bende bunun için çabalıyorum zaten ne zamandır terapiydi şuydu buydu. Bu rahatsızlığı yaşarken evden bile dışarı cikamayan insanlar var biliyor musun sen mesela .. gün geliyor yemek yemiyorum bütün gün ağlama isteği çöküyor. Önce kendini guclendirmeden belli bir noktaya getirmeden o dediklerin olmaz. Evden gitmek vs kolay değil kaç kez söyledim sana hele ki suanki Türkiye şartlarını hiç bilmiyorsun galiba . Kasiyer için bile alinmiyorsun öyle şaka gibi durumdayız. Bn 6-7 aydır evdeyim calismiyorum psikolojik olarak kendimi bir türlü hazirlayamadim kaldı ki başvurulardan bişey bile çıkmıyor. Zaten bu algı sorunu olmasa insan kendini normal hissederken bu dediklerini yapabilir .

Zaten önce psikolojini düzelt ondan sonra kendin için birşeyler yap diyorum maviay. Psikolog vs denemişsindir eminim. Bu zamana kadar sana iyi gelen şey nedir. Yani ne biliyim hastaneye falan mı yatsan acaba, çünkü senin klasik depresyon evresini geçtiğini düşünüyorum. Bir diğer deyişle tükenmişlik sendromundasın bence.

bu psikoloji bilimini ( pozitif bilim mi o da net değil de) boş bulan bi ben miyim acaba. İnsanın çaresi kendi.

Hastaneye yatmak mi bn bu işleri çok araştırdım asratirmadim saniyosun bak hala hastaneye asla yatilmamali. Çünkü care değil psikiyatri sektörünü çok.iyi tanıyorum artık. Cevremde 3 kişi yattı çıktı hiçbir halta yaramadığı gibi ben hastayım ben kötüyüm algısını besliyor bu durum.insanlarda. psikoz harici durumlar psikiyatrinin tamamen kullandığı kısım ilaçlar ile algimizi bozup bizi hasta olduğumuza öncelikle ikna ettiler bunlar bir sürü araştırmalarımn sonucu hala ilaçlarından kurtulmamız olsamda ugrasiyorum yeni bir metotla. Ama dediğim gibi çok.cok.agir vaka harici ve psikoz harici durumlarda hastaneye yatmak insan daha beter hale getirir sadece birebir yatan arkadasimdan dinledim .

İlaçlara karşı önyargı besleme derim. İlaçlarla ayakta duran, normale dönen çok insan var. Sen en iyisi olumlama dene bakalım, belki işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…