televizyon......

Serpito

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
342
0
26
Gaziantep
arkadaşlar merhaba 17 aylık bir kızım var ve gurbetteyim e haliyla temizlik yemek vs yaparken tv izliyor onunla vakit geçiriyor oyuncak falan öyle geçiyor . az önce face de bişi okudum günde 1 saat ve 3 saat tv izleyen çocukların yaptıkları resimler vardı ve arada büyük bi fark vardı hatta atayım resmi

$72870_506806976033926_1769859591_n.jpg resim bu ..

bu konu ile ilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen tedirgin oldum ben de :S

arkadaşlar merhaba 17 aylık bir kızım var ve gurbetteyim e haliyla temizlik yemek vs yaparken tv izliyor onunla vakit geçiriyor oyuncak falan öyle geçiyor . az önce face de bişi okudum günde 1 saat ve 3 saat tv izleyen çocukların yaptıkları resimler vardı ve arada büyük bi fark vardı hatta atayım resmi

Eki Görüntüle 686658 resim bu ..

bu konu ile ilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen tedirgin oldum ben de :S
Ay durum cok korkunç ve vahim ... Gündüz hiç açmıyorum ben. Aksam babası ile bakıyo onu da keseyim. Saıl

bende gündüzleri zaman zaman müzik kanalları açıyorum ama aslında 2 yaşına kadar izletmemek gerekliymiş.keşfetmeleri gereken dünyayı tvye bakarak keşfetmekten vazgeçiyorlar diye...ama insan bazen yemek bulasık derken sıgınıyor ve hata yapıyor..

Aslında sadece çocuklar için değil bizler için de aynı şey geçerli. Mecburen izliyoruz tabi ki ama çocuklar televizyonu daha az izlemeli. Yasaklama olmamalı çünkü o zaman televizyon daha çok ilgilerini çeker. 1-2 saat en fazla.

nasıl yapacağım bilmiyorum bende mi temeelli kessem acaba ona da bakmasa benim ayağıma dolanıyo iş güç yapamıyorum nasıl olacak bakalım deneyeceğim biraz

Aslında sadece çocuklar için değil bizler için de aynı şey geçerli. Mecburen izliyoruz tabi ki ama çocuklar televizyonu daha az izlemeli. Yasaklama olmamalı çünkü o zaman televizyon daha çok ilgilerini çeker. 1-2 saat en fazla.

kendimden geçtim ben o daha önemli hayatları resmen ellerimizde herşey bizim yönlendirmemizle yaptıklarımızla

Benim oğlumda izliyor asla izletmem diyordum ama olmuyor iş yapamıyorsunuz zaten pepe izletiyorum her çizgi filimi değil önce bakıyorum çizgi filime sonra izletiyorum iyi bir şey mi değil tabi ki bizlere bile değil ama ne yapalım akşama kadar oyun oynayamam ki çocukla evin işini onun yemeğini çamaşırını kim hazırlayacak onun için yardımcı lazım maalesef tv kurtarıcım her anlamda bazen yaramazlıklarına sabretmek için açıyorum kızmaktan daha iyidir sanırım,keşfetmeye gelince tv açmasam demek ki tavanı keşfedecek benim oğlum:)her aşyanın adını bilir ne işe yaradığını maşaallah gerçekten çok akıllı.

o resimler yetenek ile ilgili olmasın :27: elbette fazla televizyon özellikle küçük çocuklar için iyi değil.. herşeyden önce konuşması ve hayal gücü gelişimi daralabilir demişti bizim doktorumuz.. ben belirli programları günde 1-2 saat seyretmesinden yanayım.. mesela büyük oğlumun zamanında gece bahçesi vardı, bir de bir çizgi film sayesinde bezden kurtulmuştuk :) her şeyi tamamen kapatma yöntemini çok sağlıklı görmüyorum, her şeyin fazlası zararlı.. yasaklar çok tatlı geliyor özellikle çocuklara.. yasaklamak yerine dengeyi korumayı öğretmeliyiz bence :34: bizde tv açık olurdu ama kimse ilgilenmezdi, hala da öyle.. biz miniklerimi (işimiz vesilesiyle) bilgisayara ve programcılığa yönlendiriyoruz, şimdiden küçük tasarımlar yapmaya çalışıyorlar.. tavsiye ederim, çok ufuk açıcı bir meşguliyet ayrıca bugünün ve geleceğin en top mesleği :34:

2 yasina kadar hic izletme ne gerek var bende gurbetteyim yalnizim uyudugu vakit yaptim isimi yemegimi. ne zarari olur cocukta dikkat eksikliigi hafiza sorunlari odaklanma problemi görülür bunu cocuk okula basladiginda daha iyi anlarsiniz.
hem 2 yas alti cocuga hayir demek daha kolay oyalamak hadi iki yastan sonra hakketen laf anlamiyorlar ama öncesi kontrol tamamen senin elinde.

2 yasina kadar hic izletme ne gerek var bende gurbetteyim yalnizim uyudugu vakit yaptim isimi yemegimi. ne zarari olur cocukta dikkat eksikliigi hafiza sorunlari odaklanma problemi görülür bunu cocuk okula basladiginda daha iyi anlarsiniz.
hem 2 yas alti cocuga hayir demek daha kolay oyalamak hadi iki yastan sonra hakketen laf anlamiyorlar ama öncesi kontrol tamamen senin elinde.

İki yaşından önce hayır demek çok mu kolay benim oğluma geçerli değil bu sanırım ben çocuk yetiştirmeyle ilgili ne kınadıysam yaşıyorum hayırı bilen ama asla dinlemeyen bir oğlum var maalesef:(

selam

ben kendim tv izlemiyorum bebeklerimede izletmiyorum zaten tv ünitede süs olarak duruyor anteni falan yok okadar yani ikizler benim belkide benim bu avantaj ikisi çok güzel birbirleriyle oynuyor oyalanıyorlar bakımı zor ama tek çocuk annneye daha çok bağlı bence 2 tane olunca aynı yaştan daha bi farklı arada pc den pepe ye baktırayayım dedim sadece uğur böceğine bakıyolar .....hep birlikte oynuyoruz eğleniyoruz yemekte yapabiliyorum onlar oynarken işte ayrıca eşim vardiyalı benim çocukları alıp dışarı çıktığında temizliğimide yapıyorum benim avantacım çok size göre yani.......şuan 20 aylığız....

konu ile ilgili bir yazıda şunları diyordu. tamamını okumak isterseniz Popüler Psikoloji

Televizyonun çocuğun bilişsel/algısal gelişimine olan etkisine baktığımızda ise; televizyondan akan uyaranların, zihinsel algılama süreçlerinin gelişimine paralel olarak çocukların zihninde karmaşaya ve dikkatini toplayamamasına diğer yandan da çocukların televizyondaki olay ve durumları gerçekmiş gibi algılamalarına neden olabileceği söylenebilir.

Televizyon izlemenin aşırılığı durumunda, iletişim ve sosyal uyum üzerinde oluşabilecek olumsuz etkiler, çocuğun sosyal etkinliklerine, arkadaş ilişkilerine, ders başarısına, sportif faaliyetlerine ya da yaşına uygun becerilerinin gelişmesinde sorunlarla karşılaşmasına yol açabilir.

Back