Telefona gelen şifre acilll

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Arkadaşlar merhaba.
Bir tanıdığım bana para gönderecekti. İbanı istedi verdim. Teline gelen şifreyi söyler misin dedi. Bunu neden istemiş olabilir?
Böyle birşeyi ilk kez duydum. O bana para gönderiyorsa neden şifre benim telime geliyor?
Yoksa dost kazığı(!) Mı yemek üzereyim?

Kaç kez havale yaptım hiç de karşı tarafa şifre gitmedi. Bir-iki dakikalık süresi oluyo şifreyi girmek için. Görmemiş gibi yap bakalım.

atmden başka hesaba para yüklemeyi seçiyorsanız 5 tl komisyon alıyor.
ama eğer “kendi hesabıma para yükleme” kısmından girip yaparsanız para kesmiyor. belki bu kısmı seçerek göndermek istemiştir ve şifre size gelmiştir.

Atm den kartsız kendi hesabına yatırıyor gb işlem yaptıysa şifre sizin telefona gelmiş olması normal ama sizi dolandırmaya da çalışıyor olabilir, bence açıkça sorun, şifre falan gelmedi şifrelik bir durum mu var anlayamadım diye

Hım bu olabilir. Ama içime kurt düştü bir kere :)

Benden kesti bir kaç kez yatırmıştım kendi hesabıma.
Birde o zaman şifre gelmiyor ki. Başka atmlere kart takıp kullandığınızda sürekli o atmyi kullanmadığınız için şifre geliyor.

Hım bu olabilir. Ama içime kurt düştü bir kere :)
yani tabi güvendiğiniz bir arkadaşınızsa durum muhtemelen budur. çünkü hiç böyle yapmadım ama bir keresinde benim de aklımdan bu yolu izlemek geçmişti, daha ucuz olsun diye. siz yine de tedbiri elden bırakmayın. güvenmiyorsanız söylemeyin ne olacak, 5 tl ödeyiversin o.

Yok şifre gelmedi. Gelmiyor gelmiyor dedim. Şimdide utanıyorum

Benden kesti bir kaç kez yatırmıştım kendi hesabıma.
Birde o zaman şifre gelmiyor ki. Başka atmlere kart takıp kullandığınızda sürekli o atmyi kullanmadığınız için şifre geliyor.
ben kendi hesabıma yatırdığım zaman para vs kesmedi. eğer kartlı yatırmak istiyorsam şifre istemiyor ama kartsız yatırmak istediğimde şifre göndermişti. belki bankadan bankaya değişen bir durumdur

Versin bencede

Kartsız işlemde öyle oluyor merak etmeyin, bende o yöntemi kullanıyorum banka doğruluğunu kanıtlamak adına böyle bişey yapıyor telefonunuza gelen şifreyi oraya yazıyor kişi ve o şekilde işlem onaylanıyor banka ismi vermem doğru mu bilmiyorum ama ziraatten bana öyle oluyor bi sıkıntı yok yani,ayrıca kredi kartınızın şifresi olmuş olmuyor o şifre yani

Kendi hesabıma kartsız para yatıracağım zaman bana da şifre geliyor her zaman böyle bir şey olabilir. Ama riske atmazdım ben olsaydım siz de atmamışsınız zaten.

Çok çok teşekkürler arkadaşlar. Ben söylemedim "gelmedi, gelmedi" dedim. Açıkçası yapmaz diye düşünürüm ama artık kimseye güvenilmiyor maalesef. Sanırım oda rahatsız olduğumu anladı ısrar etmedi.
Destekleriniz için çook teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…