• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefon hatti

bhr995

🌸
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
359
411
18
Merhaba herkese, cep telefon hatti almak icin telefon bayiisine gittigimde kimligimizi bir cihazda taradiklari kimlik fotokopisi almadiklarini söylediler. Bilgisi olan var mi yakin zamanda telefon hatti alan vs. Yani kimlik bilgilerini herkesle paylasmamamizi oneriyorlar tv de falan. Ben kimlik fotokopisi verirken bir yere uzerine yazilmasi gerektigini duymustum hangi islem icin kullanilacagini. O cihazda kimligim taraninca boyle bir yazi yazamayacagim.

Gayet normal bir durum bu. Ona bakarsaniz kimlik fotokopisini de kirtasiye de cektiriyoruz. Aynı mantık. İcinize yatmayacaksa en diğrusu müşteri hizmetlerini arayın onlar bir hat cikartip gönderir size

Merhaba herkese, cep telefon hatti almak icin telefon bayiisine gittigimde kimligimizi bir cihazda taradiklari kimlik fotokopisi almadiklarini söylediler. Bilgisi olan var mi yakin zamanda telefon hatti alan vs. Yani kimlik bilgilerini herkesle paylasmamamizi oneriyorlar tv de falan. Ben kimlik fotokopisi verirken bir yere uzerine yazilmasi gerektigini duymustum hangi islem icin kullanilacagini. O cihazda kimligim taraninca boyle bir yazi yazamayacagim.
Belgeleri elektronik taratiyorlar.
Bende en son 2 ay önce turkcell bayine gittim. Bir elektronik alet aldım. Onun için bir iki belge tarandı. Ayrıca elektronik imza verdim ekrana. Zaten tablet kalemi ile imza alıyorlar. Kâğıt israfını önlemek içinmiş.

artık bankalar da iletişim bayiileri de tablet üzerinden işlem yapıyor, kağıt israfını önlemek için.kimlik fotokopisini çektirsen de o fotokopi cihazın hafızasında kalıyor zaten en basiti.bulmak isteyen için birisinin kimlik bilgilerini bulmak imkansız değil ki artık zaten.hem o yazıyı yazsan nolur yazı yazan yeri beyaz kağıtla kapatır bir fotokopi de öyle çeker, ya da taratır fotoşop programıyla siler , ya da ona lazım olan zaten kimliğin fotokopisi değil ki üzerindeki bilgiler.o kağıttaki rakamlara bakar sadece. ya da o bilgileri sahte kimliğe basar direkt.bu liste böyle uzar gider.uzun lafın kısası teknoloji çağındayız.

Merhabalar, eskiden bazı telekomünikasyon şirketleri rastgele kimlik fotokopilerinden milletin üzerine hat açıp açık hat diye indirimli satıyorlardı. Yine en en fazla bunu yapabilirler ama zannetmiyorum çünkü edevlet üzerinden adınza kayıtlı hatlara bakabiliyorsunuz, bu riske girmezler. Emin olun herşey daha güvenli oldu, en azından kullanıcı olarak bizde de kontrol var artık, sıkıntı yapmayın.

Ben haberlerde sknti yasayan vatandaslari gorunce artik kimlik bilgileri konusunda cok titiz davraniyorum. Baska bir bayiye gidip tekrar sordum. Detayli anlattilar. Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin ☺

Back
X