Telefon dolandiriciligi

cemre76

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
864
574
323
48
Merhaba hanımlar
Bu sabah esimin tlf hecklendigini öğrenmiş bulunuyoruz.
Saat 12 ye doğru uyandık ve eşim bana tlf kapanmış açamadım.
Tlf cuya mı gitsem yoksa, oğlumuz var yazılım mühendisi alt katta oturuyor ona veririm yapsin dedi.

Bende günlerdir migren ağrısıyla yatıyorum olaya müdahil olmadım eşim halleder diye

Neyse kahvaltı yaptık.oglum da tekrar uyumuş tlf haliyle eşim götürmedi yapması için yanına.

Artık saat 16.00 geçiyordu
Eşime dedim müşteri hizmetlerini arayayim pul kodu istiyor versinler

Aradık uzun süre sonra açıldı ve biz pul kodunu aldık.
Eşim dedi ki ben banka hesaplarına giremiyorum.
Aşağı oğlumun evine indi.
Saat akşam 20.00 geçiyordu yemek hazır olduğu için eşimi aradim
Ama tlf meşgule atıldı.

Ben de işi bitmedi galiba bitince gelir ben yiyeyim dedim.
Az sonra geldi.uzulme ama bişey soyleyecegim dedi
Tlf sifirlamis eski ayarlarına cevirmisler.
Banka hesabimizi bosaltmislar
Kredi kartıni hepsini harcamislar dedi.
Ben şok oldum öylece kaldım
Nutkum tutuldu hiç böyle bişey başımıza gelmemişti.
Üzüldük bankayı aradık kartları iptal ettik.
Bir banka geri dönüş yaptı 4 kez 4 bin TL çekilmiş bizim rizamiz dışında dediğimiz için belki biseyler yapılabilir misler
Diğer kredi kartindaki 8;bin TL'yi alışveriş olarak harcamislar
Akşam otururken eşim beni arasana bakım senin arama muzigin değişmiş mi dedi.
Aradım tlf meşgule atılıyordu.
Hemen müşteri hizmetlerinini tekrar aradım.
Ve esimin telefonunun başka bir numaraya yönlendirildiğini ve numarayı goruntluledigini söyledi.
Saat 11.49 da yonlendirilme yapılmış bize verilen numaraya.
Yönlendirmeyi birlikte iptal ettik

Numarayı aldık gizliden aradık çaldı iki kez ve meşgule atıldı.
Yarın polise gidip suç duyurusunda bulunacağız
Dilerim suçlu yaptığının hesabını verir.
Paranın geri geleceğine dair pek umudumuz yok.
En azından başkalarına zarar vermez belki
Aklımın almadığı esimin tlf nasil bir sızıntı oldu ki tlf kapandı.puk kodu ile açmak zorunda kaldık ve sonrasında tlf herseyi sanki eşim yapmış gibi ele geçirilmiş halde gördük.
Allah korkusu vicdan kalmamış insanlarda bu yapılan hırsızlık bu insan bu parayı nasıl yiyebiliyor çok üzücü.

Çok geçmiş olsun öncelikle . Casus yazılımlar var
Telefona uygulamaya yükleyip uzaktan kontrol edebiliyorlar malesef . Eşiniz yanlışlıkla bir linke falan tıklamış olabilir. Dikkatli olmak lazım . İnşallah suçlu cezasını çeker

Çok geçmiş olsun siz yine haberiniz yokken olmuş benim bile isteye.. Saflık işte benim başıma gelmez demeyin arkadaşlar ben de Instagram üzerinden bir çekilişe katıldım tel kazandın dediler inandım ve bayaa para kaptırdım günlerce sürdü en son artık hesaplarımın hepsi sıfırlanınca dank etti olabiliyor böyle şeyler insanız kanarız ama lütfen kınamayınız bu olaydan sonra saf diye dalga geçip kınayanlarda benzerini çok yakın zamanda yaşadılar şahit oldum. Çok geçmiş olsun

Neyse miktar fazla değilmiş verilmiş sadakanız varmış.Yüzbinlerce lira dolandırılan insanlar tanıyırum,yine ucuz kurtulmuşsunuz.

Çok teşekkür ederim.Dedigijiz gibi kredi bile çekiliyor haberi olunmadan öyle bir durum görmedik çok şükür olsun

Çok şükür ucuz kurtulmusuz.Allahtan evde nakit para vardı iyi ki eşim onu da hesaba yatirmamis.
Ama kiracimiz her ayın 10 dan sonra kirayı yatirirdi.Bu sefer 8 de yatirmis.
Hırsıza harçlık olmuş iste

Bilemiyorum olabilir.cok saskiniz
İnsan evindeyken güvenli olamayacaksa yandık o zaman

Çok üzüldüm size de çok geçmiş olsun .
İnşallah siz de bir çözüm bulursunuz derdinize.

Eşinizin böyle işlerde tarağı yok değil mi? Yani o yapmamıştır emin misiniz?

Eşinizin böyle işlerde tarağı yok değil mi? Yani o yapmamıştır emin misiniz?
Yok ya garibim telefondan hiç anlamaz Instagram bile ben yükledim o derece.nasil ele geçirildi telefonu hala çok saskiniz

Banka hesaplarını boşaltmışlar deyince altınlar paralar eurolar uçuşuyordu gözümde geçmiş olsun neyse ki şeymiş
Ama birilerinin bu şekilde her şeye bi anda hakim olması korkunç

çok geçmiş olsun telefon android mi iPhone mi ? nasıl oldu ki acaba linke vs tıklamadan pek mümkün değil nasıl olduğunu öğrendiyseniz yazın da biz de ona göre dikkatli olalım

nasıl olabilir ki boyle bir sey? banka uygulamasi şifreyi otomatik mi giriyordu?
bjr de polise gittiniz mi? gittiyseniz islem yaparlar gonderilen hesaba - cekilen banka atmsine . onun kamerasindan falan bulurlar belki.
arkadasim avukat. dolandirilan muvekkilinin para gönderdiği hesabi buluyorlar. ek gelir icin evde paketleme falan isi alan bir kadina banka karti cikarttiriyorlar. "ilk islem icin bize 5 tl gönder" diyorlar sistem geregi falan. kadin da yapıyor. nasil oluyor bilmem ama o banka hesabini karsi taraf kullanmaya baslamis (banka dedigim p.para kart gibi bir sey) . neyse sonuc olarak kadina ulasip korkutuyorlar. kadin da mahkemelerde sürünür hapis yatarim korkusuna evindeki esyalari, oglunun bilgisayarini falan satiyor bir sekilde ödüyor borcu.
sizin paralarin gonderildigi hesap muhtemelen baska bir dolandirilanin hesabidir. ama gidin mutlaka polise, elinizde tutanak olsun.
cunku belki de sizin bu kartinizi kopyaladilar baska birini sizin kartla dolandiracaklar - sonra mahkeme vs ugrasacaksiniz. belli mi olur? onleminizi alin simdiden

Çok teşekkür ederim.Dedigijiz gibi kredi bile çekiliyor haberi olunmadan öyle bir durum görmedik çok şükür olsun
Çok geçmiş olsun eşiniz telefondan pek anlamiyorsa WhatsApp, Instagram üzerinden gelen linklere mi tikladi acaba yada telefonuna bilmediği herhangi bir uygulama mi indirdi.

Banka hesaplarını boşaltmışlar deyince altınlar paralar eurolar uçuşuyordu gözümde geçmiş olsun neyse ki şeymiş
Ama birilerinin bu şekilde her şeye bi anda hakim olması korkunç
Olsun demeyin öyle para paradir değil mi.az da olsa çalmışlar işte

çok geçmiş olsun telefon android mi iPhone mi ? nasıl oldu ki acaba linke vs tıklamadan pek mümkün değil nasıl olduğunu öğrendiyseniz yazın da biz de ona göre dikkatli olalım
Sanırım bir uygulama yüzünden öldü diye tahmin ediyorum ben.esim futbol bağımlısı futbol maçı için bir uygulama indirmisti sonra o uygulama calismayinca arkadaşlarından sormuş biri bir link atmış.esin tlf yüklemek istedi olmadi sonra ben yükledim ben de çalıştı.esim tekrar denedi o da yükledi.bu durum ,2 hafta önceydi.olay ise dün yaşandı.ben o linkle alakalı olduğunu dusunuyorum.

Eşim polise gitti bugün siber suçlara giriyor savcıliga gitmeniz gerek demişler.Bir de yönlendirilen numara bostaymis yani kimsenin üstüme kayıtlı gorunmemis polis araştırınca.
Benim anladığım tlf nukarasini kendine yonlendirmis gelen banka smslerini sanki eşim yapıyormuş gibi onaylatmis .
bilmiyorum ne olacak.

o zaman savcılığa gidin mutlaka. sonuca varir diye degil ama bunu bir yere bildirmek icin. yarin bir gun sizin hesaplardan bir suc islerlerse "polise gittik ama boyle dedi" lafını kimse duymaz. evrak isterler kanit icin

Çok geçmiş olsun eşiniz telefondan pek anlamiyorsa WhatsApp, Instagram üzerinden gelen linklere mi tikladi acaba yada telefonuna bilmediği herhangi bir uygulama mi indirdi.
Teşekkür ederim
Evet telefondan hiç anlamaz bir yere tikladi o net yoksa banka hesaplarına nasıl girecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…