Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tekstil Konfeksiyon-Moda Tasarımcısı-Stilist ve Modelistler
merhaba arkadaslar aranizda saydigim bu mesleklerden olanlar var mi?
Tekstil Baskı Teknikeri----Meslek Tanımları, Meslek Tanıtımı, Meslek Yüksek Okulları, Teknikerlik, Tekstil Baskı Boyama, Tekstil Giyim
Tekstil Kalite Kontrol Teknisyeni------Anadolu Kız Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Anadolu Teknik Liseleri, Anadolu Tekstil Meslek Liseleri, Kalite Kontrol, Konfeksiyon, Meslek Tanımları, Meslek Tanıtımı, Teknisyenlik, Tekstil Giyim.
Tekstil Mühendisi------üretim Sanayii İmalat, Mühendislik Fakülteleri, Meslek Tanımları, Meslek Tanıtımı, Mimar Ve Mühendislik, Tekstil Giyim.
Tekstil Öğretmeni---------Bayan Meslekleri, Eğitim öğretim, Hazır Giyim, Konfeksiyon, Meslek Öğretmenliği, Meslek Tanımları, Meslek Tanıtımı, Mesleki Eğitim Fakülteleri, Tekstil Giyim, Trikotaj.
Tekstil Tasarım Teknisyeni---------Anadolu Kız Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Bayan Meslekleri, Hazır Giyim, Konfeksiyon, Kız Meslek Liseleri, Meslek Tanımları, Meslek Tanıtımı, Moda, Tasarım, Teknisyenlik, Tekstil Giyim
Tekstil Terbiye Teknisyeni---------Anadolu Kız Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Anadolu Teknik Liseleri, Anadolu Tekstil Meslek Liseleri, Bayan Meslekleri, Endüstri Meslek Liseleri, Meslek Tanımları, Meslek Tanıtımı, Teknisyenlik, Tekstil Giyim.
Stilist-----------Bayan Meslekleri, Halk Eğitim Merkezleri, Hazır Giyim, Konfeksiyon, Kız Meslek Liseleri, Kız Teknik Öğretim, Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüleri, Meslek Tanımları, Meslek Tanıtımı, Moda, Pratik Kız Sanat Okulları, Tasarım, Tekstil Giyim.
arkadaslar ben anadolu kiz meslek lisesi mezunuyum suan almanyadayim ama anladim ki okuldaki egitim yeterli degil kendinizi gelistirmek icin neler yapiyorsunuz yada neler yaptiniz yapmaktasiniz bende 1seneligine Turkiyeye gelip ozel kursa gitmek istiyorum acikcasi istedigim gibide bir kurs buldum kursun muduru sagolsun cok ilgilendi kurstaki amacin sedece dikis nakis olmadigi gelecegin yonetici adaylarini yetistirmek oldugunu soyledi bir tekstil nasil isler kapsamli sekilde egitim veriyoruz dedi sizce bu mumkun mu yani bir sene icinde bu kadar bilgiya sahip olabilmek bu kurslar hakkinda bilginiz varsa lutfen paylasin sayenizde benim gibi bilgi edinmek isteyenlere cok faydali olacaksinizŞenizŞeniz
ben de modelistlik stilistlik yaptım...anadolu kız meslek lisesi ve yüksek okulunu okudum moda tasarım bölmünün...
ben kurslarla ilgili şunu söyleyebilirim...4 sene moda tasarım okudum lisede...o zaman çok sinirlenirdik arkadaşlar ve ben ''biz burda 4 yıldır okuyoruz modacı olmak için başkaları 3 ay 1 yıl kursa gidiyor modacı oluyorlar'' diye... sırnaşık şey kurstan çıkan okulunu okuyan kadar bilgili olabilir mi emin değilim ama bazı şeylerin üstünde pek duracaklarını sanmıyorum kursta yani okul gibi olmaz bence ve bildiğim kadarıyla...mesela annem de bi ara dikiş kalıp kursuna gitmişti, öğrendiklerine şöyle bi baktım birebir benim okulda öğrendiğim ve yaptığım şeylerdi ama pek anlatıp üstünde durmadıkları için kursta kalıcı bi bilgi olmamış...tabi her kurs ortamı aynı değildir...
bir de şöyle düşünüyorum...okulda bölüm dersleri artı kültür dersleri olduğu için 3-4 seneye dağıtıyorlar bilgileri mecburen...bence istenilse 1 yılda da hepsi öğretilebilir bölüm derslerinin yani 1 yıllık kurs okul kadar kaliteli bi eğitim sağlayabilir...
ayrıca moda tasarım bölmünden nefffffffret ediyorum söylemeden edemedim... :smiley-cool:
oncelikle yorumun icin tesekkurler canimŞeniz iste bu yuzden kursun en kalitelisini bulmak gerek ve ben bir kurs buldumda kursun yetkili kisisi bu konuda bana gayet guven verdi ve ordan belge alipte ise girenlerden birini secicem ve o tekstili arayip o kisiyle gorusmek isticem bakalim birde ogrencilerden dinleyelim kurslarini bu sayede eminim dahada kesin bilgi sahibi olurum valla okuldakindan daha iyi ogretceklerine inaniyorum ben cunku kursta sirf buna yogunlasilcak ve ben ozellikle gerber programli modelistlik kursuna gitmek istiyorum okuldayken bu bize ogretilmedi mesela ama cogu tekstil artik el kalipcisi istemiyor ya zaten amacimda kalipci vs olmak degil daha buyuk :lepi: darisi isteyenlere
bnde tekstil ve moda tasarımı okuyorum okulum bitince stilist olmak istyrm fakat ilçede yaşadığım için imkanlar ne kadar el werir bilmiyorum ama çizimi we tasarlamayı çok sewiyorum sabah akşam uyumasam yemesem içmesemde hep tasarlasam harikaa....
arkadaşlar ben lise son sınıf ögrencisiyim bayan giyim modelistliği okuyorum bır yıllık ödev aldım ama bulamadım bnde yardım almak ıstedım hoca bluz yada gömlek üreten işletmeden teknik föy istedi fakat bulamadım yardımcı olursanız yada elınızda varsa gönderırsenız sevınırm .model föyü .satın alma föyü .teslim alma föyü .kesim-dikim-kalite kontrol föyü
sewdiğin iş kolay gelır arkadaşım.ama şu da bir gerçeek sevdiğin işte başarılı olamazsın.ben severek yapmıyorum işin aslı.meslek lisesınde okudum.staj dönemimde anladım kı bu işten başka şansım yok.meslek liselıler başka bölüm secemıo...stajı bitirdiğimde modelist asistanı olarak başladım işe.kendınce ünlü,kaprisli bir adamdı ustam.ilk senemın sonunda ceket temel kalıbını istediği gıbı çıkaramadım dıe elime çelık cetvelle vurmuştu.herkes öle demıyorum...ama 5 yıldır asistanlık yapan ark.da var ama bu işi yapacaksan aracılık(ayakçılık)yapmaktan başlamalısın işe.model takibi,kesim,pres,ara ütü,son ütü,dikimi,iş akışı....aklına ne gelırse hepsını yapıp öğrenmelısın.ancak öyle sağlam adımla yükselirsin,başarılı olursun.sanai ortamını da göz ardı etme...
okulun verdiği işhayatında yeterli değil okul aslında bir tekstil firması ile çalışmalı yoksa pratik eksik kalıyor ve başarısız olma durumu yüksekzemuszemus
bence staj şeklinde bir textil firmasında çalışmalısın iş hayatı çok zor ben yurtdışı temsilciliği yaptım ayrıca kalite kontrolden sorumluydum teknik terimleri öğrenmelisin ingilizceden şimdidem kalıp la ilgili kalite ile ilgili kendini yetiştirmelisin soru varsa cevaplayayım sana bende yurtdışından gelmeyim 2 yabancı dilim var slm iyi günler
ben hep içindeydim zaten ortaokulu kız sanatta liseyi kızmeslekte hazırgiyim bölümüyle okudum sonra okulara burun kıvırdım ama gene moda-konfeksiyon bölümünü okudum ve tekniker oldum sonrada iş hayatı başladı zaten 5sene konfeksiyonda temizlik-kalite kontrol-ütü ve paketleme-sevkiyat sorumlusu olarak çalıştım şimdiyse malesef çalışmıyorum
slm arkadaşlar bende kız meslek lisesi giyim bölümü mezunuyum. 2 yıllık tekstil teknikerliği okudum. şuan ticaret odasının ücretsiz olarak verdiği modelistlik kursuna gidiyorum gerber programını öğreniyoruz yani bilgisayarda kalıp hazırlıyoruz. gerçekten işinizi yapmak için sevmeniz lazım. Allah ım inş iş de bulurumm...
Ben 8senedir desinatörlük yapıyorum. nedgraphics desen programını kullanıyorum. bu iş inanılmaz keyifle yapıyorum..ilgilenen arkadaşlara hertürlü yardımcı olabilirim
Ben 8senedir desinatörlük yapıyorum. nedgraphics desen programını kullanıyorum. bu iş inanılmaz keyifle yapıyorum..ilgilenen arkadaşlara hertürlü yardımcı olabilirim