• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan Vajinal Mantar ve Kısırlık

ben bu sayılanlardan nerdeyse hepsini uyguladım fitil dısında (ki malum evli olanlara veriliyor fitil) ama bi türlü önüne gecemiyorum her regl sonrasında mutlaka oluyorum temizlik desen tamam da dar pantolonlarla ne alaka onu anlayamadım :53: yardımcı olabilecek birileri varmıdırki acaba:17:

ya korkulacak bişey yok..bn içinde 2 draje olan mantar ilacı, bir antibiyotik(3 gün kullanıyorum bitmesine gerek yok),bir de krem var kaşınan yere sürünen ve hoop bitiyor......senede 1 kere anca olurum yani....olmamanın yolu çok basit....

1) tahretini düzgün al ve mutlaka kurula...

2) iç çamaşırı gerekirse ütüle

3) günlük ped kullanma

4)her gün iç çamaşıdı değiştir

5)genital bölge sabunu var eczanelerde günde 1 kere yıka onunla ve iice kurula

6) toplu tuvalete dikkat:)

tamam ama bunların hepsini harfiyen uyguluyorum hepsine özel olarak dikkat de ediyorum ama dedim ya her regl sonrası mutlaka oluyo daha napabilirim bilmiyorum:50:

ben bu sayılanlardan nerdeyse hepsini uyguladım fitil dısında (ki malum evli olanlara veriliyor fitil) ama bi türlü önüne gecemiyorum her regl sonrasında mutlaka oluyorum temizlik desen tamam da dar pantolonlarla ne alaka onu anlayamadım :53: yardımcı olabilecek birileri varmıdırki acaba:17:

Adetten sonra kaşıntı başlıyorsa kullandığın pede tepki veriyordur vücudun. Ped markasını değiştir. Kotex kullan. Ben doğumdan sonraki lohusa kanamamda hafif bir kaşıntı hissedince doktorum söylemişti Kotex kullanmamı.
Dar pantalon şu alaka, üç nedeni var:
1. Dar pantalon genital bölgeyi sıkıştırıp sürtünme yarattıkça tahriş oluyor ve kaşıntı artıyor; kaşıntı arttıkça kaşıma hissi artıyor, kaşıma hissi arttıkça kaşıntı artıyor. Kısır döngü başlıyor, sonunda ödem bile yapabiliyor.
2. Kadın genital bölgesinde birçok bakteri ve canlı hücre bir arada yaşar. Bunlar her zaman belli bir denge içinde bulunurlar. Vajinal flora bozulduğu zaman yani denge içindeki bakterilerden bazıları azalıp bazıları arttığı zaman mantar enfeksiyorunu gelişir. Örneğin anitibiyotik kullanımının mantar yapması da bu yüzdendir. Siz mesela dişinizdeki enfeksiyonu engellemek için antibiyotik kullanırsınız, diş enfeksiyonuna yol açan bakteriler ölsün diye. Ama bu antibiyotik vajinadaki yararlı bakterileri de öldürür, dişinizi tedavi ederken mantara yakalanırsınız. Mantar enfeksiyonu sık geçiren bayanlarda mantara yol açan hücreler (mikroplar) genital bölgede artık yüzeyde kalmazlar, cildin daha alt tabakalarına yerleşirler. Dar pantalon giydiğinizde sürtünme nedeniyle cildin alt tabakalarına yerleşmiş hücrelerin daha hızlı ve kolay açığa çıkmasına neden olursunuz. Böylece kendi kendine kaldığında dengede olan vajina florası dar pantalonun erkenden üst cilde çıkardığı mantara yol açan hücreler dolayısıyla bozulur. Daha çok mantar hücresi yapısı bozulmuş bir vajinal flora demek bu da mantar enfeksiyonu demek.
3. Mantar enfeksiyonu nemi hiç sevmez. Nemden, ıslaklıktan korunmanız çok önemlidir. Vajina gün içinde kendi doğal yapısı gereği bir sıvı salgılar. Dar kıyafetler giyerseniz bu sıvı çamaşırda daha uzun süre nem bırakır. Siz her seferinde ıslaklık hissetmesenizde bu nem vardır. Bu nedenle deyim yerindeyse havadar kıyafetler giyerseniz hem nemim daha az çamaşırda kalmasını hem de nemli çamaşırın genital bölgeye çok yapışık bir şekilde temasını engellemiş olursunuz.
Çok zorluk çekmiş, kaşıntıdan evde ağlayıp işe gidememiş ama son 3-4 yıldır tamamen kurtulmuş biri olarak iyi niyatle yardımcı olmak amacıyla yazıyorum. "Ne alaka?" gibi tepkiler vermektense kulak vermenizi tavsiye ederim.
Bakire iseniz fitil kullanmanız zor ama vajina florasını tekrar düzenlemek için bu şart. Doktorunuza danışırsanız o markanın belki hap formu olabilir ya da fitili mesela ezerek kızlık zarına zarar vermeden kullanmanın bir yolunu gösterir. Ama kesinlikle o marka olmalı. Dediğim gibi benzerlerini kullandım, işe yaramadı.

ya korkulacak bişey yok..bn içinde 2 draje olan mantar ilacı, bir antibiyotik(3 gün kullanıyorum bitmesine gerek yok),bir de krem var kaşınan yere sürünen ve hoop bitiyor......senede 1 kere anca olurum yani....olmamanın yolu çok basit....

1) tahretini düzgün al ve mutlaka kurula...

2) iç çamaşırı gerekirse ütüle

3) günlük ped kullanma

4)her gün iç çamaşıdı değiştir

5)genital bölge sabunu var eczanelerde günde 1 kere yıka onunla ve iice kurula

6) toplu tuvalete dikkat:)

Sürekli tekrarlayan bir durum varsa genital bölge sabunu da kullanmamalı. Çünkü beni tedavi eden doktorum bu sabunların hijyen sağlamakta iyi olduğunu ama genital bölge cildini çok hassaslaştırdığını, artık bir süre sonra mantarla hassasiyetin birbirine karışıp mantar olmasa bile ciddi kaşıntı hissi oluşturduğunu söylemişti. Kesinlikle kullanma demişti.

Arkadaşım dar pantolon hava almayı engelliyor
illa pantolonda değil mesela kesinlikle korse giymeyeceksin nemini artırıyor havasız bırakıyor

Burada yazılanların hepsine katılıyorum. Gerçekten olmazsa olmazların hepsini deneyimli insanlar fazlasıyla ve her yönüyle ifade etmişler.

Ben ek olarak ısrarla şu kendimizi temiz hissettiğimizi düşündüğümüz ıslak mendillerden asla ve asla kullanmıyorum artık.

Vajinal sulardan da çok zaman önce kullanmıştım ama bir müddet sonra flora problemi yaşandığı için bir daha asla kullanmadım. Şu anda bilemiyorum içerikleri nelerden oluşuyor onların, yani hiçbir kimyasal olmayanı var mıdır? Ph ları bakımından nasıldırlar falan gibi şeyleri bilemiyorum çünkü hiç ilgilenmedim neredeyse on yıldan fazladır bu tip şeylerle.

Ayrıca kullanılan çamaşır temizleyici ya da deterjan dediğimiz ürünlerin kalıntıları ciddi anlamda etkiliyor.

Kullandığım fosforsuz ve içinde çok önemli maddeler bulunan temizlik ürününü ve sürekli kullandığım ve iyi etkileri olan, bölgesel olarak yüzüm dahil olmak üzere uygulayabildiğim doğal antibiyotik işlevi gören muazzam bir kremi de yazmak isterim ancak marka adı verilmesi forum kurallarına göre problem olmasın diye bu şekilde yazamıyorum.

Çamaşırlarda pamuklu ve ütülenmiş kullansam da ben özellikle son bahsettiğim iki şeyle ancak rahat edebildim. Bir de antiseptik etkili ph 4,5 olan ilk yardım spreyim var aynı zamanda e vitamini ve allantoin içeriyor. Duş anlamında veya günde en az bir defa bir iki fıs kullanıyorum.O nun da çok yararını görüyorum.

46 yaşındayım ve iki yıl öncesine kadar sürekli böyle bir sıkıntıyla yıllardır ben de çok çektim. Kısa vadede bir kaç aylık rahat ettiren bazı ilaçlı süreçlerim de olmuştu ama artık onlara da son vermiştim ve son on yıldır önceleri günlük pedlerle sonra onları da hayatımdan çıkartarak artık bu durumla yaşamayı kanıksamış ve memnunsuz bir vaziyette yaşayıp durmuştum.

Çok çekmiş biri olarak yazayım:
1. Asla ve asla ne sabun ne şampuan ne genital bölge şampuanı kullanmayın. Sadece su ile yıkayın.
2. İç çamaşırınız mutlaka pamuklu olsun, hergün gerekirse günde iki kez değiştirin. Giymeden önce mutlaka yüksek ısıda ütüleyin.
3. İlaçla mantarı düzelttiğinizde bozulan genital flora nedeniyle tekrarlamaması için vajina florası düzenleyici fitillerden kullanın. Bunu bir kez kullanır sonuç alırsanız bir daha tekrarlamaz. Benim kullandığım Floragyn Ovül idi. Benzer bir marka daha var, o işe yaramadı. Antibiyotik kullanmanız gereken dönemlerde tekrar kullanabilirsiniz. İlaç değil. Ama gene de doktorunuza sorun.
4. Çok iyi kurulanın.
5. Çok sıcak su ile duş almayın.
6. Dar pantalon giymeyin, hatta tedavi sürecinde hep etek giyin.
7. Tuvalet temizliğinizi her zaman önden arkaya yapın.
8. Kesinlikle günlük ped asal kullanmayın.
Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmamıştı. Sonradna doğumumu da yaptıran, kendimi gözüm kapalı teslim edebildiğim doktorum Berna Haliloğlu sayesinde bu yöntemlere harfiyen uyarak yendim. 3 senedir hiç tekrarlamadı. Yıllarca çektiğim derdi 6 günlük bir fitil bitirdi. Çok şükür.

fıtıl bana da verdı ama bakterının degerınde hıc azalma olmamıs. dırenclı bır enfeksıyonun var dedı dahılıye doktorum. kadın doguma sevk ettı gıdecem. sneın kullandıgın fıtılın adı ne ?

ben 27 yaşındayım liseden beri oluyordu ama evlendikten sonra neredeyse hiç geçmedi kullanmadığım hap fitil kalmadı bi geçse sayılan yöntemleri uyguyacağım tamammen bir iyileşme olmuyorki.kısırlık felan yapmıyor ama çok sinir bozucu.bir arkadaş doktor ismi vermiş hangi şehirde yazabilirmi ben artık ne derlerse yapacak durumdayım.

ben bir ilçede oturuyorum ilimizde iyi bir doktor bulamıyorum devamlı takip edilemiyorum iki senede 10 a yakın doktora gittim ama sonuç yok artık burdan tavsiye bekliyorum.yazılanlar mantardan korunma yöntemi önce bi mantarın kurutulması gerekiyor denemedigim flora düzenleyici borik asit fitik solüsyon felan kalmadı doktorlarda bir iki gidip tedavi gerçekleşmeyince ilgisiz davranıyorlar benim floram iyice bozulmuş sanırım iyi bir doktora ihtiyacım var.

Kızlar formül basit,klozet yasak,normal tuvalet vede püf nokta TEHARET..HER TUVALETTEN SONRA TEHARET ALIN TUVALET KAĞIDIYLADA KURUTUN,VEDE GÜNDE 3 KEZ GÜNLÜK PED DEĞŞTİRİN..
NE KAŞINTI NE AKINTI ÇOK ŞÜKÜR ALLAHA..
BOŞUNA TEMİZLİK İMANDANDIR DENMİYOR..

ped kullanmak mantar yapar asıl doktorlar bile önermiyor günlük pedi

Son düzenleme:
konu arkadaşım titiz davranmama rağmen demisinde bunun titizlikle alakası yok ha vardır da her zaman yok yani ben de çok titizimdir temizlik konusunda ama mantardan bir türlü kurtulamıyorum
birsürü sebep var mantar olman için
çamaırını nemli ve ıslak kalması
günlük ped kullanmak
vs.:53:vajinal duş
sabun kullanmak
naylon dantelli ve tanga çamaşırlar
antibiyotik kullanımı
şeker hastalığı
deterjanlar çamaşırlarda artık kalan
doğum kontrol hapı

Son düzenleme:
Benim de kaşıntı ve mantar problemim var, bugün fark ettim. Her gün günlük ped değiştirdiğim halde başıma geldi ve çok sinir bozucu bişey.. Fitil vb. kullanamam onun dışında hap ya da krem önerisi olan var mı?

Çok çekmiş biri olarak yazayım:
1. Asla ve asla ne sabun ne şampuan ne genital bölge şampuanı kullanmayın. Sadece su ile yıkayın.
2. İç çamaşırınız mutlaka pamuklu olsun, hergün gerekirse günde iki kez değiştirin. Giymeden önce mutlaka yüksek ısıda ütüleyin.
3. İlaçla mantarı düzelttiğinizde bozulan genital flora nedeniyle tekrarlamaması için vajina florası düzenleyici fitillerden kullanın. Bunu bir kez kullanır sonuç alırsanız bir daha tekrarlamaz. Benim kullandığım Floragyn Ovül idi. Benzer bir marka daha var, o işe yaramadı. Antibiyotik kullanmanız gereken dönemlerde tekrar kullanabilirsiniz. İlaç değil. Ama gene de doktorunuza sorun.
4. Çok iyi kurulanın.
5. Çok sıcak su ile duş almayın.
6. Dar pantalon giymeyin, hatta tedavi sürecinde hep etek giyin.
7. Tuvalet temizliğinizi her zaman önden arkaya yapın.
8. Kesinlikle günlük ped asal kullanmayın.
Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmamıştı. Sonradna doğumumu da yaptıran, kendimi gözüm kapalı teslim edebildiğim doktorum Berna Haliloğlu sayesinde bu yöntemlere harfiyen uyarak yendim. 3 senedir hiç tekrarlamadı. Yıllarca çektiğim derdi 6 günlük bir fitil bitirdi. Çok şükür.
bende aynı derdi sürekli çekiyorum dr fitil vermişti geçmişti şimdi tekrarladı sizin kullandığınız fitil nedir

Back