• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan Vajinal Mantar ve Kısırlık

benimfikrim

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
2
0
16
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Yaşım 21. Başımdaki bu vajinal mantar derdini bir türlü atamıyorum. Defalarca fitil, krem, hap tedavisi kullanmama rağmen tekrarlıyor peşisıra. Geçen kullandığım antibiyotik yüzünden yine aksetti. Okumadığım yazı kalmadı bu hastalık hakkında. Yılda 4 kez ve üzeri tekrarlarsa KVVK denilen mantarın ilerlemiş halinden bahsediliyor. O kadar titiz davranmama rağmen geçmiyor. Doktorların yazılarına bakılırsa öyle aman aman korkunç bir durumdan bahsedilmiyor, ama psikolojik olarak yaşadığım sorunlar artık canıma tak etti ve işin can sıkan yanı mantarın kesin tedavisinin olmaması...Kısırlık meselesine gelince ''Bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlar da mantar enfeksiyonlarında olduğu gibi sperm hareketlerini kısıtlayarak döllenmeyi engellerler.'' diye bir yazı okudum. Ve geçenlerde forumda bu nedenden ötürü kısır kalan bir kadına şahit oldum. Psikoloji falan kalmadı, hayat enerjim söndü, dünyam başıma yıkıldı sanki. Lütfen bana hiç denenmedik bir yöntem söyleyin, şu mantarı geçirecek. Yoksa ben artık pes edip, ruhsuz tatsız bi hayat süreceğim. Hayat olacaksa bu yaşadığım tabi...

benimde yılda 4+5 kez oluyo sık sık iç çamaşırımı degiştriyorum bide dr bir kuzeniiz var iç çamaşırlarını ütü yapıyo mikrobu kırılsın diye birde sıcak suyla yıka genital bölgeyi ben bide genital bölge şanpuanı kullanıyorum :34:

Arkadaşlar merhaba,

Yaşım 21. Başımdaki bu vajinal mantar derdini bir türlü atamıyorum. Defalarca fitil, krem, hap tedavisi kullanmama rağmen tekrarlıyor peşisıra. Geçen kullandığım antibiyotik yüzünden yine aksetti. Okumadığım yazı kalmadı bu hastalık hakkında. Yılda 4 kez ve üzeri tekrarlarsa KVVK denilen mantarın ilerlemiş halinden bahsediliyor. O kadar titiz davranmama rağmen geçmiyor. Doktorların yazılarına bakılırsa öyle aman aman korkunç bir durumdan bahsedilmiyor, ama psikolojik olarak yaşadığım sorunlar artık canıma tak etti ve işin can sıkan yanı mantarın kesin tedavisinin olmaması...Kısırlık meselesine gelince ''Bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlar da mantar enfeksiyonlarında olduğu gibi sperm hareketlerini kısıtlayarak döllenmeyi engellerler.'' diye bir yazı okudum. Ve geçenlerde forumda bu nedenden ötürü kısır kalan bir kadına şahit oldum. Psikoloji falan kalmadı, hayat enerjim söndü, dünyam başıma yıkıldı sanki. Lütfen bana hiç denenmedik bir yöntem söyleyin, şu mantarı geçirecek. Yoksa ben artık pes edip, ruhsuz tatsız bi hayat süreceğim. Hayat olacaksa bu yaşadığım tabi...

kızlar ben de herzaman akıntı olurdu ama sıkayet edılecek kadar degıldı. sımdı mantar oldugumu soyledı doktor. ılac kullanmadım duzenlı daha once. ılac ıle gecer mı kısırlıga sebep olur mu pekı arkadasın dedıgı gıbı ?

kızlar ben de herzaman akıntı olurdu ama sıkayet edılecek kadar degıldı. sımdı mantar oldugumu soyledı doktor. ılac kullanmadım duzenlı daha once. ılac ıle gecer mı kısırlıga sebep olur mu pekı arkadasın dedıgı gıbı ?

kızlar tecrubesı olan yok mu ya da bılgısı

Kızlar formül basit,klozet yasak,normal tuvalet vede püf nokta TEHARET..HER TUVALETTEN SONRA TEHARET ALIN TUVALET KAĞIDIYLADA KURUTUN,VEDE GÜNDE 3 KEZ GÜNLÜK PED DEĞŞTİRİN..
NE KAŞINTI NE AKINTI ÇOK ŞÜKÜR ALLAHA..
BOŞUNA TEMİZLİK İMANDANDIR DENMİYOR..

benimde yılda 4+5 kez oluyo sık sık iç çamaşırımı degiştriyorum bide dr bir kuzeniiz var iç çamaşırlarını ütü yapıyo mikrobu kırılsın diye birde sıcak suyla yıka genital bölgeyi ben bide genital bölge şanpuanı kullanıyorum :34:

ütü yapmak lazım evet bir de sebamedin sıvı sabununu tavisye ederim çok etkili

Kızlar formül basit,klozet yasak,normal tuvalet vede püf nokta TEHARET..HER TUVALETTEN SONRA TEHARET ALIN TUVALET KAĞIDIYLADA KURUTUN,VEDE GÜNDE 3 KEZ GÜNLÜK PED DEĞŞTİRİN..
NE KAŞINTI NE AKINTI ÇOK ŞÜKÜR ALLAHA..
BOŞUNA TEMİZLİK İMANDANDIR DENMİYOR..

evet özellikle iyice kurulamak çok önemli bence yoksa koku da yapıyor

canım hatta genital bölge mendilleri de var onlar da işe yarıyor iş yerinde kullanmak için bire bir

bende süerkli oluyordu 1 yıldan beri. denemediğim ilaç kalmadı. iç çamarılarımı bile sabun tozuyla 90 derecede yıkayıp ütülüyorum. o derece yani. kimsasal hiç bişi deymiyor. günlük ped kesinlikle yasak doktolar hep öyle söyledi. en son gittiğim dr. hafta bir içilen ilaca 4 hafta devam etmemi syledi ve fitili de 15 günlük verdi sonra flora düzenleyici fitil verdi. şimdi biraz iyiyim ama bu arada ilişki yasak. prezervatif de kötü yapıyor. hatfaya kontrole gidicem smear yapıcak bişi çıkmazsa kolposkopi ile bakacak.
çok can sıkıcı bi durum..
ama gececek inşallah. birde sirkeli su iyi geliyor. 2 su bardağı sirkeye 1 çorba kaşığı sirke ile günde 2 kere yıka..

su an ılk tedavı devam edıyor hıjyene de daha cok dıkkat edıyorum normalde zaten ıslak mendıl sureklı kullanırım evımde wc de hep olur. ısyerınde de kullanayım artık. camasır cok sık degıstırırım zaten. ama bahsettıgınız dıger yontemlerı de eger hap ve fıtıl ıle gecmezse baslayayım en ıyısı.

bende süerkli oluyordu 1 yıldan beri. denemediğim ilaç kalmadı. iç çamarılarımı bile sabun tozuyla 90 derecede yıkayıp ütülüyorum. o derece yani. kimsasal hiç bişi deymiyor. günlük ped kesinlikle yasak doktolar hep öyle söyledi. en son gittiğim dr. hafta bir içilen ilaca 4 hafta devam etmemi syledi ve fitili de 15 günlük verdi sonra flora düzenleyici fitil verdi. şimdi biraz iyiyim ama bu arada ilişki yasak. prezervatif de kötü yapıyor. hatfaya kontrole gidicem smear yapıcak bişi çıkmazsa kolposkopi ile bakacak.
ama gececek inşallah. birde sirkeli su iyi geliyor. 2 su bardağı sirkeye 1 çorba kaşığı sirke ile günde 2 kere yıka..

ılıskı sonrası hatta dus alınca bıle kotu koku olabılıyordu demekkı sebebı bu mantarmıs bılmıyordum etrafta anne kaynana kızkardes yakın arkadas yokkı konusayım ogreneyım. hep yanlız hep yanlız ben

benimde 2yıldan beri bu mantar derdi var doğumdan sonra sanırım günlük ped (özellikle kokulu) kullandıktan sonra ortaya çıktı

yılda 4-5 kere oluyorum doktora gitmekten bıktım artık neden oluyor diye sorduğumda bünye yapıyor diyor
ve bu temizlik konusunda o kadar hassas olmama rağmen niye bennnn :(

günlük ped kesinlikle kullanmayın ve o bölgenizi bol tazikli suyla yıkamayın PH dengesi bozulduğunda mantar ortaya çıkıyormuş
ve ilişkide genelde kuruluk olduğunda tahriş olduğu zamanlar bu sorunlar çıkabiliyor
adetinizin son günlerinde evde geçiriyor iseniz bez kullanın kesinlikle
ütüleyin iç çamaşırlarınızı ve özellikle o bölge için satılan kimyasal suymuş ıslak mendilmiş jelmiş kesinlikle kanmayın

çıkacak olan mantar yine de çıkıyor ama :5:

Arkadaşlar merhaba,

merh.benmde aynı sorunum var krem fitil hap hep aynı tekrarladı bir yada iki hafta kadar geçiyor sonra tekrarlıyor doktor banada tekrarlarsa o zaman bakarız demişti ama bende bıktım hep pedle dolaşmaktan sürekli çamaşır değişmekten ben yeni bir sene oldu evleneli korunmuyoruz ama çocukta yok bilmiyorum neden anbiyiyotik v.b içsem aynı tekrar doktora gtmeyi düşünüyorum bakalım yine fitil verir bende bıktım...:(((((((

benimde 2yıldan beri bu mantar derdi var doğumdan sonra sanırım günlük ped (özellikle kokulu) kullandıktan sonra ortaya çıktı

yılda 4-5 kere oluyorum doktora gitmekten bıktım artık neden oluyor diye sorduğumda bünye yapıyor diyor
ve bu temizlik konusunda o kadar hassas olmama rağmen niye bennnn :(

günlük ped kesinlikle kullanmayın ve o bölgenizi bol tazikli suyla yıkamayın PH dengesi bozulduğunda mantar ortaya çıkıyormuş
ve ilişkide genelde kuruluk olduğunda tahriş olduğu zamanlar bu sorunlar çıkabiliyor
adetinizin son günlerinde evde geçiriyor iseniz bez kullanın kesinlikle
ütüleyin iç çamaşırlarınızı ve özellikle o bölge için satılan kimyasal suymuş ıslak mendilmiş jelmiş kesinlikle kanmayın

çıkacak olan mantar yine de çıkıyor ama :5:
ya valla normal utuye zor zaman buluyorum camasırları da utulursem ben ınsanlıktan cıkarım artık. zaten yetısemıyorum ev ıslerıne. sporumu bıle ertelıyorum sırf bu yuzden. ama bunye yapıyor meselesı dogru olabılır tabıkı hıjyen etkılı ama şöyle dusunelım uzuntuden kımısı zayıflar uzuntuden kımısının heryerı yara olur ozelıkle agız bolgesı ama herkeste de olmayabılıyor. gıdıyorsun doktora, soruyorsun bunye dıyor. gunluk ped bırara kullanırdım ama sımdı kullanmıyorum tuvalet kagıdını katlayıp kullanıyorum sık sık da atıyorum. camasırımda leke gormek sınır edıyor cunku. ped benım hemen ıslanıyor sık sık degıstırdıkce de az bır malıyetı olmuyor. tuvalet kagıdı, pecete daha ıyı geldı. ıslak mendıl ıse tuvalete gırıp cıktıkca kullanıyorum ıozellıkle evımde. kendımı temız hıssedıyorum.

benimde 3 yıl öncesine kadar çok sık olurdu ne dehşet birşeydi olur olmadık yerde kaşınırdı .Bende iç çamaşırlarımı mutlaka sabun tozuyla kaynatarak yıkarım ,ütülerim günlük ped benide mahvetmişti.kaynamış soğumuş sirkeli su önermişti doktorum ayrıca baticonda çok iyi geliyordu şükürler olsun şimdi mantar sıkıntım yok adet döneminden sonra hafif kaşınmalar olunca hemen sirkeli su ile yıkıyorum bişey kalmıyor .

Arkadaşlar merhaba,

Canım bende yılda en az 2-3 kez geçiren bi tiptim ve şu an hamileyim mümkünse böyle kötü örneklerden uzak dur..

Çok çekmiş biri olarak yazayım:
1. Asla ve asla ne sabun ne şampuan ne genital bölge şampuanı kullanmayın. Sadece su ile yıkayın.
2. İç çamaşırınız mutlaka pamuklu olsun, hergün gerekirse günde iki kez değiştirin. Giymeden önce mutlaka yüksek ısıda ütüleyin.
3. İlaçla mantarı düzelttiğinizde bozulan genital flora nedeniyle tekrarlamaması için vajina florası düzenleyici fitillerden kullanın. Bunu bir kez kullanır sonuç alırsanız bir daha tekrarlamaz. Benim kullandığım Floragyn Ovül idi. Benzer bir marka daha var, o işe yaramadı. Antibiyotik kullanmanız gereken dönemlerde tekrar kullanabilirsiniz. İlaç değil. Ama gene de doktorunuza sorun.
4. Çok iyi kurulanın.
5. Çok sıcak su ile duş almayın.
6. Dar pantalon giymeyin, hatta tedavi sürecinde hep etek giyin.
7. Tuvalet temizliğinizi her zaman önden arkaya yapın.
8. Kesinlikle günlük ped asal kullanmayın.
Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmamıştı. Sonradna doğumumu da yaptıran, kendimi gözüm kapalı teslim edebildiğim doktorum Berna Haliloğlu sayesinde bu yöntemlere harfiyen uyarak yendim. 3 senedir hiç tekrarlamadı. Yıllarca çektiğim derdi 6 günlük bir fitil bitirdi. Çok şükür.

Son düzenleme:
Çok çekmiş biri olarak yazayım:
1. Asla ve asla ne sabun ne şampuan ne genital bölge şampuanı kullanmayın. Sadece su ile yıkayın.
2. İç çamaşırınız mutlaka pamuklu olsun, hergün gerekirse günde iki kez değiştirin. Giymeden önce mutlaka yüksek ısıda ütüleyin.
3. İlaçla mantarı düzelttiğinizde bozulan genital flora nedeniyle tekrarlamaması için vajina florası düzenleyici fitillerden kullanın. Bunu bir kez kullanır sonuç alırsanız bir daha tekrarlamaz. Benim kullandığım Floragyn Ovül idi. Benzer bir marka daha var, o işe yaramadı. Antibiyotik kullanmanız gereken dönemlerde tekrar kullanabilirsiniz. İlaç değil. Ama gene de doktorunuza sorun.
4. Çok iyi kurulanın.
5. Çok sıcak su ile duş almayın.
6. Dar pantalon giymeyin, hatta tedavi sürecinde hep etek giyin.
7. Tuvalet temizliğinizi her zaman önden arkaya yapın.
8. Kesinlikle günlük ped asal kullanmayın.
Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmamıştı. Sonradna doğumumu da yaptıran, kendimi gözüm kapalı teslim edebildiğim doktorum Berna Haliloğlu sayesinde bu yöntemlere harfiyen uyarak yendim. 3 senedir hiç tekrarlamadı. Yıllarca çektiğim derdi 6 günlük bir fitil bitirdi. Çok şükür.

Tuvalet temizliğini önden arkaya yapmanın önemini ben de sonradan anlamıştım. Önceden çok dikkat etmiyordum. Meğer ne kadar önemli bir faktörmüş. Pamuklu çamaşır da çok önemli evet ama ütülemek gerektiğini bilmiyordum..Bugünden itibaren onu da yapacağım!

Back