Tekrarlayan Sarılık

Nisan1980

🤰➡️🤱🧿💞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2018
224
161
103
Arkadaşlar merhaba, bebeğim 3 haftalık. Doğduktan 3 gun sonra sarılık oldu, 1 hafta sonra kan tahliline bakildi ve bilirubin değeri 23 cıktı. Ve 1 seans fototerapi aldı. Değer 7 ye düşünce taburcu olduk. Yalniz yüzünde sarılık fark etmeye başladım. Bugün tekrar gittik ve bilirubin 12,5 çıktı. Emzirmeye devam dedi doktor . Siz bu durumu yaşadınız mi?

Bebeginiz tam olarak iyilesme gostermeden sonuca gore hastaneden çıkarılmış. Bebeginizi gören dr endişelenecek durum olsaydi hastaneye yatmanizi isterdi. Bunun haricinde bebegin odasinda sari ışık kullanin ve üzerine sari örtü örtün tulbent olabilir. Bol bol emzirin ve cok uyumasini engelleyin. Ayrica gecmeyip ilerlediğini farkederseniz muhakkak tekrar dra götürünüz.

Sadece anne sütüyle besliyorum ve sık sık emiyor buna rağmen gün içinde sararıp tekrar düzelebiliyor. 1 temmuza randevu alabildim. O zamana kadar sarı ışığı deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Yegenim 3. Gun 14 ile isin aldi. Cunku doktor 3 gunde bu kdr arttiysa ilerler ve tehlikeli hale gelir dedi mamaya baslatti erken dogum zorunlu sezeryandi sut yeteri kadar gelmedi hala 1 ogunde olsa aliyor mama ek gida gidiyor artik 7 aylik. O donem mamaya baslamak en dogru kararmis cocugu zorlamadik doktor gelen sut miktarindan asla emin olamazsiniz mama vermeniz sart demisti kardesimin yeteri kadar sutu olmadigi icin mamayi kesemediler 40 gunlukken fln kesmeye baslanabilir ilk etapta siringayla emziriyordu sariligi o sekilde atti sonra biberona gecti

Bebeklerin sarılığı 1 aya kadar uzayabilir. Bol bol emzirmek lazım. Ayrıca çocuğun sürekli uykusundan dürtmeyin bu sefer alışkanlık haline getirir. 2 saatte bir emzirseniz yeter. Bizimde sarılığımız 13 tü 3 günlüktü ve doktor ışık filan verdirmedi. emerek attı şükür. Gündr 4-5 ya da daha fazla kaka yapıyorsa ve çiş rengi açıksa hem doyuyordur hemde sarılığını bu şekilde atıyordur inşallaj merak etmeyin. Sarı ışık ve örtü filan bunlar geçirecek şeyler değil. Bol emzirmeek bol çiş bol kaka. Zaten kaka ve çiş iyiyse atıyor demektir. Sarılığı yüksek olan bebeklerin vücuttan atması biraz sürebiliyor korkmayın.

Bende sarilikdan cok cektim bol bol emzirme ve arkasindan 30ml mama vermeniz lazim bol bol beslenceki cisle kaka ile aticak biz 2gun yattik ışık da 1ay boyle besledim sonra mamayı kestim

neden herkes maam diyor. anne sütü yeterliyse mama ya gerek mi var. olsa hem doktor demezdi. herkesin agzında aynı şey. mama ver geçer. iyi de sütüm var. ben mi anlayamıyorum

Nasıl oldu bebginiz benim de bebeğim şu an yoğun bakımda ...

12,5 o haftalarda normal, bol bol emzirin

Nasıl oldu bebginiz benim de bebeğim şu an yoğun bakımda ...
Şu an 9 aylık. O süreçte ben başka bir doktora gittim. bebegimde idrar yolu enfeksiyonu varmış bu da sarılığın uzamasına sebep olmuştu. ayrıca bebegimde bende abo uyuşmazlığı da çıkmıştı. Enfeksiyonu tedavi edildi ve bol bol emzirdim.gec gördüm kusura bakmayın bebeğimiz nasıl ?inşallah sizinledir şu anda

Şu an benimle 12 değerle çıktı 2 gün sonra 14 oldu ama doktor önemli değil dedi nasipse Perşembe başka doktora gideceğiz. Enfeksiyon, karaciğer ve diğer şeylere bakıldı hamdolsun sorun yok. Alt kan grubu uyuşmazlık testine gerek yok dendi.... İnşallah tüm kuzular iyi olur

Allah şifa versin annesinin kuzusuna. Rabbim çocuklarımızı korusun

Merhaba,
Kaç değerle yatmıştı bebeğiniz? Benim bebeğim de 4 günlükken 24 ile fototerapi aldı, beyninde bşr zarar olmuş mudur diye çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…