• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan Polip - Yardım!

eolian

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
6
0
86
İstanbul
Merhaba yaklaşık 8 ay önce polip ameliyatı oldum. Kanamalar 2 ay düzenli gibi oldu sonra tekrardan 15 gün civarında adet olmaya başladım. Miktarı ilk başlarda azdı sonra ara kanamalar başladı yine. 2014 yılında normal doğum yaptım. Sonrasında bu polipler çıktı ve aşırı kanama oldu. Şimdi yine kadın doğuma gittim aşırı kanamalar yine başladı ve tekrar polip olduğu görüldü. Artık çok yoruldum sürekli kansızlık çekiyorum. Muhtemelen tekrar ameliyat olacak. Hormonlarda bir sorun yok neden olduğu belli değil. Bu sürekli tekrar mı edecek böyle nolacak bilmiyorum. Sürekli sarı akıntı oluyor ve kahverengi ara kanamalar bıktım artık! TEKRARLAYAN POLİP rahatsızlığı olan varsa lütfen yardımcı olun!!!!

Selam ameliyat karın bölgesinden mi yoksa vajinadan rahime girerek mi yaptılar? Ve tam bir ameliyat mı yoksa sadece yakma yöntemiyle mi yapildi?

Merhaba Bilgesu ameliyat vajinadan histereskobi cihazıyla ve genel anestezi ile Zeynep Kamil hastanesinde yapıldı.

Merhaba Bilgesu ameliyat vajinadan histereskobi cihazıyla ve genel anestezi ile Zeynep Kamil hastanesinde yapıldı.

Cnm senin skntılarin geçti mi? Benim moralim çok bozuk ya bende de polip var dediler 2,3 cm kalınlıginda dediler. Rahim kalinlasmasi da var. Çok korkuyorum.:(
Rahim kalinlaşmasi icin de pek iyi seyler soylemiyorlar .daha hic dogum yapmadim yeni evliyim tukenmis gibi hissediyorum

Merhaba yaklaşık 8 ay önce polip ameliyatı oldum. Kanamalar 2 ay düzenli gibi oldu sonra tekrardan 15 gün civarında adet olmaya başladım. Miktarı ilk başlarda azdı sonra ara kanamalar başladı yine. 2014 yılında normal doğum yaptım. Sonrasında bu polipler çıktı ve aşırı kanama oldu. Şimdi yine kadın doğuma gittim aşırı kanamalar yine başladı ve tekrar polip olduğu görüldü. Artık çok yoruldum sürekli kansızlık çekiyorum. Muhtemelen tekrar ameliyat olacak. Hormonlarda bir sorun yok neden olduğu belli değil. Bu sürekli tekrar mı edecek böyle nolacak bilmiyorum. Sürekli sarı akıntı oluyor ve kahverengi ara kanamalar bıktım artık! TEKRARLAYAN POLİP rahatsızlığı olan varsa lütfen yardımcı olun!!!!
Ayni ben kan degerleriniz kac suan

Cnm senin skntılarin geçti mi? Benim moralim çok bozuk ya bende de polip var dediler 2,3 cm kalınlıginda dediler. Rahim kalinlasmasi da var. Çok korkuyorum.:KK43:
Rahim kalinlaşmasi icin de pek iyi seyler soylemiyorlar .daha hic dogum yapmadim yeni evliyim tukenmis gibi hissediyorum
Adetin 2.günü doktor gel hormon testi yapalım dedi. Hala ara kanamalar var devam ediyor. Vajinadan ultrasonla baktı polip var dedi. Hatta bi daha baktı tekrar gördü polibi. Polip zaten rahim kalınlaştığı için oluşuyormuş. Vailla bende korkuyorum. Bi taraftan eşim yetti bu kanama diyor çünkü ilişki sırasında da geliyor bir taraftan benim psikolojim bozuluyor iyice. Ama doktorun dediği zararsız bişey yani kanser riski gibi korkacak bişey yok diyor. Zaten dediğim gibi 8 ay önce genel anesteziyle oldum ameliyat hiç bişey anlamıyorsun hiç zor değil ameliyatı ama insanın sinirini bozan bu kanamalar. Bi de ameliyat zamanını beklemek hastaneye git gel gün al falan bu süreçte sıkıntı.
Sana ne dediler ameliyat mı?

Son düzenleme:
Ayni ben kan degerleriniz kac suan
Kan değerlerime 8 ay önce falan bakılmıştı o zaman 9,3 çıkmıştı. Ameliyat olmadan neredeyse ayda belki 5 gün kanama olmuyordu diğer günler aşırı pıhtılı kan geliyordu. Artık merdiven çıkamıyordum. Şimdi kanama artınca yine kalp çarpıntısı yorgunluk oluyor. Senin kan değerin kaç?

Canim bendede polip var yeni aldirdim benim doktorum enfeksiyondan oluyo dedi

Ben de polip ameliyatı oldum, Ocak ayında sonra sürekli ofis histeroskopi ile kontrol etti, çok şükür oluşması yeniden polip. Ama oluşabiliyor Muş. Yalnız ameliyatı hiç korkulacak bir şey değil.

Ben de polip ameliyatı oldum, Ocak ayında sonra sürekli ofis histeroskopi ile kontrol etti, çok şükür oluşması yeniden polip. Ama oluşabiliyor Muş. Yalnız ameliyatı hiç korkulacak bir şey değil.
Neden olusuyomus bilgi verildimi bebek dusunuyormusunuz

Neden olusuyomus bilgi verildimi bebek dusunuyormusunuz

Nedeni hakkında bilinmiyor dedi doktor, mesela ben gibi dedi, genlerin neden çıktığını bilemeyiz, bazı kadınlarda olabiliyor dedi. Düşüklere sebep olabilir mi bilmiyorum ama bebek oluşumunu engelliyormus, rahim polibi yabancı cisim olarak algılıyormus, spiral gibi, o yüzden bebek oluşumunu engelliyormus .

Nedeni hakkında bilinmiyor dedi doktor, mesela ben gibi dedi, genlerin neden çıktığını bilemeyiz, bazı kadınlarda olabiliyor dedi. Düşüklere sebep olabilir mi bilmiyorum ama bebek oluşumunu engelliyormus, rahim polibi yabancı cisim olarak algılıyormus, spiral gibi, o yüzden bebek oluşumunu engelliyormus .
Anladim canim sagol

Merhaba bende doktora gittim ve doktorum 1 cmlik polip oldugunu ve ameliyat olmam gerektigini soyledi.aslinda ameliyatta pek bisry yokmus ama sorasi icin korkuyorum.hormon testide yaptirdim hormonlarimdada skinti cikti ama oncelik bu dedi doktorum ameliyattan korkuyorum baska bir sorun daha cikarmi diye.gebelik dusunuyoruz ama hergun bisry cikiyo ameliyattan sora sikinti yasadinizmi gebelige engelmis mutlaka olmalisin dedi doktor

Merhaba bende doktora gittim ve doktorum 1 cmlik polip oldugunu ve ameliyat olmam gerektigini soyledi.aslinda ameliyatta pek bisry yokmus ama sorasi icin korkuyorum.hormon testide yaptirdim hormonlarimdada skinti cikti ama oncelik bu dedi doktorum ameliyattan korkuyorum baska bir sorun daha cikarmi diye.gebelik dusunuyoruz ama hergun bisry cikiyo ameliyattan sora sikinti yasadinizmi gebelige engelmis mutlaka olmalisin dedi doktor
Ameliyat çok basit bir işlem, sonrasında hemen normal hayatınıza donebiyorsunuz . Sonrası da sıkıntı değil , rahminiz temizleniyor. Ve çocuk işlemlerinize başlayabilirsiniz hiç korkmayın

Kızlar merhaba konunun üstünden baya geçmiş ama sormak istiyorum 3 gün önce histeroskopi oldum doktorum yakarak aldı 1.8 cm polip vardı dedi. Ama tekrarlayanları görünce stres yapıyorum gebelik için histerekopi oldum femera kullanıyorum ve kullanmaya başladığım aydan itaberen 3 ay da 7 mmden 1.8 cm e çıktı hormonlarım normal

Back