Merhaba arkadaşlar,
Benimde toplamda kaybim var.7+5 kalp durması,13+5 trizomi 18 sunu sancı ile tıbbi tahliye yapıldı.Sonrasinda da 3 kimyasal gebelik yasadim.Kimyasal gebelik sonrasi prolaktin seviyem çok yükselmişti o dönem prolaktin yüksek diye korunmamistik ve tekrar hamile kaldim.Bhcg 382 yw yukselmistu.Doktora kontrole gittigim günüm kanamam oldu 178 dusmustu.prolaktin seviyem yüksek diye doktorum dostinex vermişti onu kullanırken geçici gorme kaybı yasadim.doktorum endokrin bölümüne yonlendirdi.Bazen hipofizde tümör yada problem olunca görme kaybı ve düşüklere sebep olabiliyormus.Endokrin bölümünde tahlil vs. Baktılar Mr sekildim sıkıntı yoktu sadece büyüme hormonum normal değerlerin biraz üzerinde ama bunun gebelik kayıplarına alakası olmadığını,eğer çok yüksek değerlerde olsaydı hamile kalamazdin dedi doktor.beni antifosfolipid sendromu şüphesi ile romatolojiye yonlendirdi.Bende romatolojiyde prof.randevu dün gittim.hikayemi anlattim Lupus antigülan testim pozitif ve sedimantasyon değerim yüksek olduğu için sistemik lupus erimatozus (SLE)teşhisi konuldu.sizlerin hangi degerleri yüksek merak ediyorum.benim en büyük şansım kadın doğumcumun. Ana ilk gittigimde bu testleri yapmasiydi.2.gebelikten sonra çok sütüm geldiği için dostinex kullanmıştım o dönemde de yolda giderken aniden geçici görme kaybı yaşamıştım.Meğer ilacın yan etkisiymis 100/1 kişide görülebilen yan etkiymis.Zaten lupusta 2500/1 kişide görülebilen bir rahatsızlık.Banada kuzenim demişti bir arkadaşımda bizler gibi kayıplar yaşamış romatizması olduğu için düşüyormuş bebekleri,tedavi olduktan sonra hamile kalmış sağlıklı bebeği olmuş.romatoloji uzmanı hamile kalabilirsin dedi bana plquanil(şuan kovid hastalarının kullandığı sıtma ilacı) verdi.hamileyken de kullanilabilecek bir ilacmis.ama hamile kaldigimda aspirin ve kan sulandırıcı ignede kullanmam gerekiyormuş çünkü kanımda pihlasmaya yatkınlık varmış.Benim adet döndüm 26 gun.ben 10.12.gunler arasında yumurtluyorum.Bu yüzden kadim dogumcum şimdiden ecopirin yazdı.sadece reglimden sonrası 10 gün yani yumurtlamaya başladığım gün kullamaya başlayıp regli olunca bırakacağım.tekrar reglimden sonra yine 10.gun başlayacağım.bu ay korunmayı biraktik muhtemelen hamile kalmış olabilirim.