- 3 Haziran 2019
- 422
- 104
Merhabalar, ben 6 yıldır evliyim 4 yaşında bir oğlum var. Ailelerimizin tek torunu. Sitemizin bahçesinde kendi yaşında oynadığı bir arkadaşı var ve ailemizden kuzenlerimizin çocukları ile oyun kurup oynuyor, babası işten geldikten sonra bazen onunla tekrar dışarı çıkıp gezdiriyor eğlendiriyor bazende evde oynatıyor gün içinde de ben elimden geldikçe oyun oynatmaya, parka götürmeye çalışıyorum fakat çevrede kardeşi olan çocuklar görse bizimde olsun diyor bunu her fırsatta diyordu. Bizde kardeşi olsun diye denemelere başladık istedikten 6 ay sonra falan oldu ama hafta içi kalp atışını dinlemeye gidecektim birden lekelenme oldu acile gittik kese bozulmuş dedi ertesi gün yoğun kanama ile düşük yaptım. 40 gün dinlendikten sonra tekrar istedik 1 ay sonra oldu ama kimyasal gebelikmiş oda adetimin bi kaç gün gecikmesiyle kanama yaşadım ve oda olmadı sonra yine 40 gün dinlendim yine istedik ve yine 1 ay sonra oldu her şey iyi gidiyordu kalp atışınıda duymuştum 10 haftalıkken kontrole gittim ama 8+5 de kalbinin durduğunu öğrendim hiçbir şikayetim yoktu bel ağrısı dışında hemen hastaneye yatışım yapıldı ve kürtaj oldum sonrasında genetik test yaptırdım ve kan pıhtılaşması kararına varıldı bayram sonu tekrar genetik bölümüne ve kadın doğuma görüneceğim kürtajın üstünden 5 ay geçti hala oğluma kardeş istiyorum ama korkuyorum panik atak yaşıyorum ya yine düşerse veya bebeğimin sağlığında bi sıkıntı olursa acaba 2. çocuğumun olmaması mı gerekiyor ki düştü hep diye kafamda dönüp duruyor tedavisi var önce Allaha sonra doktorlara güveneyim diye kafamı sıfırlamaya çalışıyorum ama ansızın yine düşünceler sarıyor beni nasıl yapıcam napıcam çok kararsız ve karamsarım bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz fikirlere ihtiyacım var.
Buarada doğumdan kaynaklı iki tane engelli erkek kardeşim var sanırım birazda bunun düşüncesi beni ürpertiyor genetik kromozom analizi testinde her şey normal çıktı genetik doktorum kardeşlerim için genetik olmadığını söyledi ailede başka hiç engelli birey yok olaki genetik bi durum olsa bile eşim ve ben akraba olmadığımız için ve sağlıklı bir çocuğumuz olduğunu ayrıca test sonuçlarımıda göz önünde tutarsak böyle bir sorun ile karşılaşmamızın bize uzak olduğunu söyledi
Buarada doğumdan kaynaklı iki tane engelli erkek kardeşim var sanırım birazda bunun düşüncesi beni ürpertiyor genetik kromozom analizi testinde her şey normal çıktı genetik doktorum kardeşlerim için genetik olmadığını söyledi ailede başka hiç engelli birey yok olaki genetik bi durum olsa bile eşim ve ben akraba olmadığımız için ve sağlıklı bir çocuğumuz olduğunu ayrıca test sonuçlarımıda göz önünde tutarsak böyle bir sorun ile karşılaşmamızın bize uzak olduğunu söyledi