Benimde 2 kimyasalim birde ikiz dusugum var artık Allaha bıraktım benim de hersey temiz bazen olmayınca olmuyor kafaya çokta takmamak lazım canimbir kere de dış gebelik yaşadım fakat o tekrar etmedi. Ali acar da yapılması gereken bütün testleri neredeyse yapmışsın dedi. görünürde bir problem de yok bilmiyorum kendimi yorgun hissediyorum psikolojik olarak çöktüm.
kimyasal da beta kaç oldu peki en çok? haklısın.. benimde bugün beşinci oldu resmen kaybım. hiçbir şey de çıkmadı o kadar üzgünüm ki gercektne bırakmak gerekiyoBenimde 2 kimyasalim birde ikiz dusugum var artık Allaha bıraktım benim de hersey temiz bazen olmayınca olmuyor kafaya çokta takmamak lazım canim
İlk kimyasalim tüp bebekti zaten degerim 46 çıkmıştı sonra düşüşe geçti regl oldum geçen ayda regli olmama rağmen beta 335 lere kadar çıktı sonra düşüşe geçti bir daha adet oldumkimyasal da beta kaç oldu peki en çok? haklısın.. benimde bugün beşinci oldu resmen kaybım. hiçbir şey de çıkmadı o kadar üzgünüm ki gercektne bırakmak gerekiyo
anladım geçmiş olsun. rabbim en kısa zamanda bizlere de evlat sevincini nasip etsin. benim betam 1500lere çıkıyor ama bir doktor düşük biri kimyasal dedi ben de emin adımlarla olamadım..İlk kimyasalim tüp bebekti zaten degerim 46 çıkmıştı sonra düşüşe geçti regl oldum geçen ayda regli olmama rağmen beta 335 lere kadar çıktı sonra düşüşe geçti bir daha adet oldum
2kere düşük yaşadım.birinde bebek oluşmadı kese oluştu diğerinde kese ve bebek oluştu ama bebeğin gelişimi geride kaldı sonlandı.genetik test falan araştırma Hastanesi'nde bizde yaptırdık.2genimde pıhtılaşma vardı ancak oradaki prof.un dediğine gore binlerce nedeni olabilirmiş.suan ki imkanlarla ancak çok çok az şeye bakilabilirmiş.o genler için kesin düşük nedenidir denilemezmiş.biraz kilo ver coraspin ve folik asit hergun kullan demişti.ve sağlıklı bebeği bulana kadar deneyeceksiniz demişti.bu 3.de olur 10.da olur bilemeyiz demişti.neyse ki çok şükür bir sonraki gebeligim sağlıklı oldu.kilo da vermiştim dediği herşeye uydumarkadaşlar üç kere düşük yaşadım. dün Ali acara muayeneye gittim. düşüklerim hep beşinci haftanın sonunda ultrasonda görmeden oluyor. ilk düşük de beta 4000lerde, ikinci ve üçüncü de 1500lerde. sağlıklı bir şekilde yükseliyor. daha önce gittim doktorlar düşük olarak değerlendirdi. fakat Ali acar düşüklerimi kimyasal olarak değerlendirdi. kimyasal da beta o kadar yükselir mi? dediğim gibi başka doktora da gittim onlar düşük olarak değerlendirdi. genetik, pıhtılaşma, hormon, bazı fosfolipid, bağışıklık testleri.. hepsi temiz çıktı. yani ben çareyi düşük diye mi, yoksa kimyasal gebelik diye mi arıyacagim bilmiyorum kafam çok karıştı. benzer durumu yaşayan var mı?
geçmiş olsun. rabbim sağlıklıca kucaginiza almayı nasip etsin. yani görünen yapılması gereken her şeyi yaptım bende neredeyse doktor da şaşırdı testlerin çoğunu yaptırmışsın zaten dedi. evet ne zaman tutacağı belli değil bu konuda haklısınız.. bugün beşinci kaybımı yaşadım. istediğim için o kadar strese girdim ve kilo aldım ki anlatamam ama doktorunuzun bu dediği umut oldu şu an..2kere düşük yaşadım.birinde bebek oluşmadı kese oluştu diğerinde kese ve bebek oluştu ama bebeğin gelişimi geride kaldı sonlandı.genetik test falan araştırma Hastanesi'nde bizde yaptırdık.2genimde pıhtılaşma vardı ancak oradaki prof.un dediğine gore binlerce nedeni olabilirmiş.suan ki imkanlarla ancak çok çok az şeye bakilabilirmiş.o genler için kesin düşük nedenidir denilemezmiş.biraz kilo ver coraspin ve folik asit hergun kullan demişti.ve sağlıklı bebeği bulana kadar deneyeceksiniz demişti.bu 3.de olur 10.da olur bilemeyiz demişti.neyse ki çok şükür bir sonraki gebeligim sağlıklı oldu.kilo da vermiştim dediği herşeye uydum
Merhaba siz düzenli Folik asit kullanıyor musunuz ve pıhtılaşma genlerinize baktirdiniz mi?geçmiş olsun. rabbim sağlıklıca kucaginiza almayı nasip etsin. yani görünen yapılması gereken her şeyi yaptım bende neredeyse doktor da şaşırdı testlerin çoğunu yaptırmışsın zaten dedi. evet ne zaman tutacağı belli değil bu konuda haklısınız.. bugün beşinci kaybımı yaşadım. istediğim için o kadar strese girdim ve kilo aldım ki anlatamam ama doktorunuzun bu dediği umut oldu şu an..
merhaba evet kullanıyorum. tahlil yaptırdım yeterli düzeyde dedi doktor. pıhtılaşmaya da bakıldı, mthfr iki gen heterezigot çıktı. o genler çok önemli genler değil, pıhtılaşmaya meyil var dendi sadece ama yine de coraspirin kullanıyorum.Merhaba siz düzenli Folik asit kullanıyor musunuz ve pıhtılaşma genlerinize baktirdiniz mi?
Benim de aynı iki genim heterezigot. İki kere kalp durması nedeni ile gebelik kaybı yaşadım. İnan ki kimyasal kalp durması yaşamaktan iyidir. Kötünün iyisi. Kürtaj rahime zarar veriyor çünkü ve operasyonlar geçirmek zorunda kalıyor insan. Doktorlar mthfr genlerinin heterezigot olmasıni kayda değer görmüyor ancak tamamen kendi düşüncemi paylaşacağım yani herhangi bir bilimsel bilgim mevcut değil ama bu düşünceme göre mthfrler folik asit değerleri ile ilgili olduğu için bizim durumumuzda olanların hamile kalmadan çok önce folik asit değerlerini iyi duruma getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani yumurta daha oluşmadan ki oluşurken sağlıklı oluşsun. En son kimyasal gebeliginizden önce de iyi çıkıyor muydu folik asit değerleriniz?merhaba evet kullanıyorum. tahlil yaptırdım yeterli düzeyde dedi doktor. pıhtılaşmaya da bakıldı, mthfr iki gen heterezigot çıktı. o genler çok önemli genler değil, pıhtılaşmaya meyil var dendi sadece ama yine de coraspirin kullanıyorum.
çok geçmiş olsun her türlüsü zor. benimki kimyasal mı düşük mü belli değil. bir doktor kimyasal dedi biri düşük dedi. kesin olarak düşüğüm var zaten bir tane. bir de dış gebeliğim var. her türlüsünü gördüm gerçekten hepsi ayrı ayrı üzdü.. ben bir buçuk yıl önce ilk düşüğüm olduğunda düzenli olarak folik asit kullanmaya başladım, iki ay önce tahlilde folatımın iyi olduğunu söyledi. şimdi günü gününe kullanmasam da devam ediyorum. kan sulandırıcıyı iki aydır kullanıyorum düzenli olarak. kullandığım süreçte iki kere düşük yaptım. en son düşük dün oldu folata bakılmadı. dediğin gibi o genleri çok önemsemiyorlar ama ben yine de düzenli kan sulandırıcıya devam edeceğim. ben genel olarak kan degerlerimi hep yükselttim. demir, d, B12 hepsini iyi derecede yukseklttim.Benim de aynı iki genim heterezigot. İki kere kalp durması nedeni ile gebelik kaybı yaşadım. İnan ki kimyasal kalp durması yaşamaktan iyidir. Kötünün iyisi. Kürtaj rahime zarar veriyor çünkü ve operasyonlar geçirmek zorunda kalıyor insan. Doktorlar mthfr genlerinin heterezigot olmasıni kayda değer görmüyor ancak tamamen kendi düşüncemi paylaşacağım yani herhangi bir bilimsel bilgim mevcut değil ama bu düşünceme göre mthfrler folik asit değerleri ile ilgili olduğu için bizim durumumuzda olanların hamile kalmadan çok önce folik asit değerlerini iyi duruma getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani yumurta daha oluşmadan ki oluşurken sağlıklı oluşsun. En son kimyasal gebeliginizden önce de iyi çıkıyor muydu folik asit değerleriniz?
Bir de başka bir konu olan kan sulandiricilar da kafa karistirici. siz coraspini en son kimyasal yasadiginiz gebeliginizde kullandınız mı corasprine ne zaman başladınız ne kadar devam ettiniz merak ettim?