Gebeliğe Hazırlık Tekrarlayan düşük, boş gebelik, kürtaj, genetik vb testler...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
PROGRAFI BEN KULLANDIM AMA SONUÇ ALAMADIM. BETA 40 TAN GERİ DÜŞTÜ. PREDNOLU DENEYECEĞİZ BİZ.

PROGRAFI BEN KULLANDIM AMA SONUÇ ALAMADIM. BETA 40 TAN GERİ DÜŞTÜ. PREDNOLU DENEYECEĞİZ BİZ.
İşe yaramadığını ilk defa duyuyorum bu gebeliklerde yeni kullanılmaya başlanan bir ilaç genelde prednol kullanılıyor zaten.. Araştırayım ben de canım hangisinden daha başarılı sonuç alınıyor. Haberleşelim inşAllah birbirimize faydamız olur belki tüm grup olarak.. Alerjik bir durum mu diyorum bazen benim hasimato troidim var ve bu genelde alerjik bir bünye meydana getiriyor hepimiz böyle miyiz acaba alerjik miyiz bilmiyorum.. Ama bildiğim şu ki biz birbirimizi anlarız damdan düşen bizleriz. Burada paylaşarak belki birbirimize destek olur yardımlaşırız.

Benimde haşimato problemim var. Antikorlarım yüksek. Aşırı allerjik bünyeliyim. Bir sinek ısırsa hemen şişerim. Ama adetlerim çok düzenlidir. Valla 5 haftada lekelenme başlıyor düşük gerçekleşiyor. Bu kez prednolü kullanacağım. Bakalım ne olacak. Yarın tedaviye başlıyorum gonal f kullnmaya başlayacağım. Sen şuan hangi aşamadasın ? Tabiki yardımcı olacağız bizi biz anlayacağız.

Kızlar merhaba kbkmayin öncelikle hikayem biraz uzun hakkınızı helal edin şimdiden 4 yıllık evliyim polikistik overliyim 4 defa gebelik yaşadım ama gebelik mi değil mi onu da tam anlayamadan beta HCG düşüşe geçiyor . İlk gebeliğimde sadece keseyi gördük diğerlerinde ya doktora gittiğim gün lekelerim gelmeye başlıyordu ya tam doktora gitmeye karar verdiğim gün lekelerim gelmeye başlıyordu. Beta HCG iki güne bir takip ediyorum 600-700-800 civarlarına geliyor sonra ya çok az artıyor yada düşmeye başlıyor beta HCG. Kanamayla atıyor . Kaç doktora gittiysem doğru düzgün bişey söylemiyorlar sağlıksız gebelik olduğu için vücut atıyormuş . Sağlıklı gebelik elde edene kadar böyle olur ama beklemek istemiyoruz hemen çocuk sahibi olalım diyorsanız tüp bebek deneyin diyolar bende hazır hissetmiyorum açıkçası maddi manevi tüp bebeğe napcam bilmiyorumGenetik testi yaptık temiz çıktı pıhtılaşma vs bişey yok iki defa rahim filmi çektim temiz çıktı eşim test verdi kaç defa normal çıktı çok iyi de değil çok kötü de değil eşimin sonuclari normal yani ki 4 defa döllenme gerçekleşti o spermlerle düşününce sadece morfolojimiz yüzde 2 ydi oda doktorlar çok önemli değil dedi gebeliğe engel olmaz dedi tabi yüksek olsa daha iyi olur ama şuanlik öyle bir problemimiz var . Evet kızlar anlatabildim mi derdimi bilmiyorum ama yardımcı olabilecek kimse var mı bana bir tavsiye yol gösterin lütfen teşekkürler şimdiden Rabbim isteyen dileyen herkese nasip eder inşallah

Lupus diye bir tahlil vardı onu yapmıştım 2022 Mart ayinda referans aralığı 44 du benimkisi 46 çıkmışti diye bunun üzerinde durdular dün yine bu tahlili yaptırdım 38 e düşmüş referans aralığında bakalım pazartesi ramotoloji bölümüne gidicem onlar ne diyor göreceğim düsuklerimin sebebi bu olabilirmiş

Benimde iki dusugum var biri erken dogum
Burda siddetle belirtmek isterimki kese 25 mm olmadan kurtaj olmayin cogu kisiye bos gebelik denilip kurtaj ediliyor zaten gebelik kendi kendine sonlanmaya basliyor bozuk ise kanama oluyor veya kese bozukuyor veya baska komplikasyonlr oluyor.
İkinci gebeligimde 8 haftaya kdr bebek icin bekledm gec döllenme olmus 6 haftalik cikti eger sacma bir dr a denk gelseydim belkide ilk alalik dicekti
İlk gebeligimde devlet hastanesinde 7 haftalik bebeğim görünmedi onceden ozeke gittigimden hamile oldugumu biliyordum yoksa dha kotu seyler olablirdi
Kurtaj denildiginde mtlaka baska drlra gidilmeli
Adetiniz gecti ama gebe degilsiniz kanda verdinjz yok diyelim. Son iliskinizin uzerinden en az on gun gecmeden emin olmayin cnku belkide hemen adetten once kaldiniz bu durumda da beklenmeli
Kan pihtilasma testi mutlaka yapilmalk ozellikle bos dis gebelikte
Ve rahim filmi mutlaka çekilmeli cnku rahimde sekil bozuklugu perde yapisikljk ozellikle kürtajdan SONRA olabiliyor tuplerde tikalilik vsvs
Erkek sperm testi vermeli bu durumdada sagliksiz gebelikler olusabiliyor
Kadinda tum vitaminlerine baktirmali. Hamilelik dusuncesj basladiginda folik asit faydali olacakir insaallah
Rabbim kimsenin kucagini bos bırakmasın inşallah tez vakitte hepimiz anne oluruz

Cnm once rahim filmi cektirin kurtajdan sonradarahimde sorunlar olabiliyor oyuzdende hamike kalamamis veya dusuk yasamis olabilirsiniz ve mtlaka tupbebekten once genetik pihtilasma testlerinizi yaptirin bu aradan. Cnku onlarda sorun varsa tupde tutsada sorun olabilir

Rahim filmi cektirin mutlaka

Rahim kalinliginiz duzgunmu ona baktirin birde rahime cizik atiyorlarmis boke durumlarda bir arkadasimdan duymustum onuda bir arastirin isterseniz. Rabbim tez vakitte nasip etsin insaallah kucaklarimjzj saglikla doldursun hayirlisiyla aminnn

Merhaba,geçmiş olsun,bugün gece bebeğim düştü 7 haftalıkTestler nasıl sonuc verdi?Bende kan pıhtılaşması vardi

Kızları sizlere birşey danışmak istiyorum bundan altı ay önce 7 haftalık düşüğüm oldu ve kan uyuşmazlığı olduğunu ben bilmiyordum düşükten sonra öğrendim ve sonrasında uyuşmazlık için iğne vuruldum şuan tekrardan hamileyim 6 haftalik çok da tedirginim bu durumu yaşayan var mı aranızda

Kan uyuşmazlığı iğnesini olduysanız endişe etmeyin Allah'ın izniyle sorunsuz devam eder hamileliğiniz
İlerleyen haftalarda da igneniz olabilr aman takip etmeyi bırakmayın
Hayırlı olsun şimdiden

Kan uyuşmazlığı iğnesini olduysanız endişe etmeyin Allah'ın izniyle sorunsuz devam eder hamileliğiniz
İlerleyen haftalarda da igneniz olabilr aman takip etmeyi bırakmayın
Hayırlı olsun şimdiden
Bundan 6 ay önce kürtaj sonrası uyuşmazlık iğnesi vuruldum doktorum 27.haftasinda gebeliğin vurulmam gerektiğini söyledi

Bundan 6 ay önce kürtaj sonrası uyuşmazlık iğnesi vuruldum doktorum 27.haftasinda gebeliğin vurulmam gerektiğini söyledi
Doğrudur canım ben çok bilmiyorum ama belli bir haftaya kadar vurulması gerekiyor. Tek doz yetiyor o zaman demek ki hayırlı olsun sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın inşAllah

Merhabalar bende öncesinde 1 düşük yaptım suan yavas yukselen bir gebelik yasıyorum. Uzun uzun yazmıssınız herseyi emeğinize sağlık. Size sunu soracaktım hangi sehirde yasıyorsunuz? Biraz önce her ihtimale karsı baktım tıbbi genetik bölümüne hep ek binalarda cıktı.

Merhaba bende sizin gibi iki

Merhaba. Bende sizin gibi süreçlerden geçtim hatta okurken yaşadıklarım gözümün önüne geldi genetik test yaptık kromozom bozukluğu çıktı nasıl bir yol izleyicem napcam bilmiyorum sen sonraki süreçlerde nasıl bir yol izledin

Ne kadar güzel anlatmışsınız umarım herkesin gönlündeki nasip olur süreciniz nasıl devam etti çok merak ediyorum hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum

Merhaba öncelikle çok geçmişler olsun ben de 2 düşük yaşadım sizi çok iyi anlıyorum. Genetik sonuçlarınız aldınız mı merak ettim. Ben de 2.düşükten sonra tekrar gebe kalmaya çalışıyorum henüz olmadı 1 seneyi geçti

Merhaba,
ilk defa tüp bebek yaptıracağım. biraz ince eliyorum. tüp bebek öncesi yaptırmadığım test kalsın istemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

benim yaptırdıgım testler;

1 - normal hormon testleri ve cinsel yolla bulaşabilen hastalıkların testi ( doktorum istedi.hepsi temiz, ama bnde pcos var )

2 - tsh,t3,t4 ( doktorum istedi. troid hastasıyım, ilaç kullanıyorum. değerim şuan 2-2,5 arasında, devlettte yaptırdım. )

3 - rahim filmi ( doktorum istedi. 1 adet 3mm olan polip var. doktorum büyüklüğü ve yeri itibariyle gebeliğe engel değil dedi - ecomar cevat bey çekti )

4 -kromozom analizi (kendi isteğimle yaptırdım- temiz çıktı - devlette tıbbı genetik bölümüne randevu alarak yaptırdım. )

5 -trambofili 6 lı panel ( kendi isteğimle yaptırdım. pıhtılaşma testim iki yerde homozigot çıktı. doktorum transfer günüde dahil olmak üzere ,24 saat etkili hıbor isimli iğneyi vurmam gerektiğini söyledi. -devlette tıbbı genetik bölümüne randevu alarak yaptırdım. )

6- cd56 testi ( cd56 değerim 10,21 çıktı, ben bunu kadınlar kulubunden okuyarak öğrendim - 1000 tl ye yaptırdım. devlette yapılan bir test değil.)

7- flow sitometrik kır testi ( doktorum yönlendirdi. sonuç bekliyorum, rahimdeki katil hücrenin varlığı bu testle belli olurmuş, yada rahimden parça alarak en kesin sonuçmuş mikrogen isimli lab 3800 e yaptırdım. normalde 4800 tl idi. doktorum yönlendirdiği için indirimli yaptırdım.)

eşimin yaptırdıgı testler;

1- normal hormon testleri ( kendi isteğimizle yaptırdık temiz çıktı)

2- erkeğe yapılan ultrason ( kendi isteğimizle yaptırdık. varikosel oldugu ortaya çıktı - devlette çekildi.)

4- spermiyogram ( doktorum yönlendirdi .en başta ml başında 21 milyon sperm vardı. asta life + maxigo +keçiboynuzu ile 39 milyona değer çıktı- morfoloji ve hareketlilik en başta kötü idi düzeldi - düzen lab. 480 tl verdik.)

5- sperm dna hasarı ( varikosel oldugu için kendi isteğimizle yaptırdık. % 4,2 hasar çıktı. buda her erkekte olabilen bir değermiş. % 30-40 üstü için tedavi şartmış. - düzen lab. 1400 tl verdik )

6- kromozom analizi ( eşim kan verdikten sonra, 6 gün sonra devlet hastanesi aradı. ek tetkik için kan vermemizi istediler. dengeli translokasyondan şüphe ettiler. kromozom analizi dışında ekstra karyotipleme ve fısh testi istendi. sonuç temiz çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…