Gebeliğe Hazırlık Tekrarlayan düşük, boş gebelik, kürtaj, genetik vb testler...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Size de çok geçmiş olsun. Eşiniz tedavi oldu mu? Sperm bozukluğu da boş gebelik yapar diye biliyorum. İlaç dediğiniz eşine verilen tedavi ise genetikte bir şey çıkmazsa başka iyi bir doktora daha gidebilirsiniz. Tıbbi genetik bölümünden randevu alıyorsunuz. Doktora hikayenizi anlatınca o direk testleri yapıyor zaten. Bana kan pıhtılaşması ve eşimle birlikte kromozom testi yapıldı. Kadın Doğum doktoru da aynı testleri istemişti.

Bende hep ondan korktum biliyor musun. Bunu söylemen bile kendini suçlamaya giriyor. Bilinçaltına yerleştirme. Yasımız genç daha. Ben doktora sordum hemde iki üç iyi doktora biri prof. Du yumurta kalitesiz olabilir mi diye pcos var bende hayır olmaz dedi. Hatta tıbbi genetik doktoruna adetim azaldı erken menopoz olabilir mi diye sordum düzene girmiştir yani senin rutinin bu olmuştur alakası yok dedi. Ben fark etmeden takmışım kafama. Gidip vitaminler aldım, kilo verdim sonra geri aldım tabi, yediklerime dikkat ettim bunlar iyi şeyler ama takıntı haline gelince sıkıntı.

Teşekkür ederim randevu aldık haber vereceğim size hormon testimi atsam yorumlarmısınız

Ben Allah'ın izniyle Mart ayında tüp bebek tedavisine baslİcam orda ne varsa çıkacak ortaya belkide sadece kan pıhtılaşmasina. Bağlı biseydir bilmiyo insan size zaten burdan bilgi vercem o sürecte. Ben aslında Haziran ayında tüp Bebek için memleketime gittim herşey hazırdı 3 yidlirda sebebsiz infertiliteden ikinci olmuyordu orda hamile olduğumu öğrenmiştim. Yine kalp atışı olmayınca düşük oldu şimdi 5 aydır yine olmiyo doktora gittim geçen ay 20 mm yumurtam oluştu herşey çok güzel ilerledi doktriim bana Allah'ın izniyle bu ay olur dedi gayet herşey yolundaydı ama olmadı. Kist enfeksiyon hicbisey yok yaşım 26 amh 4.62 eşimin sperm sayısı çok iyi ama Allah vermedi mi vermiyor. Bende artık çok baskı görüyorum herkesten çevremde herkes hamile 40 lik ektim bile hamile kaldı bana nispet yaptı resmen sen gencsinde bak olmiyo dedi resmen ben senin üzerine ikinciyi yaptım der gibi o yüzden tüp bebeğe karar verdim inşallah emeğimiz boşa gitmez

Artık genç yaşlıya bakmıyor sizden daha genç olup menopoza giren insanlar var ki o durumda dahi umut var her zaman. Anne anneannelerimiz gibi değiliz. Şartlar ve koşullar çok değişti. Hiç bir sebep yokken olmuyor ne yazık ki. Bize de evlendiğimiz ilk günden başladılar yakın uzak herkes üzerine vazife gibi. Herkesin çocuğu var çocukları oynasınlar diye çocuk istiyorlar. Şaka gibi şaka aklım almıyor artık. Birde utanmadan çocuk yapın diyorlar. Size ne. Ne hakla böyle bir şey dersin. Bu benim özel hayatım benim kararım. Eltinize diyecek pek bir şey yok ne yazık ki. Beyin nöronları ölmüş sanırım. Bir yumurta verdi diye bebeği kendisinin meydana getirdiğini sanıyor. Veren de alan da , yeni bir canlı meydana getiren de Allah'tır. Ona bakarsan 101 yaşında hamile kalan da var. 40 neymiş o yapıldı bu gerçek onu çok üzecek ama 40 yaşında hamile kalan milyonlarca kadın var bir tek o değil Bakalım 102 yaşına kadar yaşayıp üstüne çocuk doğurabilecek mi? İşte o zaman waow diyebilirim Onun anlayışına göre bu hesaba geliyoruz. Boşver canım benim kim ne derse desin gül geç hatta üstüne espri yap ben öyle yapıyorum başka türlü baş edilmiyorlar çünkü. Umudunu yitirme. Sen kalbi temizi birisin öyle hissettim Allah gönlüne göre versin. Meleğini sana göndersin senin tüm dertlerini unuttursun inşallah tüm kalbimle diliyorum bunu.

Kuzu o kadar haklısınki
Yaşın geçiyor çocuk yap diyorlar. Daha niceleri
Hiç düşünmüyorlar.
O kadar kalplerini kötülük bürümüş insanların.

Kuzu o kadar haklısınki
Yaşın geçiyor çocuk yap diyorlar. Daha niceleri
Hiç düşünmüyorlar.
O kadar kalplerini kötülük bürümüş insanların.
Aynen kuzum birde düşünmüyorlar hiç. Sanki biz demişiz çocuk istemiyoruz, çocuk yapın diyorlar. Belli ki zaman geçmiş ugrasmisiz olmamış bunu anlamak bu kadar zor mu? Bu düşüncesizligi hiç anlamıyorum. Daha önce hamile kalmamış ya da denememiş birini anlarım ama çocuk doğuran kadının böyle demesini anlamam.

Onlarınki sadece acıyı deşmek oluyor.
Empati kuramıyorlar.
Kalpleri cidden kötü.
Ben cevap verirken hayırlısı ne zamansa o zaman olur diyordum .
Artık net cevabım SİZENE
Çünkü artık insanın sabrı kalmıyor suistimal ediyorlar.
Kendimizlemi mücadele edelim.
Etrafımı memnun edelim sözlerimizle.
Onların ruhunu tatmin eden söz net olarak olmuyor demek .(kısır) damgası
Bu cevabı asla duyamayacaklar.

Katılıyorum canım bende hayırlısı diyordum ama yilmiyorlar ya dediğin gibi ağzının payını vermek lazım hayır bide rahatsız oluyorum utanıyorum herkes nasıl kolay yorum yapabiliyor. Gerçekten insanlar çok kötü olmuş. Neyin egosu bu 3 çocuk doğurdun diye benden üstün değilsin ya. Benim çocuğumun olmaması onu nasıl üstün kılıyor hayret. Resmen toplum bize başarısız damgası vuruyor sanki biz elimizden yapmadık. Sana da veren Allah bana da veren bunu anlayamıyorlar. Psikolojim bozulmasın diye bende dalga geçiyorum napim

Onların amacı psikoloji bozmak.
Toplumdan dışlamak.
Kendilerine dedikodu malzemesi çıkarmak.
Demezler görmezler. Çocukları yok ama mutlular. İşleri iyi demezler.
Kıskançlık hasetlik hepsi.

Onların amacı psikoloji bozmak.
Toplumdan dışlamak.
Kendilerine dedikodu malzemesi çıkarmak.
Demezler görmezler. Çocukları yok ama mutlular. İşleri iyi demezler.
Kıskançlık hasetlik hepsi.
Aynen kuzum işte onlar inat gulumseyecegiz güçlü olacağız istediklerini vermeyeceğiz onlara bizim durumumuzda olan herkesin güzel haberlerini duyarız inşallah

Valla çok güzel açiklamişsin herşeyi. İnşallah hepimizin melekleri bizi bulsun Allah'ım kapı kapı aratmasın kimseyi çok kapı aşındırdik çünkü gerek doktor gerek hoca yaşlı ebeler neler yaşadığımız bir biz bı allaj biliyor

İnşallah canım benim sıkma sen canını elbet olacak beklediğimize değecek

Baya geçmiş üstünden ama benim de görümcem 2 buçuk aydan sonra görmüş bebeği. Kaynanası beklemiş zar zor doktorlar almak isteyince. Yoksa zaten düşer kanamayla diyerek. Sonuç turp gibi bi bebek. Kanama yoksa beklemek en iyisi. Rabbim en yakın zamanda hayırlı sağlıklı güzel bi gebelik geçirmeyi nasip etsin. Benimki de biraz zor oldu. Doğal yolla olmayacağına eminken oluverdi. Hala da tam hamile hissedemiyorum. Bi yanım hep karamsar. Acaba devam edecek mi bilmiyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Ben kötü niyet arıyorum bunda. Bi insanın tek başarısı çocuk doğurmak olmamalı. Yani ben isterken yanımda böbürlenen bi de istediğimi bile bile alay eder gibi aman keyfini çıkar bugünlerin diyip hemen sonra ama bunlarda bambaşkalar ya senin de olur inşallah diyen ya da sürekli yap artık diyen bi insanın iyi niyetine asla inanmıyorum asla

Haklısın canım beklemek gerek ama işte benim kanama geldi iğne vurdular durmayinca mecbur oldum ama hala diyorum ki beklese miydim hep bir şeyler değişecek umudu işte. Çok sevindim canım tam umudumu kesmek üzereyken hamile kalan o kadar insan var ki böyle duyunca mutlu oluyorum. Sen içini ferah tut canım tadını çıkar hamileliğin inşallah sağlıkla alırsın bebisini kucağına hiç olumsuz düşünme her şey yolunda gidecek Allah'ın izniyle

Çok haklısın aslında çocuk olayı bizim otemizde bir şey. Bu ne başarı ne de başarısızlık nasipse geliyor yavrumuz değilse bekliyoruz gelmesini. Bide yani insanlığın varolusundan bu yana olan bir olayı da kendine nasıl mal ederler ilginç. Eyvallah en iyi sen doğurdun en çok en fevkalade doğum sana ait al buda madalyan Valla darlandım çocuk muhabbetinden en son dicem yaptım sizden gizliyorum susarlar mi acep

Valla işte en son yapıştırıcan bi cevap herhalde öyle susacaklar. Çünkü sonu yok ve takıyo insan ya ne kadar boşvermeye çalışsa da en azından ben öyleyim eşim takma düşünme rahat ol der hep ama imkansız gibi bişi bu sürekli tekrarladıkları için. Ki dediğim gibi hala daha atlatabilmiş değilim. Allah herkese empati yeteneği versin ne diyelim
Teşekkür ederim canım. İsteyen herkese sağlıklı güzel gebelikler dilerim Allahtan. Olanlarınkini de Allah bağışlasın uzun ömürler versin. Sabrın sonu selamet inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…