Gebeliğe Hazırlık Tekrarlayan düşük, boş gebelik, kürtaj, genetik vb testler...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sağol canım aynen bende öyle düşünüyorum çok dua ettim hep hayırlısını sağlıklı sıhhatli olmasını istedim böylesi hayırlıymış..

Merhaba .Yazdıklarınızı görünce benim yaşadıkşarıma çok benzettim. Bende 6 kimyasal , 1 boş gebelik kürtajla sonuçlandı. Bende kan pıhtılaşması ,hipotroid ve bağışıklık sistemle ilgili sorun var Dr.um bana gebelik başladığı anda kan sulandırıcı iğne ve prednol başladı en düşük doz vücudumla savaşması için ama malesef yeterli gelmedi ve bebek oluşmadı. Bi sonrakinde prednol dozunu arttıracağını söyledi . Eylülde kürtaj oldum ama hala yeni bi gebelik düşünemeyecek gibiyim yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum oyüzden direk tüp bebek yapmayı düşünüyorum yaz tatilinden sonra. İnşallah sizde isteyen herkeste sağlıklı bir hamilelik geçirir en kısa zamanda

Inşallah bir sonraki gidişinde daha net görünür dualarım seninle canım

Sana iyi bir perinatolog lazım canım hem pıhtılaşma hem bağışıklık sonuçları iyi anlayıp doğru tedavi etmek lazım. Bende bu gebelikte eğer sağlıklı olmazsa direk tüp bebek düşüneceğim artık çok yoruldum ve korkuyorum tekrar yaşamaktan. Hala adetim bile düzene binmiş değil söktürücü ile adet oldum 2.5 ay oldu ara ara kahverengi Akinti geliyor demek tam sokulmemis. 2 doktor baktı ikisi de içerde bir şey yok dedi inşallah yoktur daha da gidemem devlette sıra yok ozellere bir ton para gitti uzun ve yorucu bir süreç bizim için sonu güzel olur inşallah

Canım senin daha önce gebelik olmuş muydu bu ilk miydi

İlk gebeliğimdi canım yarın kürtaj olacağım bos gebelik değilmiş ama bebegin gelişimi durmuş
Çok geçmiş olsun canım Acaba bir kan pıhtılaşmasi var mi diye bakılsa mi? Doktoruna sorabilirsin ben kürtaja gittiğimde hem bilmiyordum hem de aklıma gelmedi bide ilkinde olur normal diyince ustelemedim ama ikincisinde yaptırdım.

Gittim perinatolog la görüştüm ama oda çok büyük bi sıkıntı görmedi ama bilmiyorum bende çok yoruldum gerçekten çok zor şeyler yaşıyoruz allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah

Gittim perinatolog la görüştüm ama oda çok büyük bi sıkıntı görmedi ama bilmiyorum bende çok yoruldum gerçekten çok zor şeyler yaşıyoruz allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah
Amin canım aynen öyle çok ama çok yorucu. Yeterli gelmedi dedin ya onun için dedim dozunu iyi ayarlamak lazım. Ama en önemlisi stresi alt etmemiz gerek yumurta sperm kalitesini bozuyor

Aynı şeyleri bende yaşadım 3 kere.genetik testimde kan pıhtılaşması çıktı ama sonkinde 7.haftada iğne kullanmama rağmen düşük yaşadım.rahim filmi çektirdim temiz çıktı.cd56 ya duydum bende onu yaptırmayı düşünüyorum.nerede yaşıyosunuz hangi hastaneye gidiyosunuz

3 kere boş gebelik mi oldu? Bende şey duydum iğnenin dozunu iyi ayarlamak gerekiyormuş acaba size eksik yada fazla gelmiş olabilir mi? Evet o testte yapılabilir ama genetik doktoru adım adım gidelim önce kromozom pıhtılaşmaya bakalım sonra gerekirse o testi de yaparız dedi. Antalyada devlet hastanesine gittim.

Benim 3 kere bebek göründü ama düşük yaşadım.iğne dozu için yaş ve kilo için dediler

Benim 3 kere bebek göründü ama düşük yaşadım.iğne dozu için yaş ve kilo için dediler
Ozaman kromozomaldan çok diğer faktörlerden olabilir gibi geldi. Kan pıhtılaşmasi rahimdeki sorunlar ya da hormonal bozuklukları olanlarda duydum. İnşallah bir daha yaşamaz sağlıkla kucağına alırsın bebeğini

Öncelikle yazdıklarını tek solukta okudum. Çok güzel bir süreç anlatımı olmuş. Bende de kan pıhtılaşması var ve 16 yaşımda bacağımda bir pıhtılaşma geçirdim. Bu pıhtı eritildi fakat damar varise çevirdi. Planlı bir gebelik istediğim için kalp damara gittim ve genetik test istedi bunca yıldır genetik olarak bakılmamıştı. Sonra sende genetik bir pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi genetik bölümü. Kalp damar doktorum ilaç ameliyat vs gerek görmedi ve gebelik planlayabilirsin fakat düşük riskin çok yüksek dedi. Ben de daha korunurken kadın doğuma gittim. Gerekli testleri yapalım zaman kaybetmeyelim dedi. Eşimden sperm örneği istedi. Benden de kan. Sonuçlar iyiydi ve sorun yok diyip, ecoprin kan sulandırıcı ve folik asit verdi hamile kaldığında gel dedi. Hala kalamadım o ayrı 3 ay oldu. Ama esas burası bence sizi de ilgilendirecek. Aynı hastaneden bir kalp damar takipli olmak istedim ve gittim sonuçları raporları gösterdim ki heyecan telaş sezmiş olacak doktor. Hasta psikolojisinden çık dedi bana. İlla düşük yapacaksın diye birşey yok evet risk oranın sende yüksek ama genetik testi eline alıp bende bu var o var diyemeyiz dedi. Herkesin tek tek genetiğine bakamayız. Bugün benimde baksak neler çıkar. Eşine de baksak neler çıkar dedi. Ve haklıydı. Diyeceğim o ki genetik testler yapılmalı evet fakat ben düşük yapıyorum bende bu genetik var mantığını asla beyne yerleştirmemeli. Bu hayatta kiloyla hamile kalamazsın derler kadın kaç kiloda hamile kalabilir. Kanser hastasının bile hamilelik geçirdiği yaşı 50 olan kadının doğum yaptığı sayısız mucize varken. Genetiğin çok kafanızı karıştırmasına fırsat vermeyin

Şunu da belirtmek isterim ki kalp damar dr ecopirini sana niye verdi ne gerek var demişti aynı gün. Burda da haklıydı bence çünkü 30 günlük hap daha 15.günde burun kanaması diş eti kanaması yapmıştı. Merak ediyorum o ay hamile kalsaydım belki kanım çok sıvılaşmıştı ve düşük yapacaktım. Riskli gebelik olarak geçiyor eğer ıspartaya gelme fırsatını, varsa sdü de doktor önerebilirim size. En azından bir muayene olursunuz ve tahlillerinize baktırırsınız

Sende ne güzel anlatmışsın canım. Benim kalp damar doktorumda kullanma sulandirici gerek yok dedi ama üst üste düşük yaşayıp kan sulandirici ile sağlıklı gebelik yaşayan da az değil. Hatta bir tanıdığı beyin cerrahına götürmüştüm o da kullanmayın kan sulandirici falan diye çıkıştı bize. Yani kadın dogumcular ısrarla veriyor kalp damar ve beyin cerrahlari kullanmayın diyor. Kendi içlerinde bu çelişki varken biz ne yapalım. Bir umut ne diyorlarsa yapıyoruz. Sen gebelik öncesi gittin değil mi yani hiç gebeligin yok. Belki bu yüzden daha düşüğün olmadan kafana takmanı istememislerdir ki öyleyse bence de takma kafana dediği gibi genleri böyle olup ilaç kullanmadan sağlıklı gebelik geçiren de çoktur. Bir şey soracağım bacagindaki pihtiyi nasıl fark ettin?

Sana sulandirici verilecekse dozu iyi ayarlanmalı hematoloji uzmanları ayarlıyormus dozu bence kullanacaksan kadın dogumcuya pek güvenme hematoloji uzmanına sonucu da götür o dozu belirlesin sana sonuçta uzmanlık alanı. Şundan dolayı diyorum. İlk gebeliğimde bende varis olmasına rağmen kadın doğumcu gerek yok sulandiriciya dedi. İkincisi duyar duymaz aspirin yazdı hemen ama 4 5 gün anca kullanabilidim gebelik sonlandı. Başka bir doktorda 7 düşük yapan bir kadının kendine geldiğini daha önce sulandirici kullandığını ama dozunu iyi ayarlayamadiklarini baya uğraştığını sonunda bebeğin sağlıkla dünyaya geldiğini söyledi. Bence biz gebelik kayıplarını teşhis etmekte ve çözmekte ileri teknolojiye sahip değiliz. Şans faktörü ile açıklanıyor düşükler ya da sağlıklı gebelikler. Anlamıyorum sağlıklı insanlarız neden yumurta sperm birleşirken iki kere sorun yaşanıyor şans oranı ne kadar da yüksekmiş bizde bide diyor ki boş gebelik tekrarlamaz diyorum bak yine oldu olur diyor

Ben de yeni yaptırdın genetik testi Mart gibi çıkar sonuçlar sanırım 1,5-2 ay dedi doktor hayırlısı bakalım tsh falan ilk gebeliğimde bakılmıştı normaldi. 2 Side 6. Haftada kalp atımı durması ile sonuçlandı maalesef. Bundna sonraki hikayelerimiz güzel olur inşallah

İnşallah güzel haberlerinizi alırız canım belki pıhtılaşma vardır onunda çözümü var. Ben Burdan sürecimi paylaşacağım umarım dediğin gibi bu sefer hikayelerimiz mutlu sonla biter

Kesinlikle katılıyorum ama hematoloji ve kalp damar ilaç kullanımı önermemişti bana. Hematoloji aktif bir pıhtı yokken ve varis varken kalp damar takipli olmamı öneriyor. Bu kadın doğumcu ise hep öneriliyor çok iyi olduğu için güveniyorum doktoruma. Aslında ileri teknolojiye sahibiz fakat doktorlar neden böyle yapıyor anlamıyorum. Çocuk olmuyor dersin stres yaptın ondan olmuyor. Tetkik istersin sanki kendine yük gibi. Yarına çıkacağımızı bilmediğimiz şu dunyada her gün çok önemli ve kıymetli. 1sene dene olmazsa bakıcaz mantığı da çok saçma. Annelik psikolojisi kadın psikolojisi insan hemen olsun istiyor. Olmuyorsa sebebini öğrenmek ve çözmeye çalışmak. Vardır bi bildikleri ama çok zaman kaybettirdiklerini düşünüyorum.Bir de doktorlara ek bazı kadınlar da böyle. Mesela paylaşıyorum arkadaşımla sorun yoktu ama olmadı doktora gitsem diye. Stres yaptın. Gitme hemen olacak diye bişey yok. 3 ayda bakmaz. Millet 10 sene deniyor.bla bla bla.... aslına bakarsan bu hamilelik süreci de insana çok şey öğretiyor. Biyütüyor. Vücudunu dinle tedavine sen şekil ver diyor resmen.Hayırlısı bakalım hepimiz için. İnşallah buradan müjdeli haberleri paylaşacağımız günler yakındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…