Tekrarlanan düşükler

mayflowers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
331
1
slm hocam ben 10 düşük yaptım ilk hamılelıgım 5 aylıktı ondan kürtaj oldum öbür düşükler se 2 aylıgı gecmıyordu gereken tahlıler aptım rahım fılmı çektım ama sunuc kan pıtılaşmasından dulayı dıyorlar sızce öyle bişeyolabılırmı bir senedır kurunuyordum şimdi 3 aydır bırakmışım kurumayı doktora bir hafta önce gıtım ve bana veren ilaç folıcplus kulanıyorum sizce ne yapmalıyım cevabınızı bekliyorum şimdiden tşkler

merhabalar,5 yıl içerinde bebeğin gelişiminin durması nedeniyle (8. ve 10.haftada karnımda öldü) 2 kez kürtaj oldum.bu arada bir kez sağlıklı bir doğum yaptım.dr.lar(doğum doktorum ve kürtajı yapan diğer dr.) 2 düşüğü de araştırma gereği duymadılar.çünkü arada yaşayan sağlıklı bir çocuk var dediler.2.düşükten sonra 2.5 ay hiç adet göremedim.ancak kendi doğum dr.umun verdiği doğum kontrol hapı sayesinde adet görmeye başladım.fakat asla kürtaj öncesi halime geri dönemedim.adet kanamamasının miktarında belirgin azalma oldu.kürtajdan 1 yıl sonra kendi isteğimle üni.hastanesinde hsg çektirdim.oradaki radyolog temiz dedi.daha sonra 2.çocuk isteğiyle gittiğimiz bir merkezin yönlendirmesiyle tekrar hsg çektirdim ve rahimde yapışıklık olduğu belirlendi.gittiğimiz merkezdeki dr.histeroskopi yapmamız lazım diyor,doğum doktorum ise bekle diyor.ama ben beklemek istemiyorum çünkü yaşım 34.ve eğer beklersem bu arada bir hamilelik olursa yine düşük yapmaktan çok korkuyorum.çünkü ne psikolojm ne de bedenim bunu kaldıracak güçte değil şu anda..kafam çok karışık..bir yanda doğum dr.um bekle diyor öbür taraftaki dr.um histeroskopi diyor.mantığım bir an önce histeroskopi ol diyor kalbim ise doğum dr.unu dinle ve bekle diyor.ne yapacağımı şaşırdım..:KK43:lütfen bana da bir yol gösterirmisiniz?bu arada aynı durumda olan arkadaşlar paylaşımlarınızı bekliyorum..teşekkürler.

merhabalar bende 2 kere kürtaj oldum.biri 9 diğeri 10 haftalıkken kalp atışı durduğu için hemen alındı.doktorumun tavsiyesiyle araştırma hastanesine gittim.gereken bütün tahliller yapıldı ve sonuç olarak yüksek derecede kan pıhtılaşması çıktı.şu anda son kürtajımı olalı 5 ay oldu ben bir an evvel anne olmak istiyorum.RABBİM inşallah bu mutluluğu bana da yaşatır.daha doğrusu olmayan herkese yaşatır.tekrar hamile kaldığımda kan sulandırıcı iğne olmam gerekiyormuş benim korkum bu iğneyi vurulduğu halde tekrar aynı olayı yaşayanlar varmış.Acaba yine mi aynı şeyi yaşarım ?:emir_bebek:

merhabalar bende 2 kere kürtaj oldum.biri 9 diğeri 10 haftalıkken kalp atışı durduğu için hemen alındı.doktorumun tavsiyesiyle araştırma hastanesine gittim.gereken bütün tahliller yapıldı ve sonuç olarak yüksek derecede kan pıhtılaşması çıktı.şu anda son kürtajımı olalı 5 ay oldu ben bir an evvel anne olmak istiyorum.RABBİM inşallah bu mutluluğu bana da yaşatır.daha doğrusu olmayan herkese yaşatır.tekrar hamile kaldığımda kan sulandırıcı iğne olmam gerekiyormuş benim korkum bu iğneyi vurulduğu halde tekrar aynı olayı yaşayanlar varmış.Acaba yine mi aynı şeyi yaşarım ?:emir_bebek:

merhaba,öncelikle sana da çok geçmiş olsun..umarım bir daha aynı şeyi yaşamazsın..ama şunu söyleyeyim aynı durum benim yakın bir arkadaşımda vardı yani kan pıhtılaşması..aşılama yoluyla hamilelik oldu ve 9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne yaptı kendi kendine..sonuçta sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek oldu..moralini bozma bence..böyle iyi örnekleri düşünmeye çalış.inşallah hayırlısıyla sen de bir an önce bebeğine kavuşursun..

merhabalar kan sulandirici igneleri gercek dozunda uygularsaniz bir problem olmaz yanlizca cocugun da saglikli olmasi gerekmektedir bazi durumlarda bebek saglikli degil sakatsa kan sulandirici ignelerin bir faydasi olmaz ama bunlar dusuk ihtimaller genelde uygulama dozunda yapilan hatalardan kaynaklanan kayiplar soz konusu olmaktadir gecmis olsun

zeynepduru 07 merhaba...ben arkadaşınızdaki pıhtılaşma probleminin tipini çesidini merak ettim....öğrenebilir misiniz acaba rica etsem...kendiminkiyle karşılaştırmak istiyorum da..insan iyi örnekler duymaya öyle çok ihtiyaç duyuyor ki...

pıhtılaşmanın tipini bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim,ona 3 düşükten sonra bu teşhis konulmuştu.hepsi de 8.haftada sonlanan gebeliklerdi..en sonunda aşılama yapıldı ve hamile olduğu anlaşıldığı günden itibaren hergün kan sulandırıcı iğne yapıldı.hatta doktoru da halit bey..

iyi günler dr bey,daha öncede yazmıştım size,cevapta vermiştiniz ama yeni gelişmeler oldu,fikrinizi almak istiyorum.
ben bu ay gonal f le gebelik yaşadım ama kimyasal dı ve bu benim tahminime göre üçüncü kimyasalım,ilkini testle öğrenmiştim,bu ikinci sanıyodum ama gelen parçayı görünce bi defa daha aynı şekilde praça görmüştüm ama o ay umudum olmadığı için test yaptırmadım,kesin bilmesemde kimyasal diye düşünüyorum ve benim günüm geçmiyo hiç,erkenden öğreniyorum,günüm geldiğindede kanamayla bitiyo herşey,kimyasalın belirlenmiş bir nedeni var mıdır,yada şu durumda aşılama mı yaptırmalıyım,bana göre yumurtam kalitesiz diye böyle oluyo,spermler çok iyi ve kanallara kadarda ulaşıyo anladığım kadarıyla,ne yapmalıyım,yada ne gibi testler yaptırmalıyım,bilgi verirseniz o yönde hareket edeceğim. teşekkürler.

merhaba aranıza yeni katıldım allah bebeği olanlara sağlıklı bir hayat nasip etsin bebek ile yanıp tutuşanlara allah yardım etsin bende 1 yıl içinde iki kere düşük yaptım ilkini 6 haftalık ikincisi 7 haftalık tı kalbi çok yavaş atıyordu gördük dr. ile dr. testleri yaptı tekrar gebekalırsan iğne ye ve aspirene başlayacağımız ı söyledi şuan da karyotip eşim ile benim verdi açıkcası korkuyorum ikincisini evimde düşürdüğüm büyük korkularım endişelerim var yine düşük olursa psikolojim mahvoldu çünkü eşimde sarsıldı ikinci düşüğüm haziran 19 da idi 3 ay geçti ama bu seneyi atlatmak istiyorum eşim çok istiyor

merhabalar ilk doğumundan sonra 4 düşük yaptım ilk hamileliğim 4 aylıktı sonrakiler enfazla 2.5 aylık oluyor şuan araştırma hastanesinde tedavi oluyorum rahim filmi çektiraceğim genetik testi istediler eşimden de bazı tesler istediler ne sorunum olduğu bu tahlillerde çıkarmı yardımcı olursanız sevinirim ..

Son düzenleme:
merhaba ben 6ay önce 7 haftalık bir düşük yaptım tüm kontrollerim yapıldı hiç bir sorun olmadığı söylendi fakat 4 aydır korunmama rağmen henüz hamile kalamadım psikolojik olarak kötü hissediyorum sizce ne yapmalıyım teşekkürler

merhabalar ilk doğumundan sonra 4 düşük yaptım ilk hamileliğim 4 aylıktı sonrakiler enfazla 2.5 aylık oluyor şuan araştırma hastanesinde tedavi oluyorum rahim filmi çektiraceğim genetik testi istediler eşimden de bazı tesler istediler ne sorunum olduğu bu tahlillerde çıkarmı yardımcı olursanız sevinirim ..

merhaba evet gözle görebileceğimiz testlerin hepsi iztenmiş bunlarla da bazen ortaya koyamadığımız sorunlar olabilir ama doktorunuzun isze önerdiği yolda devam ediniz. bol şans.

merhaba ben 6ay önce 7 haftalık bir düşük yaptım tüm kontrollerim yapıldı hiç bir sorun olmadığı söylendi fakat 4 aydır korunmama rağmen henüz hamile kalamadım psikolojik olarak kötü hissediyorum sizce ne yapmalıyım teşekkürler

merhaba geçmiş olsun 4 ay gebe kalamaıyorum demek için erken bir zamandır. yaşınızı bilmiyorum eğer 35in altında ise fazla telaşa kapılmayın. bu süreci biz 1 yıl olarak söyleriz fazla sabrınız olmuyorsa da küçük aydınlatıcı testler yapılabilir ama herşeyden önce jinekoloğunuzla bunları konusup arştırmaların nereden başlanması gerektiğine karar vermeniz gerekir. tek sefer düşüklerin araştırılmasını önermeyiz. iki ve fazla sayıda ardarda kayıplar ise mutlaka değerlendirilmelidir.

merhaba geçmiş olsun 4 ay gebe kalamaıyorum demek için erken bir zamandır. yaşınızı bilmiyorum eğer 35in altında ise fazla telaşa kapılmayın. bu süreci biz 1 yıl olarak söyleriz fazla sabrınız olmuyorsa da küçük aydınlatıcı testler yapılabilir ama herşeyden önce jinekoloğunuzla bunları konusup arştırmaların nereden başlanması gerektiğine karar vermeniz gerekir. tek sefer düşüklerin araştırılmasını önermeyiz. iki ve fazla sayıda ardarda kayıplar ise mutlaka değerlendirilmelidir.

merhaba dr bey ben temmez 10 gibi bebegimi dusukle sonlandirmak zorunda kaldim bebek 10 haftalik oldu fakat 6 haftalik gibi kaldi gelismedi kalbi olusmadi normalde dusermis kendisi dusmedide operasyonla alindi simdi saglikli bir bebegim olmasini istiyorum ama adetim her ay 10 gun atiyor ve burdaki doktorlarda enterese olmuyor malesef turkiyede degilimki her istedgim sorunun cevabini alayim doktorumdan cok duz bakiyorlar robot gibi onlar alismis olabilir ama ben anne olmak istiyorum ve normal gitmeyen birseylermi var diye suphe ediyorum her ay geciktiginde umutlaniyorum ama sonu husran eylulde korunmayi biraktik ben 25 yasindayim esimde 25 yasinda doktor saglikli oldugumu soledi ama
her ay 10 gun adet ileri atmasi sizce normalmi ayrica ilk gun cok az geliyor iki gun yogun sonrasinda duruyor adeta cok uzuluyorum anne olamicakmiyim diye burda elim kolum bagli eger beni dokturumdan tlep edebilecegim birseylere yonlendirirseniz cok memnun olurum simdiden allah razi olsun

merhaba dr bey ben temmez 10 gibi bebegimi dusukle sonlandirmak zorunda kaldim bebek 10 haftalik oldu fakat 6 haftalik gibi kaldi gelismedi kalbi olusmadi normalde dusermis kendisi dusmedide operasyonla alindi simdi saglikli bir bebegim olmasini istiyorum ama adetim her ay 10 gun atiyor ve burdaki doktorlarda enterese olmuyor malesef turkiyede degilimki her istedgim sorunun cevabini alayim doktorumdan cok duz bakiyorlar robot gibi onlar alismis olabilir ama ben anne olmak istiyorum ve normal gitmeyen birseylermi var diye suphe ediyorum her ay geciktiginde umutlaniyorum ama sonu husran eylulde korunmayi biraktik ben 25 yasindayim esimde 25 yasinda doktor saglikli oldugumu soledi ama
her ay 10 gun adet ileri atmasi sizce normalmi ayrica ilk gun cok az geliyor iki gun yogun sonrasinda duruyor adeta cok uzuluyorum anne olamicakmiyim diye burda elim kolum bagli eger beni dokturumdan tlep edebilecegim birseylere yonlendirirseniz cok memnun olurum simdiden allah razi olsun

merhaba,
yaşadıklarınızı anlıyorum. ancak size yardım edebilmenin yolu sizi görüp muayene ettikten sonra gerekli testlerin ve tedavinin planlanması şeklinde olabilir. çok sayıda hastam yurtdışından çocuk sahibi olmak üzere kliniğimize gelmekte ve birlikte yüzgüldürücü sonuçlar almaktayız. dilerseniz sizi telefonla aramam için 0212 3103100 numarasına not bırakabilirsiniz. sevgiler.

Merhabalar ben 22 yaşındayım ve 6 ay içinde iki kez kürtaj oldum.3 ve 2 aylık bebeklerin kalbi duruyormuş patolojide desidua çıktı... Genetikte test yaptırdık kromozomlarda bir şey çıkmadı..diğer testte ise faktör xıı v34l mthfr c677t mthfr a1298c heterozigot mutasyon çıktı çokta önemli değil deyip eşime sperm testi yapıp sigara içmemesi gerektiğini söylediler..bende kan pırtılaşması her hangi bir sorun olmadığını söylediler 4 mayıs en son kürtaj tarihim..bidaha çoçuğum olur mu :'( psikolojik olarak çok kötüyüm herkes bi yorum yapıyor

merhabalar ben 22 yaşındayım ve 6 ay içinde iki kez kürtaj oldum.3 ve 2 aylık bebeklerin kalbi duruyormuş patolojide desidua çıktı... Genetikte test yaptırdık kromozomlarda bir şey çıkmadı..diğer testte ise faktör xıı v34l mthfr c677t mthfr a1298c heterozigot mutasyon çıktı çokta önemli değil deyip eşime sperm testi yapıp sigara içmemesi gerektiğini söylediler..bende kan pırtılaşması her hangi bir sorun olmadığını söylediler 4 mayıs en son kürtaj tarihim..bidaha çoçuğum olur mu :'( psikolojik olarak çok kötüyüm herkes bi yorum yapıyor

ne olur cevap yazın

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Pıhtılaşmadaki bozukluğunuz hayatiyetinizi etkilemese de ben gebelik sürecinde aspirin ve kan sulandırıcı iğneler öenriririm. Düşüğünüz yeni olmuş. En az 3 ay korunmanız gerekecek. Sonrasında gebe kalmazsınız diyebileceğim birşey yok. önemli olan gebeliğinizin sağlıklı devamlılığını sağlayabilmek. Sevgiler.

merhabalar ben 22 yaşındayım ve 6 ay içinde iki kez kürtaj oldum.3 ve 2 aylık bebeklerin kalbi duruyormuş patolojide desidua çıktı... Genetikte test yaptırdık kromozomlarda bir şey çıkmadı..diğer testte ise faktör xıı v34l mthfr c677t mthfr a1298c heterozigot mutasyon çıktı çokta önemli değil deyip eşime sperm testi yapıp sigara içmemesi gerektiğini söylediler..bende kan pırtılaşması her hangi bir sorun olmadığını söylediler 4 mayıs en son kürtaj tarihim..bidaha çoçuğum olur mu :'( psikolojik olarak çok kötüyüm herkes bi yorum yapıyor

Merhaba,
ben 8 haziranda doğumda bebeğimi kaybettim. son ana kadar (doğum anı dahil) herşey çok normaldi. doğduğu anda doktorum yorgun bi bebek yan tarafa alalım dedi ve bebeğimi göremeden hızlıca yanımdan götürdüler.
Bebek için 35 dk. uğraştık elimizden gelen herşeyi yaptık fakat nefes almadı, kalbi atmadı dediler.
doğumun olduğu gün 12 saat boyunca nst bağlıydım ve kalp atışları normaldi. 40 haftamın son günüydü.
normal doğum ile doğumumu yaptım. doğum anında da herşey yolundaydı. fakat doğduğu anda ne oldu, neden kalbi atmadı nefes alamadı bilmiyorum.
doktorum "bazı bebekler dünyaya adapte olamayabiliryor, herşey normaldi inan nedenini bizde bilmiyoruz" dedi. yapılan açıklama sadece bu.
otopsi yapıldı 6 ay oldu , fakat hala sonuçlanmadı.

doğumumdan iki ay sonra yeniden hamile kaldım. doktora gittiğimde düşük riskinin olduğunu, rahimde kanama olduğunu söyledi. progestan verdi. fitil olarak 15 gün kadar kullandım. 8 haftada bebeğin gelişimi geriden geliyor dediler.
10. haftada (1 kasım ) gittiğmde kalp atışları durmuş almamız gerekli dediler. ve bu bebeğimi de kaybettim.

şuan ne yapmalıyım, önlem amaçlı herhangi bir tahlil yaptırmalımıyım, tekrar bir bekleme süreci geçirmeliyim, bu süre ne kadar ve neden böyle bir süreç var...

tekrar hamile kalırsam yeniden düşük yaşarmıyım veya doğum anında ölüm olur mu ?

aklıma takılan bu sorularda aydınlatıcı bilgilerinizi rica ediyorum.

Merhaba,
ben 8 haziranda doğumda bebeğimi kaybettim. son ana kadar (doğum anı dahil) herşey çok normaldi. doğduğu anda doktorum yorgun bi bebek yan tarafa alalım dedi ve bebeğimi göremeden hızlıca yanımdan götürdüler.
Bebek için 35 dk. uğraştık elimizden gelen herşeyi yaptık fakat nefes almadı, kalbi atmadı dediler.
doğumun olduğu gün 12 saat boyunca nst bağlıydım ve kalp atışları normaldi. 40 haftamın son günüydü.
normal doğum ile doğumumu yaptım. doğum anında da herşey yolundaydı. fakat doğduğu anda ne oldu, neden kalbi atmadı nefes alamadı bilmiyorum.
doktorum "bazı bebekler dünyaya adapte olamayabiliryor, herşey normaldi inan nedenini bizde bilmiyoruz" dedi. yapılan açıklama sadece bu.
otopsi yapıldı 6 ay oldu , fakat hala sonuçlanmadı.

doğumumdan iki ay sonra yeniden hamile kaldım. doktora gittiğimde düşük riskinin olduğunu, rahimde kanama olduğunu söyledi. progestan verdi. fitil olarak 15 gün kadar kullandım. 8 haftada bebeğin gelişimi geriden geliyor dediler.
10. haftada (1 kasım ) gittiğmde kalp atışları durmuş almamız gerekli dediler. ve bu bebeğimi de kaybettim.

şuan ne yapmalıyım, önlem amaçlı herhangi bir tahlil yaptırmalımıyım, tekrar bir bekleme süreci geçirmeliyim, bu süre ne kadar ve neden böyle bir süreç var...

tekrar hamile kalırsam yeniden düşük yaşarmıyım veya doğum anında ölüm olur mu ?

aklıma takılan bu sorularda aydınlatıcı bilgilerinizi rica ediyorum.
Canım Allah yardımcın olsun çok üzüldüm :KK43:
Bildiğim kadarı ile bu tür durumlarda en az 6 ay dinlenmek gerekiyor.
Tekrar gebe kalırsan düşme oranı yüksek oluyor;kendimden biliyorum.
Ben üstüste düşükler yaşadım ama bu kadr büyük değillerdi. hep 7 haftalıkken düştüler.
Ama bende kan pıhtılaşması çıktı. Allah sabrını versin üzülme inş sağlıkla gelir bebeniz.
Bu arada nerdesin bilmiyorum ama ben ist Avrupa yakasındayım. Kanuni s.s eğ.ar.hastanesine gittim orda araştırmam yapıldı.özelde çok tutuyor. birde o hastanede iyi ilgileniyorlar.

X