tekrarlanan düşükler için bir öneri !!

Yagmur36

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
16
4
34
Arkadaşlar merhaba.aranıza yenı katildim fakat bir yildir sıkı bir sekilde takip ediyorum yazılanları.
3 yıldır evliyim ve çocuğum yok . ilk 2 yıl düşünmedik korunDuk. 1 yıl doğum kontrol hapı kullandim ve yaklaşık on kilo aldım . Oysaki 3 farkli doktora gidip hap için bilgi almıştım. üçu de hap önerip zararı olmadigini söylediler. ama 1 yilin sonunda tüm sistemim alt üst oldu. hastanenin yolunu bilmezken hastaneden cikmaz oldum. Özellikle kan değerlerim çok düştü . Iki kutu b 12 hapı alip 7 tane igne vurunmak zorunda kalınca hapı biraktim .

sonra 1 yil kendim korundum ve geçen sene ekim ayinda bebek istediğimize karar verip korumayı biraktim. surekli yumurtalarımı kontrol ettigim ve gayette Iyi oldugu için sorunsuz bir gebelik hayal etmistim. çevremde de hiç sorunlu gebelik olmayinca aklima olacaklar hiç gelmedi.

gebe olduğumu öğrenince cok heyecanlandim. tatildeydik ve akşam Balikesir devletin aciline gittik.ordaki doktor testte çıktıysa gebesindir. 2 hafta bekle öyle gel bebeği rahatsiz etme dedi. bende onu dinledim Karsa donunce hemen kan testi verdim. test 350 çıktı .deger düşükmus ama bana doktor sadece hamilesin dedi. bende iki hafta bekleyip öyle giderim diye düşündüm .
.Ilk gebeliğimde yaklaşık 5. Haftamda ağrılarm vardi. Sağlık ocağındaki ebe normal dedi bende endişelenmedim.
ağrılarım 1 hafta sürdü sonra hafif kanamam oldu. hastaneye gidince doktor ebeye alttan muayene ettirdi ve benim kanamam çok arttı. Buna ragmen yerleşme kanaması denildi ama 3 gün sonra elime kese gelince anladım ki ben düşük yapmışım.

sonra üniversitede bir doçent e gittik. Hastanedeki doktorlar istifa edip gitmişti doktor kalmamıştı. Çünkü burasi Kars. buraya gelen doktor kaçarak gidiyor.

ilk düşükten sonra görüştüğüm doktor bunun normal olduğunu söyledi ve 3 ay bekle öyle gebe kal dedi.

3 ay bekledim ve yine gebe kaldım. adetim gecikince doktora gittim değerim 70 ti. doktor iki gün sonra yine test yap dedi ve 2 gün sonra değerim 35 çıktı. doktor düşük başlamış bunu düşür öyle gel dedi ve beni gönderdi. ilaç istedim yazmadı , iğne istedim yazmadı. hicbirsey yapmadı ve onu da 1 hafta sonra düşürdüm.

sonra başka bir doktora gittim. oda bana pıhtılaşmadan bahsetti. Erzurum a sevk etti. genetik test için gönderdi. ama 3 düşükten asagida yapmıyorlarmis testi. bende Erzuruma gittim 3 düşük dedim ve testi yaptırdım. doktor haklı çıktı faktör 5 mutasyonum varmış. Bildiğiniz gibi iğne ile tedavi.

sonucumu aldıktan sonra yine 3 ay korundum amaç rahmimi dinlendirmekti. 2 ay sonunda öğrenince geç olursa yine düşerse korkusu başladı. doktordan iğneyi erken yazmasını istedim yazamam dedi. bende kalp ve damar doktoruna gidip durumu anlattım. normalde zaten tedavi olmam gerekliymis. bebek istediğim için doktor bana inohep 0.7 yazdı ve ben kullanmaya başladım. genelde clexan yazılıyormus. Fakat günde 2 kere vurunma diye doktor bana günde 1 kullanılan inohep yazmış.

bende kullanmaya başladım ve bir daha doktora gitmeme kararı aldım.
iğneyi kullandığım ay hamile kaldım.
yani şimdi hamileyim.
ilk Doktora gittiğimde bhcg 4.5 ProgeSton 9.5 tu. doktor hamile değilsin dedi.
ama doktoru dinleyen kim. ben iki gün sonra yine test yaptırdım ve değerim 33
sonra yine yaptım ve 90
sonra yine yaptım ve 390.
yarın yine yapacağım iğneye devam ediyorum. değerler yükselince tabiki doktora gittim 1200 olana kadar teste devam dedi . şimdi dua ile o değere ulaşacağım günü bekliyorum.
ağrım ve akntim azda olsa var ProgeSton hapı kullanıyorm ve azaldığını hissediyorum tabiki doktora danıştim.

biraz uzun oldu biliyorum ama ben buna benzer birçok yazı okudum. ve rahatladım. şimdi belki benim durumunda olan ve rahatlamak isteyen birine umut olurum diye herseyi uzun uzun yazdım.
kul ne yaparsa yapsın hersey Rabbimden. Rabbim gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı etsin. inşallah bu gebeliğim tamamına erer . inşallah isteyen herkese Allah nasip eder.

Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Rabbim benim gibi isteyenlere de hamile kalmayı nasip etsin...

X