• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teknoloji fakültesi ?

rose3434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
574
13
68
nette birileri yazmış bilgisayar mühendisliği için teknoloji fakültesinden mezun olan iş bulamazmış mühendislik fakültesindeki varken onu almazlarmış eğitimi daha kötüymüş filan doğrumu bu teknoloji fakültesinden okuyan tanıdığı olan yardımcı olursa sevinirim

cevaplar için teşekkürler şimdiden :)

Onu diyenler neyin ne olduğundan habersiz. Mühendislik fakültesi ihtiyaçları karşılamadığı için teknoloji fakülteleri açıldı. Evet mühendislik fakülteleri teoride iyi olabilir (oda üniversiteye bağlı tabii ki) fakat pratikte hiçbişeyleri yok sadece son sınıfta staj var. Teknoloji fakültesi ise hem pratikte hemde teoride gelişmiş (2. sınıftan itibaren her yaz staj var). Sen iş yeri sahibi olsan hangisini işe alırdın düşün bakalım. Tabi her şey kendini geliştirmene bağlı diline bildiğin programlara ve pratiğine. Bunlar teknoloji fakültelerini karalamak için konuşulmuş şeyler bir arada teknoloji fakültelerinin imza yetkisi yok deniliyordu ama asılsız olduğu ortaya çıktı. Netten araştırırsan daha iyi anlayabilirsin canım bütün bilgilerin hepsi mevcut ama sıradan boş konuşmak yorum yapmak için konuşan insanların yazılarını okumak yerine bu konuda işinin ehli olan insanları oku ve dinle derim. Bu arada bende teknoloji fakültesinde okuyorum. İnsanlar meslek liseleri girebiliyor rahatlıkla teknoloji fakültelerine diye bu tip konuşmalara giriyo ben meslek lisesi değilim ama yani çokta aman aman bir fark yok mühendislik fakültesiyle. Her şey sana bağlı anlayacağın ama bence teknoloji fakülteside iş ortamını öğrenmen adına seni öbürlerinde bir adım öne taşıyacağına inanıyorum.

Hayır canım. Teknoloji fakültesine isteyen herkes yerleşebilir. Ama bir farkla normal liseler hazırlık okumuyo meslek liseleri okuyor yani 5 yılda bitiriyor meslek liseleri. Üstelik puanlarda çok farklı uçurumlar var diyebilirim.. Tercih klavuzun varsa eğer görebilirsin bunu meslek liselerinin yazabileceği yerlerin yanında mtok yazar onlar meslek lisesi çıkışlıların yerleşeceği yerlerdir.

Son düzenleme:
Onu diyenler neyin ne olduğundan habersiz. Mühendislik fakültesi ihtiyaçları karşılamadığı için teknoloji fakülteleri açıldı. Evet mühendislik fakülteleri teoride iyi olabilir (oda üniversiteye bağlı tabii ki) fakat pratikte hiçbişeyleri yok sadece son sınıfta staj var. Teknoloji fakültesi ise hem pratikte hemde teoride gelişmiş (2. sınıftan itibaren her yaz staj var). Sen iş yeri sahibi olsan hangisini işe alırdın düşün bakalım. Tabi her şey kendini geliştirmene bağlı diline bildiğin programlara ve pratiğine. Bunlar teknoloji fakültelerini karalamak için konuşulmuş şeyler bir arada teknoloji fakültelerinin imza yetkisi yok deniliyordu ama asılsız olduğu ortaya çıktı. Netten araştırırsan daha iyi anlayabilirsin canım bütün bilgilerin hepsi mevcut ama sıradan boş konuşmak yorum yapmak için konuşan insanların yazılarını okumak yerine bu konuda işinin ehli olan insanları oku ve dinle derim. Bu arada bende teknoloji fakültesinde okuyorum. İnsanlar meslek liseleri girebiliyor rahatlıkla teknoloji fakültelerine diye bu tip konuşmalara giriyo ben meslek lisesi değilim ama yani çokta aman aman bir fark yok mühendislik fakültesiyle. Her şey sana bağlı anlayacağın ama bence teknoloji fakülteside iş ortamını öğrenmen adına seni öbürlerinde bir adım öne taşıyacağına inanıyorum.

gerçekten çok sevindim böyle olmasına :) imza yetkisi yok saçmalığı vardı oda asılsız çıktı şükür ben teknik lise mezunuyum yaz stajından bıkmıştım geri gelcek sanırım olsun :) bu durumda hazırlık mı okuycam ben? muafiyet sınavını geçemezsem dimi? bn tam tersini duymuştumda ingilice hazırlık filan yokmuş mesleklere diye
mtok ta okumanın dezavantajı varmı?

Son düzenleme:
gerçekten çok sevindim böyle olmasına :) imza yetkisi yok saçmalığı vardı oda asılsız çıktı şükür ben teknik lise mezunuyum yaz stajından bıkmıştım geri gelcek sanırım olsun :) bu durumda hazırlık mı okuycam ben? muafiyet sınavını geçemezsem dimi? bn tam tersini duymuştumda ingilice hazırlık filan yokmuş mesleklere diye
mtok ta okumanın dezavantajı varmı?
Hayır canım sen her şekilde hazırlık okuyacaksın muafıyet fln yok hazırlıkta matematık fızık gibi konular göreceksiniz ama. Söyle ki sen taknik lise oldugun ıcın teknık derslerın ıyı olucak ama matematık fıızk bunları yapamıyosan bıraz zorlanıcaksın halıyle ama calısılınca hersey halloluyo. tek dezavantaj bu ki eger calısırsan sanslı konuma bıle dusebilirsin:)

Hayır canım sen her şekilde hazırlık okuyacaksın muafıyet fln yok hazırlıkta matematık fızık gibi konular göreceksiniz ama. Söyle ki sen taknik lise oldugun ıcın teknık derslerın ıyı olucak ama matematık fıızk bunları yapamıyosan bıraz zorlanıcaksın halıyle ama calısılınca hersey halloluyo. tek dezavantaj bu ki eger calısırsan sanslı konuma bıle dusebilirsin:)

muafiyet sınavı neden yokki bize :S ben 4 yıl ingilizce gördüm matematiği fiziğide gördüm normal lise gibi tabi yapamıyorum o ayrı bişey:) bakalımda kazanabilcekmiyim 150 bindeyim yeni açıldı diye umudum birde önümdeki 150bin kişiden kaçı meslek mezunu olup orayı yazcakki :S bilgisayar mühendisliğini kazanıyım da ders manyağı olucam ders yeterki bilgisayar mühendisliği olsun inşallahh :)

çünkü cnaım o hazırlık bildiğimiz ingilizce üzerine hazırlık değil meslek liselerinin kendini matematik fizik gibi alanlarda yetiştirmesi için malum ülkemizde meslek liselerinde nasısla meslekleri hazır diye çok fazla üstüne düüzlmüyor ve karıştığında sınıflar çok zorlanıyorlar haliyle çünkü sınıflarında anadolu lisesi anadolu öğretmen lisesi vs oluyor. !50 binde olur diye düşünüyorum ama bu yazacağın şehirede bağlı ama mtok yazacağın için kesin olur diye düşünüyorum yeni açılanlardan çok bence en az 1 yıllıklara bak yeni açılanların ne olacağı belli olmaz en azından bi fikrin oluşur :)

çünkü cnaım o hazırlık bildiğimiz ingilizce üzerine hazırlık değil meslek liselerinin kendini matematik fizik gibi alanlarda yetiştirmesi için malum ülkemizde meslek liselerinde nasısla meslekleri hazır diye çok fazla üstüne düüzlmüyor ve karıştığında sınıflar çok zorlanıyorlar haliyle çünkü sınıflarında anadolu lisesi anadolu öğretmen lisesi vs oluyor. !50 binde olur diye düşünüyorum ama bu yazacağın şehirede bağlı ama mtok yazacağın için kesin olur diye düşünüyorum yeni açılanlardan çok bence en az 1 yıllıklara bak yeni açılanların ne olacağı belli olmaz en azından bi fikrin oluşur :)

150binle gerçekten olurmu hoca sıralaman düşük ama uçuk tercih olarak yazabilirsin dedi :(
normal bilgisayar mühendisliği haliyle tutmuyo bu sıralamayla imkansız canım. mtok olarakta sadece 3 seçeneğim var sakarya, gazi, selçuk. sakryanın üçüncü yılı gazi selçuk bu yıl açılmış :S gaziyi altamı yazıyım yani şimdi :S
hazırlıktan kastın ingilizce değil yani ingilizce görmüycem ölemi?
bide bunlardan bitanesinin şehrine gitmek istemiyorum :( istemeye istemeye yazsammı o şehri :S

Son düzenleme:
Gördüğüm kadarıyla bilgisayar mühendisliği senin hayalin ve hayalindeki işi yapacaksın bitirdiğinde.. okuduğun yer sadece 4 yıl boyunca yaşayacağın yer olacak elinde kalan sana hayalinde ki meslek olacak ki olan yerlerde çok kötü değil sadece konyayla ilgili iyi şeyler duymadım yani gidenler memnun değil onun dışında gazi olursa mesela çok çok iyi. Bence selçuğu sona yazmalısın. Ama başka yazacağın bölüm yok mu yani bu 3 ünü yazarsan ölü tercih olur direkt. Kaçıncı yılın bilmiyorum ama 1 yıl daha beklemek istersen bekle ilk yılınsa ama 2. 3. yılınsa bence cokta uzatmadan yasını büyütmeden başka hayaline uygun bölümlerde yazabilirsin.

Gördüğüm kadarıyla bilgisayar mühendisliği senin hayalin ve hayalindeki işi yapacaksın bitirdiğinde.. okuduğun yer sadece 4 yıl boyunca yaşayacağın yer olacak elinde kalan sana hayalinde ki meslek olacak ki olan yerlerde çok kötü değil sadece konyayla ilgili iyi şeyler duymadım yani gidenler memnun değil onun dışında gazi olursa mesela çok çok iyi. Bence selçuğu sona yazmalısın. Ama başka yazacağın bölüm yok mu yani bu 3 ünü yazarsan ölü tercih olur direkt. Kaçıncı yılın bilmiyorum ama 1 yıl daha beklemek istersen bekle ilk yılınsa ama 2. 3. yılınsa bence cokta uzatmadan yasını büyütmeden başka hayaline uygun bölümlerde yazabilirsin.

bende selçuğa gitmek istemiyorum bazı özel sebepten madem kötü diyorsunuz çift sebebim olsun hiç yazmayım orayı... malesef ikinci yılım bilgisayar mühendisliği için harcamıştım bu yılımı boşa gitti gibi bişey beceremedim yapamadım :( ygsde hastaydım kötü geçti denemelerimin çok çok altında oldu moralim bozulunca lysyide batırdım... altta gıda kimya mühendisliği filanda yazıcam ölü tercih olmaz Allahın izniyle...
bana dua edin lütfen gaziyi çok istiyorum bilgisayar mühendisliği :(

Şuan aklıma geldi yazılım mühendisliğide okuyabilirsin oda bilgisayarla aynı kulvarda sayılır ve yeni bir bölüm olduğundan önü daha açık.

Merak etme her zaman dua ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. O zaman tamam ölü tercih olmaz yazın ve bence önü açık bir bölüm olursa herşey güzel olucaktır. Şuda var olmasa bile üzülmeyin sonuçta kimin istediği oluyor ki bu hayatta mesela bende istediğim bir şehirde değilim hayalimdeki meslekte de okumuyorum yanından bile geçmiyo bölümüm ama önü açık paralı hakkımda hayırlısı buymuş vs diye kendimi avutup katlanmaya çalışıyorum ama gerçekten sizin hayalinizdeki mesleğin olması için hep dua edicem :)

Ayrıca olanla ölene çare yok bence eskileri arkanızda bırakın demek ki hakkınızda hayırlısı buymuş boşuna üzülmeyin ne kadar üzülsenizde her şey olduğu gibi kalıcak zaten bir şeye yaramıcak:)

Son düzenleme:
Şuan aklıma geldi yazılım mühendisliğide okuyabilirsin oda bilgisayarla aynı kulvarda sayılır ve yeni bir bölüm olduğundan önü daha açık.

devlet üniversitesi olarak sadece elazığda var :S biraz ürkütücü geliyo orası bana :S

Teknoloji fak. ve mühendislik fak. arasındaki farklardan bir kaçı şöyle :
1)T.F: Staja ilk yıldan başlanır. M.F: Staja 4. senede başlanır.
2)T.F: Çalıştıkları yerde imza yetkileri yoktur yani iş bitirici olarak görülmezler.
3)T.F: Bu fakülte meslek çıkışlılar için açılmıştır , sonradan herkese açık olmuştur.

Merak etme her zaman dua ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. O zaman tamam ölü tercih olmaz yazın ve bence önü açık bir bölüm olursa herşey güzel olucaktır. Şuda var olmasa bile üzülmeyin sonuçta kimin istediği oluyor ki bu hayatta mesela bende istediğim bir şehirde değilim hayalimdeki meslekte de okumuyorum yanından bile geçmiyo bölümüm ama önü açık paralı vs diye kendimi avutup katlanmaya çalışıyorum ama gerçekten sizin hayalinizdeki mesleğin olması için hep dua edicem :)

çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Allah inşallah karşınıza hayırlı insanları çıkarır bol bol mutlu olursunuz inşallah :)

haklısınız değişen bişey olmuycak böylesi hayırlıymış der neyi kazanırsam yoluma devam ederim :) altlara önce gıda kimya mühendisliğini mi yazıyım yoksa alandışı işletme iktisat mı üstte yazıyım?

Son düzenleme:
Teknoloji fak. ve mühendislik fak. arasındaki farklardan bir kaçı şöyle :
1)T.F: Staja ilk yıldan başlanır. M.F: Staja 4. senede başlanır.
2)T.F: Çalıştıkları yerde imza yetkileri yoktur yani iş bitirici olarak görülmezler.
3)T.F: Bu fakülte meslek çıkışlılar için açılmıştır , sonradan herkese açık olmuştur.

Bu mesajın 2. maddesi yanlış canım. Gayette imza yetkileri var. Verilen haklar geri alınamaz diye bir kanunda olduğu için bu haktanda mahrum edilemezler.

Bende elazığda okuyorum :D

aaa ölemi :) sanalda olsa bi arkadaşım var orda :) fırat üniversitesimi (orda kaç üniversite olduğunu bilmiyorumda)
yazılım mühendisliğinide düşünmüyo değilimde işte çok uzak vee uzaktanda olsa bi alaakm yok orayla :S nasıl bi üniversite orası

çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Allah inşallah karşınıza hayırlı insanları çıkarır bol bol mutlu olursunuz inşallah :)

haklısınız değişen bişey olmuycak böylesi hayırlıymış der neyi kazanırsam yoluma devam ederim :) altlara önce gıda kimya mühendisliğini mi yazıyım yoksa alandışı işletme iktisat mı üstte yazıyım?

Öncelikle teşekkür ederim. Hepimizin karşısına Allah hayırlı insanalr çıkarır ve hepimiz mutlu oluruz inşallah :)
Bu tamamen sana bağlı bir durum ama işletme özellikle iktisatta tamamen matematiğin içinde olacaksın mühendislikte öyle ama yazacağın mühendisliklerde çokta öyle değil. Ben olsam Gıda kimya müühendisliği bunları yazardım ama dediğim gibi bu senin bileceğin kendine güveninle alakalı olan birşey :) Birşey sorucam mühendislikte mtok değilde öbürlerini yazma şansın yokmu acaba yada derecen çokmu düşücek onuda bir araştır olmazsa i. ö. yazarsın tutabilir.

Back