- 24 Şubat 2013
- 6.835
- 9.887
çok detaylı anlatamayabilirim ama şunu söylim ben çocuk gelişimi mezzunuyum..üniv.tede gördüğüm kadarıyla dediğiniz gibi erkekten gelen kromozomlarla cinsiyet belli oluyor...ama ben dış gebelik geçirdim ve sağ yumurtam alındı..sonrasında bir hamilleik daha kalbi durdu..3. cü hamileleyim oldu çok şükür şuan 3 yaşında kızım var...ama gebelikle ilgili çok sorunlar yaşadığım için iyice araştırıp iyi bir dr. buldum kızımda...daha 5 haftalıkken soldan döllenmişsin ve büyük ihtimal kız dedi...13. haftada da kesinleşti..bende dr. dedim erkek belirlemiyormu cinsiyeti diye...oda şunu anlattı bildiğimiz gibi erkek belirliyor ama %100 değil ama soldaki yumurta kız spermlerini xx leri sağdakida daha çok xyleri çekiyormuş...şimdi seni kendi haline bırakırsak muhtemelen sürekli kız doğurursun dedi..ama bir daha gebelik düşündüğünde gel ve soldan erkek çocuk olmasını sağlıycaz..tabiki önce Allah ve herşeyi yapsakta kız olma ihtimali yine var dedi..ben bunları sordum..erkek diyetini olduğunu yani erkek olma olsağını artıran diyet olduğunu ve adetin durumuna göre sanırım kişiden kişiye değişiyor 15. gün yumurta çatlamatma iğnesi olacağını ve 16. dr. verdiği saatlerde birlikteliğin olmasıyla sadece erkek bebeğin ihtimalinin artırılacağını söyledi..ayrıca kızların bulunduğu spermler 2 gün dayanıp yavaş ilerlemesi erkeklerin bulunduğu spermlerin hızlı ilerleiyp hemen ölmesinden dolayı 16. gün dedi..sağ yumurta sol yumurta mesleesi var ama % 100 değil.çoğunlukla sol kız sağ erkek....hatta bununla ilgili bende post açtım merak ediyorum ..sağ yumurtası olupta sürekli erkekmi doğuruyorlar yada sol tüple sürekli kızmı? Allah sağlıklı evlatlar versin öncelikle..isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin....
doktorum ve böyle bir şey yok
açık ve net
ayrıca verdiğim örnekteki gibi tek overli ve tüplü kuzenimin bir kız bir oğlu var.
yaşları da yakın.