amin canım çok teşekkür ederim. evet iki yolk vardı benim. doktorlar ne derse desin sakın moralini bozma ve asla bir doktorun görüşüyle hareket etme. ben çok doktor değiştirdim ve inan iyi ki öyle yapmışım. bugün bebeklerim benimleyse tek doktor görüşüyle hareket etmediğim içindir.
Sen dogumu farkli bir hastanede yaptin degil mi canim? Recep hoca mi yaptirdi? Benim doktorum olacaklari soyluyor cok fazla soru sorma ortami olmuyor gibi. Hastanede cocuk soktoru prof. Var o ilgilenecek bizimkilerle de doktorum bilgi verdim dedi ama tedirginim. Acele ediyormusuz gibi bilemedim. Kendimi 35-36 ya fazla alistirmisim galiba
çok şükür iyiler canım, biri 15 gün 1 diğeri 17 gün falan kaldı yoğun bakımda.
3 kez ciğer geliştirici yaptık biz. ilki 24 saat arayla 2 dozdu, diğeri doğum olacağı belli olur olmaz doğumdan 48 saat önce oldu. faydasını gördük çok şükür solunum desteği almadı bebeklerim. zaten yoğun bakımda hiç müdahale olmadı sadece 35. haftayı tamamlamaları için ve emme refleksi oluşsun diye bekletildiler.
doğumdan önce biri 1800 diğeri 2500 demişlerdi ama öyle olmadı. doğumda biri 2100 diğer 1500 civarındaydı. sonra daha da verdiler 1400-1900 civarı oldular. ama 1 hafta sonra yeniden doğum kilosuna çıktılar.
senin minişlerin kiloları maşallah iyiymiş. kilolarına hiç takılma önemli olan solunum sorunları olmaması ki olsa bile onun da çaresi var. 33+1 de doğum yapmış oldum ben. hemen hemen aynıyız yani.
doğum yapacağın hastanenin yenidoğan yoğun bakım kısmının iyi olmasına dikkat et. ve mutlaka o hastanenin yoğunbakım sorunlusu ile önceden görüş. doğuma girmesini sağla. ben görüştüm doğuma iki çocuk doktoru birden girdi. en önemli olan o. anında müdahale edebilmeleri lazım.