• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek yumurta İkiz gebelik ( kalp atışları)

Filiz busra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
106
41
98
28
Merhaba hanımlar çok araştırdım ama aradığım konuyu bulamadım yaşayan tecbüresi olan yorum yazsın lütfen doğal yolla hiç (ikiz)beklemezken tek yumurta ikizlerine hamile olduğumu öğrendim kontrole gittiğimizde birinin kalp atışını duymuştuk ama daha yeni 6 haftalık olmuştu diğeri beş küsürdeydi tekrar gittiğimizde 7 haftalık biri diğeri ise ondan üç dört gün küçük ama yine kalp atışı yoktu (iki seferde vajinal kontrol etti) büyük olanda kalp atışı vardı yine doktor iki hafta daha vaktimiz var diyor çok küçükler diyor 2 hafta sonra küçük olanın kalp atışını duyar mıyım acaba ? Geçen hafta gittiğimizde altı haftanın başı öbürkünün kalp atışını duymuştuk bu altının ortasındayken duyulmaması bütün modumu düşürdü. Benim gibi olup geç duyan var mı kalp atışını ?

Ben annemden bildiğim kadarıyla söyleyeyim anlatırdı bize anı olarak :)
Ben ikizim ve doğana kadar benim kalp atışıp hep ya az ya da varla yok arasıymis doğduktan sonra annem direkt beni sormuş kız nasıl diye gayet iyi demişler yani neden bilmiyorum ama benim kalp hep çok yavaş atıyormus ilk başlarda da hiç atmıyormus falan 😅😅🤗

Gönlünuzu ferah tutun stres yapmayin diğer miniginizde sizinle beraberdir inşallah ❤️ Allah hayirla kucağınıza almayı nasip etsin

Ben annemden bildiğim kadarıyla söyleyeyim anlatırdı bize anı olarak :)
Ben ikizim ve doğana kadar benim kalp atışıp hep ya az ya da varla yok arasıymis doğduktan sonra annem direkt beni sormuş kız nasıl diye gayet iyi demişler yani neden bilmiyorum ama benim kalp hep çok yavaş atıyormus ilk başlarda da hiç atmıyormus falan 😅😅🤗
Ya cidden çok teşekkür ederim yorumun o kadar kıymetli ki benim için kontrole daha var ve içimdeki huzursuzluğu anlatamam hikayeniz ilaç gibi geldi ❤️

Hiç kimse yok mu bu durumu yaşayan??
Canım öncelikle gözün aydın Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin tek yumurta ikizine bende gebe kaldım ilk gittiğimde 6 haftalikti kalp atışı yoktu ikiz olduklarini bile bilmiyorduk 8 haftalık oldum tekrardan gittim hastaneye kalp atışı vardı ve ikiz olduğunu öğrendim sağlıklı bir gebelikti ama sonuç olarak iki yavrumuda kaybettim onlardan bana geriye kalan sadece mezarları 😔 sen gönlünü ferah tut umarım birşey olmaz

Tek kese tek plesenta ikizlerine hamile olup sağlıkla kavuştum, Allaha şükür.
Gebeliğin en tehlikeli çeşitidir. Gittiğim doktorlardan biri biz bu gebelik türünü hiç sevmeyiz dedi, bir baska doktor ikisininde gelişimi aynı şekilde devam etmeyebilir haberiniz olsun dedi, bir diğeri bunların teki kalır vs vs dedi.
Söylenen tüm olumsuz şeyleri duymamaya çalışın, sürekli her aşamaya hakim olmamaya da çalışın yoksa hamileliğiniz cok zor geçer heran acaba böyle mi olmalı bişey mi oldu olacak telaşesi yaşayıp daha çok stres olursunuz.
Bu kalp atışında bile öyle atıyorum bi hafta daha bekleseniz sonraki gidişinizde ikisini de duyacaksınız belki de.
İnsan yaşarken bu kadar sakin kalamıyor ama hem bebekler için hem kendiniz için deneyin derim.
Umarım siz de ikisine de sağlıkla kavuşursunuz. Bu dünya da nasipleri varsa ikisi de sağlıkla gelecekler ben bu şekilde düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyordum.

Canım öncelikle gözün aydın Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin tek yumurta ikizine bende gebe kaldım ilk gittiğimde 6 haftalikti kalp atışı yoktu ikiz olduklarini bile bilmiyorduk 8 haftalık oldum tekrardan gittim hastaneye kalp atışı vardı ve ikiz olduğunu öğrendim sağlıklı bir gebelikti ama sonuç olarak iki yavrumuda kaybettim onlardan bana geriye kalan sadece mezarları 😔 sen gönlünü ferah tut umarım birşey olmaz
Ben çok çok üzüldüm sizin adınıza ahirette şefaat etsin melekleriniz size inşallah 🙏🏼 umarım öyle olur yarın doktorum var güzel haberler alırım inşallah

Tek kese tek plesenta ikizlerine hamile olup sağlıkla kavuştum, Allaha şükür.
Gebeliğin en tehlikeli çeşitidir. Gittiğim doktorlardan biri biz bu gebelik türünü hiç sevmeyiz dedi, bir baska doktor ikisininde gelişimi aynı şekilde devam etmeyebilir haberiniz olsun dedi, bir diğeri bunların teki kalır vs vs dedi.
Söylenen tüm olumsuz şeyleri duymamaya çalışın, sürekli her aşamaya hakim olmamaya da çalışın yoksa hamileliğiniz cok zor geçer heran acaba böyle mi olmalı bişey mi oldu olacak telaşesi yaşayıp daha çok stres olursunuz.
Bu kalp atışında bile öyle atıyorum bi hafta daha bekleseniz sonraki gidişinizde ikisini de duyacaksınız belki de.
İnsan yaşarken bu kadar sakin kalamıyor ama hem bebekler için hem kendiniz için deneyin derim.
Umarım siz de ikisine de sağlıkla kavuşursunuz. Bu dünya da nasipleri varsa ikisi de sağlıkla gelecekler ben bu şekilde düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyordum.
Zor bir süreç yaşamışsınız ama çok şükür sağlıklı kucağınıza almışsınız :) evet çok doğru söylüyosunuz birkaç yazı okumuştum şimdi hiçbirine bakmıyorum insanın psikolojisini altüst ediyorlar araştırmayı bıraktım sorgulamıyorum yarın inşallah doktora gideceğim hayırlısıyla güzel haberler alırım inşallah

Saol canım insllh güzel haberlerle buraya birşeyler yazarsın büyük ihtimalle seni perinatoloji ye yonlendirir ve muhakak plasentayi sor insllh tek plasenta değildir kimseye kulak asma Zor bir süreçten gececeksin çok takılma vardır Rabbimin bir bildiği ❤️

Back