• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek uykuya geçiş

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
2.768
3.286
133
Merhabalar bebeklerinizde tek uykuya kacıncı ayda geçtiniz ? Süreciniz nasıl ilerledi ? Düzenli uyuyan 1 yas bebeğim gece uykularına bir haftadır direnmeye başladı ne kadar uykusuz olursa olsun uyumuyor ve geceleri ağlayarak uyanıyor sakinleşmiyor da. Gündüz iki uyku uyuyordu tek uykuya geçirmeyi deniyorum ancak erken mi henüz emin değilim.Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌸

Merhabalar bebeklerinizde tek uykuya kacıncı ayda geçtiniz ? Süreciniz nasıl ilerledi ? Düzenli uyuyan 1 yas bebeğim gece uykularına bir haftadır direnmeye başladı ne kadar uykusuz olursa olsun uyumuyor ve geceleri ağlayarak uyanıyor sakinleşmiyor da. Gündüz iki uyku uyuyordu tek uykuya geçirmeyi deniyorum ancak erken mi henüz emin değilim.Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌸
5 aylık bebek annesiyim ama kuzenime de zamanında çok bakmıştım 1 yaşındayken tek uykuya geçmişti Ama şöyle de bir şey var dönem dönem çocukların uyku gerilemeleri oluyor şu an biz onu yaşıyoruz mesela 4 ay uyku gerilemeleri devam ediyor Sizinki de 1 yaş uyku gerilemesi Olabilir çünkü 1 yaş çoğu şeyi daha çok keşfettiği bir dönem olduğu için uykuya direniyor olabilir

5 aylık bebek annesiyim ama kuzenime de zamanında çok bakmıştım 1 yaşındayken tek uykuya geçmişti Ama şöyle de bir şey var dönem dönem çocukların uyku gerilemeleri oluyor şu an biz onu yaşıyoruz mesela 4 ay uyku gerilemeleri devam ediyor Sizinki de 1 yaş uyku gerilemesi Olabilir çünkü 1 yaş çoğu şeyi daha çok keşfettiği bir dönem olduğu için uykuya direniyor olabilir
Evet 1 yaş uyku gerilemesindeyiz bir süre devam edecek gibi 😫

18 . Ayda geçti tek uykuya bazen tek bazen iki uyku yapıyordu iki uyku yaptığı günler uykusu geçe sarkiyordu teke indirdim. Şimdi sizin uykular uzunsa teke indirin kısaysa iki uykuda devam edebilirsiniz. Bizim uykularimi 1 saati geçmezdi. Hala öyle . Çok nadir 1,30-2 saat oluyor.

18 . Ayda geçti tek uykuya bazen tek bazen iki uyku yapıyordu iki uyku yaptığı günler uykusu geçe sarkiyordu teke indirdim. Şimdi sizin uykular uzunsa teke indirin kısaysa iki uykuda devam edebilirsiniz. Bizim uykularimi 1 saati geçmezdi. Hala öyle . Çok nadir 1,30-2 saat oluyor.
Örneğin bugün tek uyku denemek istedim 9 buçukta uyandı 1 de uyudu 4 te uyandı.Aksama yorulmuş olacak mı bilmiyorum 3 te mi son bulmalıydı uyku onu da bilmiyorum

Benim bebegim 15 aylık genel olarak tek uzun bir uyku yapiyor artık ancak bazen hala iki uyku yapıyor. Uyandigi saate göre değişebiliyor. Ancak 15 aydan evvel geçilmiyor diye biliyorum. Biz 14.5 ay civari geçtik.
1 yaş zor ben gece memesini kestim o civarda 13 aylık gibi cunku gece 1 2 saatte bir uyaniyordu zar zor uyuyordu. Zaten gece açlıktan uyanmaz artık diyorlar biliyorsunuzdur. Bayagi düzeldi sonrası uykusu.
Bir de doktor demirine bakmisti sanıyorum, demiri azalmış olmasın o da uykusuzluk yapabilir diye.
Son bir şey daha arka dişler çıkıyor olabilir. Bizim 14 ay civari arka dişler cikarken de gece yarisi uyanıp uykuya direnme yapti. Hala da çıkıyor. 12 aydan sonra çıkabilir.

Örneğin bugün tek uyku denemek istedim 9 buçukta uyandı 1 de uyudu 4 te uyandı.Aksama yorulmuş olacak mı bilmiyorum 3 te mi son bulmalıydı uyku onu da bilmiyorum
1 yaşinda 7-8 de uyandırdı 10,30 gibi yatardı 1 saat uyurdu. 3 de uyur 4 e uyanır 20,30 21 gibi uykuya giderdik . Tek uykuda 8-9 da uyanıyor 13 de uyuyup 1-1,30 saat sonra uyanip 21 de yatıyor artık.

Back
X