- 14 Haziran 2014
- 373
- 67
-
- Konu Sahibi gurbetgurbetgurbet
SorabilirsinBen hamile değilim ama sana bir soru sorabilir miyim?
Teşekkür ederim canım cevabın için.Allah bağışlasın yavrularını. Peki bişey sorucam açık olan tüp tarafından mi yumurtlamak gerekiyor.neler yaptın nasıl oldu anlatır misincanım benim de tek tüpüm yok. ilk gebeliğimde dış gebelik yaşadım ve sorunluymuş zaten alındı tüpüm. sonra 3 kere hamile kaldım. engel değil yani. ilk hamileliğim 5. ayında karnımda öldü. tüplerle alakalı değil tabi. bebek sorunluymuş. 3 ay sonra hamile kaldım. şu an 1,5 yaşına girdi. ve ben 1,5 aylık hamileyim. üstelik de isteyerek planlayarak değil, şans eseri oldu. rabbim ol desin yeterki. bu konuyu hiç mi hiç takma kafaya. başka bir arkadaşım daha var bu şekilde hamile kalan. kesinlikle sorun değil. içini ferah tut yeter.
cnm çok teşekkür ederim cvpların için. yani 2 kere aşılama denedin, ilki kapalı tüpün olduğu yerde yumurtlama olmuştu ve tutmadı ikincisi açık olan tüpün orda yumurtlama oldu ve tuttu öylemi? benim drum farketmez ne taraftan yumurtladığın diyor. bende açık olan taraftan yumurta oldumu daha mantıklı geliyor. peki aşılamada hangi ilaçları kullandın nasıl oldu anlatırmısın.bende aşılama düşünüyorum.bu arada 5 aylık kaybettiğim bebeğime aşılama ile hamile kalmıştım. 2 aşılama denemiştik. 1. de kapalı tüpün olduğu yerden yumurtlamıştım ama iptal etmedik ordan yumurta oldu diye. ikincide açık tüpün ordan yumurtladım ve tuttu.
benim tıkalı çıktı cnm.daha doğrusu bi yere kadar ilaç gidio ordan sonra geçiş yok. öyle dedi dr.belki bi daha çektirsem açılcak.Kizlar bisi sorucam tek tupunuz kapali mi yoksa icinde sivi birikimi mi var "hidrosalpinks" bende tupler acik cikti fakat birinde hidrosalpinks sivisi cikti biraz. Anlamadigim bu varsa o tup nasil acik cikiyor var mi bilgisi olan bu konuda acaba?
Anladim canim insallah sifa hepimize...benim tıkalı çıktı cnm.daha doğrusu bi yere kadar ilaç gidio ordan sonra geçiş yok. öyle dedi dr.belki bi daha çektirsem açılcak.
cnm bişe sorucam aşılamayı hangi ilaçlarla denedin? bana dr klomen ve çatlatma iğnesiyle yapcaz diyo.bu arada 5 aylık kaybettiğim bebeğime aşılama ile hamile kalmıştım. 2 aşılama denemiştik. 1. de kapalı tüpün olduğu yerden yumurtlamıştım ama iptal etmedik ordan yumurta oldu diye. ikincide açık tüpün ordan yumurtladım ve tuttu.
mrb cnm..durumun nedir? bu sıvı bildiğim kadarıyla gebe kalmayı engelliyormuş.şimdi benimde kapalı tüp şişmiş.ne demek anlamadım.ama bana drum bu halde klomen başlattı.bakalım hayırlısı.sen naptın?Kizlar bisi sorucam tek tupunuz kapali mi yoksa icinde sivi birikimi mi var "hidrosalpinks" bende tupler acik cikti fakat birinde hidrosalpinks sivisi cikti biraz. Anlamadigim bu varsa o tup nasil acik cikiyor var mi bilgisi olan bu konuda acaba?
mrb cnm..durumun nedir? bu sıvı bildiğim kadarıyla gebe kalmayı engelliyormuş.şimdi benimde kapalı tüp şişmiş.ne demek anlamadım.ama bana drum bu halde klomen başlattı.bakalım hayırlısı.sen naptın?
geçen klomen kullandım.tıkalı yerde oldu yumurta..açık tüpün olduğu yerde olmadıAnladim canim yok benim durum biraz farkli tup tikanikligi yok ama bir tupte biraz sivi varmis. Doktor bi sorun olmaz dedi ama insallah bakalim.
doktor sana klomen vermistir 2 taraftan da yumurtlaman icin. Kapali olan taraf in yani sira diger tarafin da yumurtlar boylece
Canim tikali tupü sismesi sanirim icinin siviyla (hidrosalpinks) dolmasi. Tupler aslinda boyke bir divi uretirmis ama bu sivi karin bosluguna akarmis. Enfeksiyon falan olursa da tup tikanirmis eger sendeki suvi rahme de karin bosluguna da akamiyorsa tupte sisme olmustur. Bikmiyorum yani bu sdc benim mantik yurutmem. Insallah hayirlisi olur canim hepimiz icin. Uzulme yumurta yapici kurler falan da var. Ayrica tup tikanikligi icin de 1-2 bisi kür okudum burda. Onlari dene istersen. Uzulme. Bu bebisler biraz zahmetli olucak sanirim ama Allahim saglikli ve hayirlisini verdin de isimizi de kolaylastirdin hemde insallah :)geçen klomen kullandım.tıkalı yerde oldu yumurta..açık tüpün olduğu yerde olmadıbakalım bu ay nasıl olcak.tıkalı tüpün şişmesi ne demekki yaa..tıkanıklıktan şişmiş dedi ve o tarafım ağrıo yaa.kontrol var ayın 2sinde bakalım ne dicek.
evet cnm araştırdım aynen öyle..bakalım kontrol var dr ne dicek?Canim tikali tupü sismesi sanirim icinin siviyla (hidrosalpinks) dolmasi. Tupler aslinda boyke bir divi uretirmis ama bu sivi karin bosluguna akarmis. Enfeksiyon falan olursa da tup tikanirmis eger sendeki suvi rahme de karin bosluguna da akamiyorsa tupte sisme olmustur. Bikmiyorum yani bu sdc benim mantik yurutmem. Insallah hayirlisi olur canim hepimiz icin. Uzulme yumurta yapici kurler falan da var. Ayrica tup tikanikligi icin de 1-2 bisi kür okudum burda. Onlari dene istersen. Uzulme. Bu bebisler biraz zahmetli olucak sanirim ama Allahim saglikli ve hayirlisini verdin de isimizi de kolaylastirdin hemde insallah :)
inşallah Allah yardımcımız olsun.haberlerini beklom cnmAnladim canim yok benim durum biraz farkli tup tikanikligi yok ama bir tupte biraz sivi varmis. Doktor bi sorun olmaz dedi ama insallah bakalim.
doktor sana klomen vermistir 2 taraftan da yumurtlaman icin. Kapali olan taraf in yani sira diger tarafin da yumurtlar boylece