• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek taşım nasıl olmuş ?

Dunden Sonra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
135
0
116
37
İstanbul
kızlar ben bi model beğendim, tek taşı yaptırdık. orjinali alttaki linkteki gibi. tam aynısı olmamış, zaten adama da söylerken şurası böyle olrsa daha güzel olur dedğin bi yer olursa öyle yap dedik. yüzüğü bitirmiş göndermiş, beğenmediğiniz bi yer olursa değiştiririm demiş. sizce nasıl ? şöyle olsa daha güzel olur dediğiniz bi yer var mı? bir de sertifikasında d1 d2 yazıyor. ayrıca renk ve berraklık için bir açıklama yok. d1 d2 ne anlama geliyor bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
orjinali

$IMG-20130318-WA0001.jpg $IMG-20130318-WA0003.jpg $IMG-20130318-WA0009.jpg $IMG-20130318-WA0012.jpg $IMG-20130318-WA0013.jpg

Son düzenleme:
ben sade modelleri sevdiğim için çok beğenmedim ama önemli olan senin beğenmen. iyi günlerde kullan canım :21:

ben sade modelleri sevdiğim için çok beğenmedim ama önemli olan senin beğenmen. iyi günlerde kullan canım :21:

teşekkür ederim :) ya aslında asıl yüzük o kadar gösterişli gibi gelmemişti onu çok beğenmiştim ben ama işte bunun yanlarına falan çok taş koymuşlar gibi geldi bana da o yüzden kararsız kaldım acaba incelttirsem mi biraz yan taraflarını diye düşündüm :26:

teşekkür ederim :) ya aslında asıl yüzük o kadar gösterişli gibi gelmemişti onu çok beğenmiştim ben ama işte bunun yanlarına falan çok taş koymuşlar gibi geldi bana da o yüzden kararsız kaldım acaba incelttirsem mi biraz yan taraflarını diye düşündüm :26:

evet canım dediğin gibi oldukça gösterişli olmuş ve bana biraz karışık geldi yanlarındaki taşları azaltsan ve inceltsen daha zarif durur belki :26:

aynı zamanda alyans olarak mı kullancaksın yoksa bu ayrı o ayrı mı ayrı ayrıysa bende incelttir derim ama yınede sen bilirsin :)

aynı zamanda alyans olarak mı kullancaksın yoksa bu ayrı o ayrı mı ayrı ayrıysa bende incelttir derim ama yınede sen bilirsin :)

yok canım, yani yaptırırken alyans olarak kullanmayı düşünmedim hiç, muhtemelen yine alyans alırız ayrıca. ama zaten benim istediğim asıl yüzüğün modeli de bu kadar kalın değildi ama bu şekilde yapmış adam. ellerim de küçük zaten biraz büyük durcak gibi geldi bana da, inceltiririm diye düşünüyorum o yüzden:44:. teşekkür ederim yorumun için:16:

Bencede biraz incelttirmelisin, günlük kullanacaksan eğer ve birde alyans takacaksan ince daha hoş durur. Şuanki haliyle nişan,evlilik vs tek taşı gibi değil de, normal bir yüzük gibi olmuş. Ama senin zevkin önemli tabiki, içine sindiyse mutlu günlerde kullan. Ayrıca sertifikasında renk, karat, berraklıkla ilgili birsürü özellik olması gerekiyor. Lütfen dikkat edin, çünkü piyasada pırlanta adı altında zirkon taş satan birçok yer var. Çok para verip mağdur olmayın

Yüzüğün modelini algılamak çok zormuş, linkteki resimden bile anlayamadım tam olarak nasıl durduğunu... Aslında değişik bir dizayn, keşke bir de parmağında görseydik =)
D1-D2 yazdığından emin misin?
Pırlantanın 4 derecesi olur, kesim, renk, temizlik, karat.
Kesimi belirttiğini sanmıyorum, kesim genellikle ideal, perfect, good vs diye değerlendirilir.
Renk D'den başlar, Z'ye kadar gider. D en beyaz ve bulması çok zordur, piyasada gördüğün pırlantalar genellikle H rengidir. Benim pırlantam F-G mesela, kuyumcu bile eline nadiren bu kadar açık renk pırlanta geldiğini belirtmişti. Eğer D ise çok daha nadir olacağı için çok pahalı olması lazım, eğer çok pahalı değilse D rengini ifade etmiyordur.
Temizlik ise F (Flawless, mükemmel), VVS, VS, S, I diye derecelendirilir.
Karat zaten 0.3, 0.5 diye belirtilir.
Bu yüzden D'nin ne olduğunu anlayamadım, ama eğer renk ise çok nadir bir pırlantaya sahipsin demektir =)

şimdi internetten baktım da, d1 ana taşı, d2 de diğer taşların toplamını sembolize ediyormuş. Yanlarında sayı var mı? O sayılar ana taşın ağırlığını ve diğer taşların toplam ağırlığını söyleyecektir muhtemelen.

şimdi internetten baktım da, d1 ana taşı, d2 de diğer taşların toplamını sembolize ediyormuş. Yanlarında sayı var mı? O sayılar ana taşın ağırlığını ve diğer taşların toplam ağırlığını söyleyecektir muhtemelen.

evet d1 0.55 d2 0.43 yazıyo. ama rengi ya da berraklığıyla ilgili başka bir bilgi yok sertifikada o yüzden benim de aklıma takıldı. yüzüğü sevgilimin babası tanıdığına yaptırdı ama ben yine de içim rahat etsin diye bu hafta sonu başka bir yere götürüp kontrol ettirmeyi düşünüyorum. ben de h ya da g rengi diye tahmin ediyorum ama bakalım. peki yeni sertifika istememe gerek var mı sizce berraklığını rengini gösteren bilgilerin de olduğu?
cuma günü getiricek yüzüğü, o zaman parmağımda da resmini eklerim inşallah. teşekkür ederim ilgilendiğin için :34:

orta taşın gayet güzelmiş =) en önemli parça da o zaten, yarın bir gün yüzüğünden sıkılırsan orta taşını başka bir montüre ekletirsin, kalan taşları da satıp o kıymette uygun boyutta taşlarla örneğin çevresine halo yaptırabilir ya da yanlarına ekletirsin.
bence sen gözle pırlantanda bir kusur görmedikten sonra sertifika çok önemli değil, kimse mercekle bakmayacak yakından =) için rahat olsun =)

farklı montüre yaptırma seçeneği gelmemişti hiç aklıma, mantıklı aslında :1: ama hatıra olucak sonuçta diye çok da değiştirmek istemem diye düşünüyorum, o yüzden en baştan içime sinecek bir şey olsun istedim ama bakalım. incelttirdikten sonra nasıl durucak:)

E=benku;29406349]kızlar ben bi model beğendim, tek taşı yaptırdık. orjinali alttaki linkteki gibi. tam aynısı olmamış, zaten adama da söylerken şurası böyle olrsa daha güzel olur dedğin bi yer olursa öyle yap dedik. yüzüğü bitirmiş göndermiş, beğenmediğiniz bi yer olursa değiştiririm demiş. sizce nasıl ? şöyle olsa daha güzel olur dediğiniz bi yer var mı? bir de sertifikasında d1 d2 yazıyor. ayrıca renk ve berraklık için bir açıklama yok. d1 d2 ne anlama geliyor bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
orjinali

Eki Görüntüle 660703 Eki Görüntüle 660704 Eki Görüntüle 660705 Eki Görüntüle 660706 Eki Görüntüle 660707 [/QUOTE]

yaptıgım kucuk arastırmalar sonucunda elde ettıgım bulgular ısıgında bılgı vereyım hemen;
berraklık:
fl-ıf arası temız/ws1-ws2 arası içi kusursuz önemli derecede beyaz-vs1-vs2 arası 1.derece küçük izler var/s1-s2 2.derecede küçük izler var/ı1-ı2 arası çok iz var
renk:
d-e arası beyaz/f-g arası nadir beyaz/h beyaz2.derece/ı-j arası hafif beyaz/k-l arası renkli beyaz
yüzük alırken 0,10 karat üzerinde olması gerekiyor.ben biraz bakmıştım tek taş e sınıfında taş bulmak cidden zor bir yerde bulmuştum nü mucevherat diye sevgilim pek duymadım burdan almayalım dedı aklım hala orda yüzükte çok zarifti.(satıcıda e sınıfı kolay bulamazsın kacırma demıstı)diğer yerlerde hep renk düzeyi h sınıfından beraklık olarak vs1-vs2 arası hep markalı yerlerde.yani alırken sertifikası olsun ve diğer noktalarıda artık kafanıza göre değerlendirin.

$20130323_013544.jpg $20130323_013855.jpg $20130323_013123.jpg

bu hafta sonu denedim yüzüğü, korktuğum kadar büyük durmadı elimde. yanını da inceltirim diye düşündüm hep ama o zaman da bi tarafı diğerine göre çok kalın olcak o yüzden ondan da vazgeçtim. şimdilik memnunum yani :16: yalnız adamın gönderdiği belgeye canım sıkıldı, ne renk ne berraklık ne kesim, hiçbi bilgi yok taşla ilgili. tanıdığına değil başka birisine yüzük yapsa öyle bir belge veremez diye düşünüyorum, bize nasıl gönderebilir ki? ben de içim rahat etsin diye aratıp belgenin üzerine eksik olan kısımlarını da ekle dedirticem o yüzden.

pek beğenmedim yılan gibi sarılmış ordan burdan bişiler sarmış ne yapacağını bilememiş sanki adam orjinali daha zarifmiş çok kaba durmuş elinde ama senin beğenip içine sinmesi önemli :34:

orjinali gayet başarılı ama kuyumcu becerememiş.. karışık ve göz yorucu duruyor.. keşke orjinale sadık kalsaymışsınız nacizane fikrim ... birde gündelik kullanınca küçük yüzük bile çok yıpranıyor..dikkate alınmalı bu durum..

çok karmaşık olmuş, alyansla birlikte nasıl kullanacaksın ki, tek taş değil de fantezi yüzükler gibi olmuş, ya da ben sade sevdiğim için mi bana öyle geliyor bilemedim :s

Back