Tek taraflı sevgi yeterli mi?

deansprincess

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2025
5
2
1
27
Karşımdaki kişi beni çok seviyor ,güvenilir ,düşünceli ,bende onu seviyorum ama aramızda ten uyumu yok ve beni tatmin edemiyor. Bu durum ona aşık olmadığımı düşündürtüyor. Ama o uyumsuzluğun farkında bile değil yada o tarz bir beklentisi yok .İyi aile olabilecek biri, evlensem mutlu olur muyum?

Son düzenleme:
Karşımdaki kişi beni çok seviyor ,güvenilir ,düşünceli ,bende onu seviyorum ama aramızda ten uyumu yok ve beni tatmin edemiyor. Bu durum ona aşık olmadığımı düşündürtüyor.Ama o bana aşık ve bunun farkında bile değil yada o tarz bir beklentisi yok .İyi aile olabilecek biri, evlensem mutlu olur muyum?
ne zamandır tanışıyorsunuz ve ne zamandır birliktelik yaşıyorsunuz?

3 senedir beraberiz, iyi ve kötü her anımda yanımda oldu ama o beni tatmin edemiyor hatta benim cinsel isteksiz olduğumu düşünüyor bende ona yetersiz hissettirmemek için bir şey söylemiyorum.
Geçin bu iyilik muhabbetlerini sevmiyorsanız ayrılın. Biri sırf iyi diye evlenilmez.
Muhtemelen iyilikleride sırf sizi yanında tutmak için yapmıştır, iyi biri olduğundan değil yani. Sizde ona iyilik yapıp 3 seninizi vermişsiniz daha fazlasını yapmadan ayrılın.

Bu, çok hassas ve içtenlikle sorgulamanız gereken bir konu. Karşınızdaki kişinin sizi sevmesi, güvenilir olması, düşünceli ve iyi bir eş adayı olması gerçekten çok değerli özellikler. Ancak ten uyumu ve fiziksel tatmin, uzun vadeli bir ilişki ya da evlilikte küçümsenmemesi gereken bir parça. Çünkü bu alanda yaşanan eksiklik, zamanla duygusal bağınızı da zayıflatabilir, sizde suçluluk hissi ya da karşı tarafta yetersizlik duygusu oluşturabilir. Kendinize şu soruyu samimiyetle sormakta fayda var: Şu an bu konuda bir eksiklik hissediyorsam, bu his zamanla geçer mi yoksa büyür mü? Eğer bu konu sizin için önemliyse ve bastırmaya çalıştığınız bir tatminsizlik duygusu varsa, bu evliliğin içinde zamanla daha da belirginleşebilir. Bu yüzden acele etmeden, iç sesinizi susturmadan ve hislerinizi bastırmadan karar vermeniz en sağlıklısı olur.

Karşımdaki kişi beni çok seviyor ,güvenilir ,düşünceli ,bende onu seviyorum ama aramızda ten uyumu yok ve beni tatmin edemiyor. Bu durum ona aşık olmadığımı düşündürtüyor.Ama o bana aşık ve bunun farkında bile değil yada o tarz bir beklentisi yok .İyi aile olabilecek biri, evlensem mutlu olur muyum?
ten uyumu yoksa bida da oluşabilecek bir şey değil yani varsa da ben pek görmedim bi tarafın tatminsiz yaşamak istiyorsan evlen

Bu, çok hassas ve içtenlikle sorgulamanız gereken bir konu. Karşınızdaki kişinin sizi sevmesi, güvenilir olması, düşünceli ve iyi bir eş adayı olması gerçekten çok değerli özellikler. Ancak ten uyumu ve fiziksel tatmin, uzun vadeli bir ilişki ya da evlilikte küçümsenmemesi gereken bir parça. Çünkü bu alanda yaşanan eksiklik, zamanla duygusal bağınızı da zayıflatabilir, sizde suçluluk hissi ya da karşı tarafta yetersizlik duygusu oluşturabilir. Kendinize şu soruyu samimiyetle sormakta fayda var: Şu an bu konuda bir eksiklik hissediyorsam, bu his zamanla geçer mi yoksa büyür mü? Eğer bu konu sizin için önemliyse ve bastırmaya çalıştığınız bir tatminsizlik duygusu varsa, bu evliliğin içinde zamanla daha da belirginleşebilir. Bu yüzden acele etmeden, iç sesinizi susturmadan ve hislerinizi bastırmadan karar vermeniz en sağlıklısı olur.
Püfff ChatGpt cevaplarından sıkıldım:işsiz:

En zoru iyi birinden ayrılmak bence. suçluluk duygusu ,acaba ayrılsam ileride pişman olur muyum düşünceleri vs..
Ama şimdiden sorguluyorsanız ilerisi nasıl olacak?
Birinin hatalarına huylarına tahammül edebilmek için sevmek gerekiyor.
Zamanla siz de agresifleşirsiniz bence ayrılın

Ten uyumunun aşkla pek alakası yok, aşık olmadığınız sadece fiziksel
olarak beğendiğiniz bir insana da cinsel olarak çekilebilirsiniz,
ayrıca o bana aşık ve bunun farkında değil ne demek anlayamadım
bu arada evet ten uyumunuz yoksa tatmin etmiyorsa mutlu olamazsınız
ten uyumsuzluğumuzun farkında değil bana aşık olarak görüyor kendini

evet bazen ama hoşuma gitmiyor
geçirdiğin zaman daha az olsaydı zamanla değişebilir derdim çünkü bazen psikolojiye bağlı ve her ten uyumu olanla da iyi ilişki yaşanır diye kaide yok ama 3 sene uzun bi süre yarım gönülle yapılacak iş de değil yani madem ikiniz de iyi insanlarsınız birbirinizi özgür bırakın bence.. belki onun için de sorun var sizin isteksizliğiniz sorundur ama söylemiyordur? siz direkt adamı istemiyorsunuz

Back
X