weiss bir kere sizden Atatürkün yaptığı iyi şeyleri duymak isterdim. ama ütopya değilmi.
bahsedilen konuların kalitesinden o
bunlar öyle iki tartışmayla geçiştirilecek konular değil...üzülmekten öte sinirleniyorum gördükçe...uzundur forumdayım oldukça sabırlı ve sakinimdir bir tek bu tarz konularda tahhammülüm yok çünkü güzel ülkemin güzel insanlarının akıldan, bilimden, düşünce ve mantıktan uzaklaşmesından çok bunaldım...
derdim ne tartışmak ne de birilerine bişey anlatmak, burda bırakmayacağım takip etmeye devam edin
teşekkür edip ben de katkıda bulunmak istedim,
resimde fes takmış şekilde gördüğünüz zat kendisine tarihçi diyen, sözde GERÇEK (!) tarihi ortaya çıkardığını iddia eden Kadir Mısırlıoğlu...ama kendisinin unuttuğu ya da gözardı ettiği bişey var ki fes Osmanlı'nın kendi kültürüne ait biey değil ne Osmanlıyla ne de İslamiyetle bağdaştırmak çok yanlıştır....
"Osmanlı döneminde; giyim konusundaki ilk devrim, Padişah II.Mahmut zamanında yapıldı. 1826 yılında: sarık ve cüppe yasaklandı, devlet memurlarına, ilk kez; fes, pantolon ve ceket giyilmesi zorunluluğu getirildi. II.Mahmut; yeniçeriliği kaldırınca, onlardan hiçbir iz kalmaması konusunda çaba gösteriyordu. Bunu işiten; Kaptan-ı Derya Koca Hüsrev Paşa; Tunustan alınan fesi, tayfalarına giydirdi. İstanbula geldiğinde, tayfalarıyla birlikte padişahın huzuruna; başlarında fes ile çıkınca; II.Mahmut, fesi çok beyendi ve eski başlıkların atılıp, yerini fesin almasını emretti. 1832 yılında, bir genelge yayınlandı ve tüm ordu mensuplarının fes giymeleri zorunlu hale getirildi"
alıntı; Osmanlıda Fes | Tarihinizinde.com
şapka devrimine karşı çıkarken bişeyleri de unutmamalı
Ve II.Mahmut da bu yeniliklerden öteri Gavur Padişah diye bilinir.Yani fesle İslamiyet arasında bir bağ yok.
bu amca Osmanlı İslam İmparatorluğunu canlandırmak için çoook hevesli...kafasında fes, arkasında Osmanlı sancağı videoları var ki akıllara zarar...aslında hakkında bu kadar konuşup merak ettirip reklamını yapmamalı... o saçmalıklara inanan o kadar çok insan var ki...ben bunu sadece cahilliğe ve bilgisizliğe bağlıyorum ve komplo teorilerini çok sevmemize (aaa aslında bu böyleymiş, aman aslında bilmem ne hiç yararlı değilmiş vb) gerçek o kadar basit ve net ki aslında.
bir de unutmamalı tarihinin bir dönemini inkar eden (cumhuriyet, osmanlı, selçuklu, orta asya, hunlar, avarlar .....) milletler tüm bütün olamaz ve ilerleyemezler...geçmişte kalan toplumlar çürümeye mahkumdur...
İngilizleri kızdırdınız, üzerimize yunanları musallat ettiniz. Şimdi oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine yunanlılarla harbe tutuşuyorlar diyerek kuvay-i milliye harekâtını reddeden İskilipli atıf hoca.
( yunus Nadi, Ankaranın ilk günleri, hisar matbaası, İstanbul 1995, sayfa 117118)
İngiliz Muhipler Cemiyetine üye olduğu söylenir...
İslam kilidinin anahtarını İNGİLTERE'nin güvenilir eline teslim etmekte İslam alemi için hiç bir sakınca yoktur.
İskilipli Atıf Hoca
(Alemdar gazetesindeki yazısından)
şapka yüzünden asılan İslam aliminden (!) inciler
bu amca Osmanlı İslam İmparatorluğunu canlandırmak için çoook hevesli...kafasında fes, arkasında Osmanlı sancağı videoları var ki akıllara zarar...aslında hakkında bu kadar konuşup merak ettirip reklamını yapmamalı... o saçmalıklara inanan o kadar çok insan var ki...ben bunu sadece cahilliğe ve bilgisizliğe bağlıyorum ve komplo teorilerini çok sevmemize (aaa aslında bu böyleymiş, aman aslında bilmem ne hiç yararlı değilmiş vb) gerçek o kadar basit ve net ki aslında.
bir de unutmamalı tarihinin bir dönemini inkar eden (cumhuriyet, osmanlı, selçuklu, orta asya, hunlar, avarlar .....) milletler tüm bütün olamaz ve ilerleyemezler...geçmişte kalan toplumlar çürümeye mahkumdur...
Hayata bakış açılarımız ve görüşlerimiz çok zıt olsa da,hakaret etmeden,sakince fikrinizi açıkladığınız için teşekkür etmek istedim.
Umarım en kısa sürede hesabınız yeniden aktif olur.Sizinle bu konu hakkında konuşmaya devam etmek isterim,tabi siz de isterseniz.:13:
teşekkür edip ben de katkıda bulunmak istedim,
resimde fes takmış şekilde gördüğünüz zat kendisine tarihçi diyen, sözde GERÇEK (!) tarihi ortaya çıkardığını iddia eden Kadir Mısırlıoğlu...ama kendisinin unuttuğu ya da gözardı ettiği bişey var ki fes Osmanlı'nın kendi kültürüne ait biey değil ne Osmanlıyla ne de İslamiyetle bağdaştırmak çok yanlıştır....
"Osmanlı döneminde; giyim konusundaki ilk devrim, Padişah II.Mahmut zamanında yapıldı. 1826 yılında: sarık ve cüppe yasaklandı, devlet memurlarına, ilk kez; fes, pantolon ve ceket giyilmesi zorunluluğu getirildi. II.Mahmut; yeniçeriliği kaldırınca, onlardan hiçbir iz kalmaması konusunda çaba gösteriyordu. Bunu işiten; Kaptan-ı Derya Koca Hüsrev Paşa; Tunus’tan alınan fesi, tayfalarına giydirdi. İstanbul’a geldiğinde, tayfalarıyla birlikte padişahın huzuruna; başlarında fes ile çıkınca; II.Mahmut, fesi çok beyendi ve eski başlıkların atılıp, yerini fesin almasını emretti. 1832 yılında, bir genelge yayınlandı ve tüm ordu mensuplarının fes giymeleri zorunlu hale getirildi"
alıntı; Osmanlıda Fes | Tarihinizinde.com
şapka devrimine karşı çıkarken bişeyleri de unutmamalı
Atatürkün İslam dinine yaptığı bazı hizmetler:
- Kuranı ilk kez Türkçeye çevirtti, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı.(insanlar dinsizleştirmek dinden uzaklaştırmak İslamiyeti unutturmak için yapmıştır muhtemelen malum İslamiyet=Arapça) " Ben Müslümanım diyen Türk insanı dinini anlamaya başladı.(1927, İsmail Hakkı İzmirlinin çevirisi)
- Kuranın bilimsel tefsirini yaptırdı, bastırdı ve ücretsiz dağıttırdı. ("Hak Dini Kuran Dili" ismi ile 1936 da Elmalılı Hamdi Yazır)
- İmam Buharinin sağlam hadislerinin çevirisini yaptırdı ve aynı şekilde halka ulaşmasını sağladı. (1932, Ahmet Nazım, Kamil Miras)
- Arapça okunan, dinleyenin anlamadığı, hutbe okuma işini Türkçeye dönüştürdü. (1932)
- Camilerin din görevlisi ihtiyacını karşılamak için imam hatip okulları açtı. (A. Güler, Sarı Paşa İnsan Atatürk, Berikan Yayınları, Ankara, 2007, s.248-252. Bu son madde için kaynak)
son madde ne kadar ironik olmuş .....
Yaa tabii tabii bu da zulmün devamı.
Chp camileri ne yapmıştı ne yapmıştı?
Ahır mı yapmıştı?
Buyrun bu haberin çevirisine bakalım.
Eki Görüntüle 897753
Haberde şu yazıyor:
“Seferihisar’ın Hereke Köyü’nde bir cami tahrip edilmiş ve ahır haline getirilmiştir. Müze müdürü, tahkikat yapmıştır. Verdiği malumata göre, kütüphane ve medresesi vardır. Kütüphanesinden eser kalmamıştır. Evren oğullarından Kasım tarafından inşa ettirilmiştir. Üstündeki Arapça yazıya göre, 641 yıllık olduğu anlaşılmıştır. Osmanlı-Türk stilindedir. Tahribata rağmen, geriye kalan kısmı muhafaza edilirse, kıymettir.”
Eeee hani CHP ahıra çevirmişti? Haberde bu yok. Evet bir cami ahıra çevriliyor ama camiyi ahıra çeviren CHP değil kurtuluş savaşında Yunan ordusudur. Haberde de kurtuluş savaşında tahrip edilen bu caminin İzmir CHP müze müdürü tarafından tespiti ve tahkikatı yapılıyor.
Sonra bu camiye ne oluyor?
Aynı sene tamir yapılıp ibadete açılıyor. Yobazların ahır yapıldı dediği cami gerçekte aynı sene ibadete açılıyor.
:)) teşekkür ederim hayyal, bu yazıyı paylaşmak için girmiştim konuya tesadüfün böylesi:)))
geçenlerde Mustafa Armağan adlı araştırma(ma)cı köşe yazarının bir yazısında ahır yapılan cami ile ilgili bu haberler vardı diyor ki; CHP hükümeti ahıra olarak kullanılan bu camilerin varlığını öğrenince onartıp tekrar hizmete açmış ve fakat olsunmuş bir süre o şekilde kalması bile hükümetin ayıbıymış...buyrun buradan yakın...bu nasıl bir zihniyet nasıl bir anlayıştır...böyle zavallı insanları anlıyorum bir yerlerde çıkarları var ve fakat hiç sorgusuz sualsiz bunlara inanıp doğruymuş gibi savunanlar((
Tek partili zulüm bitti çünkü artık ne kadar çok parti olursa olsun kılıçdaroğlu nun olduğu hiç bir partinin geleceği yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?