Biz yaptırdık ngs ne demek bilmiyorum ama pgt yaptırdıkmerhaba öncelikle tek gen için pgt yaptıranlar varmı bizde karar aşamasındayız bizimde ortak taşıyıcısı olduğumuz 2 hastalık var genetikste tarama yaptırdık onların pgt önerdiği hastalığı istanbul tıp fakültesindeki genetik doktoru önermedi yani haliyle ne yapacağımızı bilmiyoruz yada sadece ngs yaptıracağız bu konuda pgt yaptıranlar bilgi verirse çok memnun olurum
Tüp bebek tedavisine başlamadan önce eşimden ve benden kan aldılar genetiğe yollandı sonrasında yumurta büyütme işlemi toplama yapıldı kalan embriyoları genetiğe yolladılar orada da sağlıklı olanı belirleyip transfer yaptık.merhaba öncelikle tek gen için pgt yaptıranlar varmı bizde karar aşamasındayız bizimde ortak taşıyıcısı olduğumuz 2 hastalık var genetikste tarama yaptırdık onların pgt önerdiği hastalığı istanbul tıp fakültesindeki genetik doktoru önermedi yani haliyle ne yapacağımızı bilmiyoruz yada sadece ngs yaptıracağız bu konuda pgt yaptıranlar bilgi verirse çok memnun olurum
ngs de kromozomlara bakılıyor sizde pgt de hangi hastalığı taradılarBiz yaptırdık ngs ne demek bilmiyorum ama pgt yaptırdık
yani eşinizden ve sizden kan alındıktan sonra sonucunda eşiniz ve sizin ortak taşıyıcısı olduğunuz hastalık tespit ettilermi pgtTüp bebek tedavisine başlamadan önce eşimden ve benden kan aldılar genetiğe yollandı sonrasında yumurta büyütme işlemi toplama yapıldı kalan embriyoları genetiğe yolladılar orada da sağlıklı olanı belirleyip transfer yaptık.
Hım terimleri pek bilmiyorum.esimde de bende de taşıyıcılik var orak hücre anemisi taşıyıcısiyiz ,,emriyomuz sağlıklı çıkınca down sendromu testide yaptırdık transferden öncengs de kromozomlara bakılıyor sizde pgt de hangi hastalığı taradılar
Biz taşıyıcı olduğumuzu bilmiyorduk.. normal yolla gebe kalkabiliyorum ama bı bebeğimi kaybettim bu yüzden bebeğim hastaydı gebeyken testler falan yapınca öğrendik sonlandırdık malesef ki tedavisi olmayan çok ağır bir hastalık... sağlıklı bebeğimiz osun diye tüp bebek yaptırdıkyani eşinizden ve sizden kan alındıktan sonra sonucunda eşiniz ve sizin ortak taşıyıcısı olduğunuz hastalık tespit ettilermi pgt
Klavye yanlış yazmış,,biz taşıyıcı olduğumuzu (biliyorduk..)Biz taşıyıcı olduğumuzu bilmiyorduk.. normal yolla gebe kalkabiliyorum ama bı bebeğimi kaybettim bu yüzden bebeğim hastaydı gebeyken testler falan yapınca öğrendik sonlandırdık malesef ki tedavisi olmayan çok ağır bir hastalık... sağlıklı bebeğimiz osun diye tüp bebek yaptırdık
Ngs de bütün kromozomlara bakılıyor. Pgt de belli kromozomlara diye biliyorum. En sağlıklı karar Ngs. Bütün kromozomlara baktırın içiniz rahat olsun. Embriyolarını genetik taramadan geçirip sağlıklı evlat sahibi olanlar var etrafımda. Hiç olumsuz bakmayın Olur Allah'ın izniyle.merhaba öncelikle tek gen için pgt yaptıranlar varmı bizde karar aşamasındayız bizimde ortak taşıyıcısı olduğumuz 2 hastalık var genetikste tarama yaptırdık onların pgt önerdiği hastalığı istanbul tıp fakültesindeki genetik doktoru önermedi yani haliyle ne yapacağımızı bilmiyoruz yada sadece ngs yaptıracağız bu konuda pgt yaptıranlar bilgi verirse çok memnun olurum
pgt için önce bizden kan aldılar bizdeki ortak taşıyıcı hastalığı tespit ettiler şimdi embryoları tarama işlemi var ama benim güvenimi sarsan kaybettiğim bebeğimde herhangi bir hastalık tespit etmedilerNgs de bütün kromozomlara bakılıyor. Pgt de belli kromozomlara diye biliyorum. En sağlıklı karar Ngs. Bütün kromozomlara baktırın içiniz rahat olsun. Embriyolarını genetik taramadan geçirip sağlıklı evlat sahibi olanlar var etrafımda. Hiç olumsuz bakmayın Olur Allah'ın izniyle.
Ben de tam detaylı bilgi sahibi değilim ama tek gen hastasıysanız ngs yaptırın. Bebekte hastalık çıkmamasına dr ne dedi? Kaybettiniz galiba değil mi?pgt için önce bizden kan aldılar bizdeki ortak taşıyıcı hastalığı tespit ettiler şimdi embryoları tarama işlemi var ama benim güvenimi sarsan kaybettiğim bebeğimde herhangi bir hastalık tespit etmediler
doktorlar yorum yapamıyor yani kimisi şanssızlık olarak değerlendirdi kimisi şuanki teknolojiyle açıklayamıyoruz diyor o yüzden bende artık üstüne durmak istemiyorum sadece bunu araştırırken 2tane hastalık tespit edildi ama bunlara pgt yaptırsammı emin olamadımBen de tam detaylı bilgi sahibi değilim ama tek gen hastasıysanız ngs yaptırın. Bebekte hastalık çıkmamasına dr ne dedi? Kaybettiniz galiba değil mi?
Anladım inşallah doğru kararı verirsiniz. Ama asla ümitsiz olmayın bunu söylemek isterim.doktorlar yorum yapamıyor yani kimisi şanssızlık olarak değerlendirdi kimisi şuanki teknolojiyle açıklayamıyoruz diyor o yüzden bende artık üstüne durmak istemiyorum sadece bunu araştırırken 2tane hastalık tespit edildi ama bunlara pgt yaptırsammı emin olamadım
teşekkür ederimAnladım inşallah doğru kararı verirsiniz. Ama asla ümitsiz olmayın bunu söylemek isterim.
Canım bence pgt yaptır muhakkak. Bizdede sma taşıyılığı var 2 embriyomuza tarama yapıldı biri sağlıklı diğeride bizim gibi taşıyıcı çıktı. Hangi embriyoda hastalık oluşacağı belli olmuyor, Allah korusun bi hastalık oluştuğunda kürtaj ile sonuçlanabiliyor o çok daha zor. Hiç riske atma bence, maddiyatta çok zorlamıyorsa böyle bi imkan varken bence yaptırın içiniz de rahat olur. Biz hem pgt hemde ngs yaptırdık iki embriyoya da. Kromozomal bi sorun çıkmadı şükür. Hem bunları yaptırınca da gebelik oluştuğunda bazı testler var ikili üçlü falan onları da yaptırmaya gerek kalmıyor.doktorlar yorum yapamıyor yani kimisi şanssızlık olarak değerlendirdi kimisi şuanki teknolojiyle açıklayamıyoruz diyor o yüzden bende artık üstüne durmak istemiyorum sadece bunu araştırırken 2tane hastalık tespit edildi ama bunlara pgt yaptırsammı emin olamadım
canım iki hastalığa tek gen taraması yaptırcaz sonra sağlıklı olanlara ngs yaptırcaz fakat sizde de taşıyıcı hasta sağlıklı diye ayırmışlardır her taşıyıcı hasta olmuyor diye biliyorumCanım bence pgt yaptır muhakkak. Bizdede sma taşıyılığı var 2 embriyomuza tarama yapıldı biri sağlıklı diğeride bizim gibi taşıyıcı çıktı. Hangi embriyoda hastalık oluşacağı belli olmuyor, Allah korusun bi hastalık oluştuğunda kürtaj ile sonuçlanabiliyor o çok daha zor. Hiç riske atma bence, maddiyatta çok zorlamıyorsa böyle bi imkan varken bence yaptırın içiniz de rahat olur. Biz hem pgt hemde ngs yaptırdık iki embriyoya da. Kromozomal bi sorun çıkmadı şükür. Hem bunları yaptırınca da gebelik oluştuğunda bazı testler var ikili üçlü falan onları da yaptırmaya gerek kalmıyor.
Evet canım sadece birinde taşıyıcılık var ama hastalık yok yani ileride onu transfer ettirebileceğiz.canım iki hastalığa tek gen taraması yaptırcaz sonra sağlıklı olanlara ngs yaptırcaz fakat sizde de taşıyıcı hasta sağlıklı diye ayırmışlardır her taşıyıcı hasta olmuyor diye biliyorum