TEK GEN HASTALIĞI PGT YAPTIRANLAR

Merhabalar
Ngs taramasi tek gen hastaliklarini cikariyor mu acaba?
Biz de aslinda tek gen taramasi istiyorduk ama hem cok kulfetli hem de yeterli embriyo olmamasi, yaş vb faktorler sebebiyle yalnizca ngs yaptiracagiz
Merhaba ngs yöntemiyle hem taşıdığınız hastalığa hem de başka rahatsızlıklara bakılıyor.Daha kapsamlı bir yöntem,o yüzden ngs yöntemi daha doğru olur sizin için.Allah yar ve yardımcınız olsun.Ama inanıyorum ki bebeğiniz ya da bebekleriniz olacak ve bir gün yine buralara bakıp neler yaşadığınızı bir kez daha animsayip bebeklerinize sımsıkı sarilacaksiniz.🙏🏻🌸

Merhaba ngs yöntemiyle hem taşıdığınız hastalığa hem de başka rahatsızlıklara bakılıyor.Daha kapsamlı bir yöntem,o yüzden ngs yöntemi daha doğru olur sizin için.Allah yar ve yardımcınız olsun.Ama inanıyorum ki bebeğiniz ya da bebekleriniz olacak ve bir gün yine buralara bakıp neler yaşadığınızı bir kez daha animsayip bebeklerinize sımsıkı sarilacaksiniz.🙏🏻🌸
Cok tesekkurler o zaman tek gen analizine gerek yok☺️ Hepimiz İnsallah🙏🏻🙏🏻

Merhabalar
Bende de genetik bir hastalik var. Baskin bir genmis ve %50 bebege gecme olasiligi varmis. Tek gen taramasi yaptirmak istiyorduk ancak onun icin 16 embriyoya kadar toplayin, sonra yaptirin gibi bir sey dediler. Ama yasim dolayisiyla da o kadar embriyo elde etmek zor.. gecen hafta opu oldum, halen yaptirma sansim var aslinda ama.. bilemiyorum.. bir yandan da cok kulfetli.. simdilik sadece ngs yapacaklar. sizin sureciniz nasil oldu acaba? Yaptirdiniz mi?
Bir de embriyodaki bazi genetik bozukluklar zamanla kendini tamir edebiliyor diyorlar ..
Tedaviniz ne durumda

merhaba öncelikle tek gen için pgt yaptıranlar varmı bizde karar aşamasındayız bizimde ortak taşıyıcısı olduğumuz 2 hastalık var genetikste tarama yaptırdık onların pgt önerdiği hastalığı istanbul tıp fakültesindeki genetik doktoru önermedi yani haliyle ne yapacağımızı bilmiyoruz yada sadece ngs yaptıracağız bu konuda pgt yaptıranlar bilgi verirse çok memnun olurum
Biz de yaptirdik tek gen
Pgt a pgt m pgt s
Ngs hiçbirseyi eksik etmedik
Keske şunu da yapsaydık dememek için aklınıza işareti kalmaması için doktor yönlendirdi her şeyi yaptık ama 1 olumsuz oldu
Sakın üzülmeyin sizinki de aynı olacak diye bir şey yok benim sadece doktor ihmali doktorun işgüzarlığı

Merhaba. Biz de genetikste test yaptırdık patolojik olan 2 hastalığın taşıyıcısıymışız. Bebek %25 hasta olabilir dedi ve pgt önerdiler. Ama hastalıklarla ilgili çok bilgi sahibi olamadık. Başka bir genetik danışmana gitmek fayda sağlar mı yoksa direkt genetikli tüp bebeğe mi yönelmeliyiz kararsızız. Sizin durumunuzla benzer bi durum olduğunu gördüm. Neye karar verdiniz çapa tıpta hangi doktorla görüştünüz acaba ?

merhaba öncelikle tek gen için pgt yaptıranlar varmı bizde karar aşamasındayız bizimde ortak taşıyıcısı olduğumuz 2 hastalık var genetikste tarama yaptırdık onların pgt önerdiği hastalığı istanbul tıp fakültesindeki genetik doktoru önermedi yani haliyle ne yapacağımızı bilmiyoruz yada sadece ngs yaptıracağız bu konuda pgt yaptıranlar bilgi verirse çok memnun olurum
Benim bildiğim pgt a ngs tek gen hastalığına bakmıyor. Pgt-m gerekir siye düşünüyorum. Bununla ilgili bir başlık var hatta hangi testin ne için olduğunu anlatan. Genetiks size tam olarak ne dedi? Ngs ile tek geni görebiliyorlar mı? Sadece kromozom dizilimi doğru mı diye bakabiliyorlar.

Back