Tek çözüm fırını mi atayım:(

Selam herkese..
Öyle çok büyük bir derdim yok çok şükür ama bir kek derdim var ki artik keklerimin ziyan olmasina mi üzüleyim giden malzemeye mi bilemedim bana da bi el atin hanımlar daral geldi bu konudan bana

Elim lezzetlidir tatli olsun tuzlu olsun ya da yemek her türlüsünü yaparim cok da guzel olur ama gel gelelim kek e bir turlu kabartamadim şu nimeti :KK43:
Olmuyor her şeyi denedim malzemeleri onceden cikardim ilimasini bekledim ununu falan eledim yeri geldi iki peket kabartma tozu koydum firinin fanindandir dedim fansiz yaptım şekeri yumurtayı çarptıktan sonra blanderla yapmayim dediler sonrasini tahta kaşıkla karistirdim yaptim da yaptim yani ama yok bana misin demiyor ha lezzeti yerinde ama hep sönük hep sönük eşim dalga geçiyor artik tabi eğlencesine ama bu kek mevzusu benim sinirimi bozmaya basladi
Yani cocuklar zaten surekli hazir abur cubur istiyor bende katkisiz olsun evimde yapayim diyorum kurabiye falan sorunum yok
Ama bu kek konusunda lütfen bana bi püf noktasi soyleyin sonunda ya firini atacagim ya da kek yapmaya tövbe edecegim .

Lütfen bu da dert mi milletin ne dertleri var demeyin biliyorum burayi surekli okurum rabbim herkesin yardimcisi olsun ama beni de bu durum üzüyor gercekten
Hamur hafif civik olup tepsinin ici derin olacak simdiki firin tepsileri derin degil pek..
Kek icin ayni konida muzdaribiz hayayimda sadece bir kere kekim sünger gibi oldu onuda inanin esimin is yerinden istetidiler yorgunluktan gonulsuz yapmıştım o güzel oldu yani

derttir bence de .. fırın sık kullanılıyor değil mi? kullanıldıkça düzeldiğini iyi pişirdiğini söylerler..
birincisi malzemeler oda sıcaklığında olmalı.. soğuk olmamalı..
ikincisi 170 derece önceden ısıtılmış olarak, orta kısıma koyuyoruz.
ilk 15 dk kapak açılmıyor bu da önemli bir ayrıntı...
kokusu güzelce yayıldığında ben oldum diyor zaten, sonra da kürdanla bakıyoruz:)
Dünkü kekin oldu mu onu nasıl yaptın acaba merak ettim:)

Ben firin sogukken koyarim keki yavaş yavaş pisiyor tam kabarıyor o zaman,bir de öyle deneyin.
Ben de fırın sogukken koyuyorum. Piştikten sonra da hemen cikartmiyorum. Kapağı açıyorum bir beş dakikada öyle bekliyor.

Herşeyi denediniz ve yine olmuyorsa sorun fırından kaynaklanıyordur.

çok takıldığınız için olabilir mi?
ben yaptığım zaman genelde hep gelişine yapıyorum
hani malzeme soğuksa soğukmuş sıcakmış umursamadan
aynı şekilde fırını da umursamam sıcak olmuş soğuk olmuş ama keklerim aşırı kabarır
ama ne zaman özen göstersem illaki kabarmaz,içi pişmez vs :kahve:

çok takıldığınız için olabilir mi?
ben yaptığım zaman genelde hep gelişine yapıyorum
hani malzeme soğuksa soğukmuş sıcakmış umursamadan
aynı şekilde fırını da umursamam sıcak olmuş soğuk olmuş ama keklerim aşırı kabarır
ama ne zaman özen göstersem illaki kabarmaz,içi pişmez vs :kahve:
Evet sanirim firinin onune oturup kabariyor mu die seyretmeyecegim artik:):olamaz:

Son düzenleme:
Kek konusunda ustume tanimiyorum(cok mutevaziyim;) en onemli puf noktasi oncelikle yumurtanin beyazini bir cimdik tuz katip mayonez kivamina gelecek kadar kabartin mikserle.butun malzemelerinizi karistirdiktan sonra unu da koyduktan sonra en sonunda beyazini ekleyin.ekledikten sonra cok az sekilde karistirin ama sakin sondurmeyin.ve ben yaptigim keklere 1 cay bardagi sicak su koyuyorum gercekten cok guzel oluyor

Ben sadece alt kısmı açarım kabarana kadar daha son 10 dk altlı üstlü açarım gayet iyi kabarır

Kek konusunda ustume tanimiyorum(cok mutevaziyim:KK66: en onemli puf noktasi oncelikle yumurtanin beyazini bir cimdik tuz katip mayonez kivamina gelecek kadar kabartin mikserle.butun malzemelerinizi karistirdiktan sonra unu da koyduktan sonra en sonunda beyazini ekleyin.ekledikten sonra cok az sekilde karistirin ama sakin sondurmeyin.ve ben yaptigim keklere 1 cay bardagi sicak su koyuyorum gercekten cok guzel oluyor
Bu üç oldu bu tuz ve aki olayini kesin yapacagim tesekkurler
Ayrica iyiysen iyisindir ben olsam bende senin kadar mutevazi olurdum:super::KK19: cok tatlisin

fırının fişi direk prizemi bağlı yoksa uzatma kablosu varmı. benimde fırınmım her şeyi pişirir, keke geldimi pişirmezdi. tamirciye sormuştuk.sorunumuz uzatma kablosuna bağlı olmasıymış. keklerimn kabarmamasının tek nedeni buymuş :KK45:
Gozumden kaçmış mesajiniz.. o ne değişik bi problemmis ay :) uzatmaya bagli bizimkide anam daha neler duyacagim aksama esimin basinin etini yiyim bari

Büyük ihtimal fırından kaynaklı. Bazı fırınlar ne olursa olsun keki kabartmıyor. Kabarsa da çöküyor son anda.

Ama ev için yapıyorsanız sorun değil bence. Önemli olan lezzeti. Ben çökmüş de severim.

beyazını ayrı çırpın mutlaka en az 5 dk sarısıyla şekerini ayrı ... ununuzu değiştirin ... eleyın ... once yuksek devır sonra duşuk devir..

Ben bu saydıklarınıza hiç dikkat etmiyorum. Malzemeyi direk dolaptan alıyorum. Komple bender kullanıyorum. Unu her seferinde elemiyorum. Bir paket kabartma tozu yetiyor. Fırını fansız çalıştırıyorum. 40 dakikadan önce açıp açıp kontrol ediyorum ama tam kıvamda oluyor..

Dikkat ettiğim püf noktaları; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırparım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı aynı anda koyarım.
Ceviz veya kuru meyve ekleyeceksem blenderla değil kaşıkla yavaş ama seri karıştırırım.
Hamurun havası sönmeden kalıba döküp 175-180 derecede fırına atarım.
Ama her fırının pişirme ayarı farklıdır. Yapa yapa öğreneceksiniz..

Bende öğrenciyken aldığım ocak üstü kek tenceresi var acayip kullanışlı bir şey hem de ucuz olmazsa onu al dene
Yerinde olsam çift malzemeli hamur yapar ikiye böler birini kendi fırınıma diğerini komşumun fırınına atar birde öyle denerdim.

Back
X