• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
358
Diğer
tek cocukmu 2 veya falzasımı cevremde tek cocukla kalmayı dusunen cok ınsan var 5 yasındakı kızım delı gıbı bebek sevıyor bazı tıpler oluyor bebeını elletmeyen sevdırmeyen onlar boyle yaptıklarında kızımdakı uzutu benı etkılıyor hemen dogurmak ısıtoyurm 2. yı ama bu zamanda cocuk buyutmek sorumlulu almak cok zor hep bebek kalmıyorlar ruh ve beden saglıklarından sorumlu olmak bırken ıkı olması endıselendırıyor benı

Arkadaşım,bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülük,onu bir başına kardeşsiz bırakmaktır bence,çünkü kardeşin yerini anne babanın bile tutamadığı durumlar,zamanlar oluyor,kardeş candır,kardeş arkadaştır,kardeş güvendir...Evet bu zamanda çocuk büyütmek zor olabilir ama bu bence geçerli bir neden değil.Naçizane fikirlerim bunlar,sevgiler.

tek cocukmu 2 veya falzasımı cevremde tek cocukla kalmayı dusunen cok ınsan var 5 yasındakı kızım delı gıbı bebek sevıyor bazı tıpler oluyor bebeını elletmeyen sevdırmeyen onlar boyle yaptıklarında kızımdakı uzutu benı etkılıyor hemen dogurmak ısıtoyurm 2. yı ama bu zamanda cocuk buyutmek sorumlulu almak cok zor hep bebek kalmıyorlar ruh ve beden saglıklarından sorumlu olmak bırken ıkı olması endıselendırıyor benı
ne guzel mantıklıda dusunuyosunuz tamam bebek yapmak guzel cocgunuza kardes yapmak ıyıde hıoşda ıkı cocugada guzel bı egıtım saglıklı bırer yaşam verebılcekmısın?..bunuda dusun sımdı kızın sever bebeklerı sende ıstersın dogurmakda dogurmakla kalmıyokı!..

en az 3. fazla materyalist düşünmemek lazım. kalabalık aile her zaman iyidir. belki bedenen yorgunluk olacak ama iyi yetişmiş evlatların vereceği mutluluk tarifsiz. iyi yetiştirmek çok çocukla zor olmaz bilakis çocuklar paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşlik duygularını, sevmeyi, kendisi dışındakileri düşünmeyi bu şekilde çok daha az emekle öğrenerek çevrelerine daha duyarlı birer birey olurlar.

ben tek çocuğum ama kardeşimin olmasını çok isterdim doğrusu,Allah nasip ederse 2 çocuk doğurmak istiyoum,senin yavrun 5yaşında doğana kadar diğeri 6olur tam zamanı geçirme bence bugünleri boş:))
sevgilerr..

bencede düşünüyorsan hemen yap derim.. bende sizin gibi düşündüm yıllarca.. ta ki kızım 10 yaşından itibaren kardeş isteyene kadar.. çevremde herkes kzııyordu.. neden kardeşsiz bu çocuk diye.. bende tek olcak bu diyordum.. aynen iki çocuk bakamayız gibi geliyordu.ama olmadı kardeşsiz.. kızımın huyu suyu değişti.. ve biz istediğmide hemn olmadı.:(şuan 12 yaında..çok şükür 2 aylık bir kızım daha oldu.. bence benciilk kardeşsiz bırakmak çocukları..bire bakan iki yede hade hayde bakıyor canım..sevgiler..

halamın 1 oğlu var 21 yaşında oldu
hep kardeşim olsaydı diye yakınır
kardeş anne babadan bile yakındır
bence bencillik yapmayın
eğer sağlığınız el veriyorsa ikinci çocuğu mutlaka düşünün...

2 çocuğum var.bende iki kardeşim... eşiminde kardeşleri var.hiç zararını görmedim.

ayrıca çocuklar arasında fazla yaş farkıda olmaması güzel olur..

Benım oglumda 6 yasında ama o kadar yaramaz kı ben 2 .yı dÜsÜnÜyorum fakat korkudan yapamıyorum bırazda kendımı dÜŞÜnÜyorum cÜnkÜ o kadar sabrım kalmadı gıbıı

Bısey sorcam arkadaslar su resımlerı nasıl yapıyosunuz yanı nerden yapılıyo bı yardım lÜtfen
Kullanıcı Paneline tıklıyorsun sol köşede avatarını değiştir sekmesi var.Onu tıklayıp avatar olarak ya url yada bilgisayarındaki bir resim veyahut hazır avatarlardan seçip avatarını oluşturuyorsun.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ben de yıllarca kardeş diye tutturdum ta ki,13 yaşıma kadar.Annem babam 1 tane yeter diye düşündüler hep,annem kardeşime (erkek) hamile kalıncaya kadar.Annemin olmadığı zamanlarda abla değil anne oldum,aramızda didişme olmadı yaş dolayısıyla.Kardeş gerekli bence,gelişimi için.Kardeşi olmayan çocuklar paylaşmayı pek bilmeden büyüyorlar.Zamanımızda kardeş kardeşin gözünü oysa da ben kardeşin gerekli olduğunu savunuyorum.Burada da anne babanın yetiştirme tarzı da büyük rol oynuyor.

kardeşi olmayan biri olarak kesinlikle en az 2 çocuğa sahip olmanızı öneririm.çoğu zaman kardeşi olanlara imreniyorum gerçe onlarda bana imreniyorlar ama. Herzaman anneyle yada babayla muhabbet edemezsin böyle durumlarda yabancıyla konuşacağına kardeşimle konuşmayı tercih ederdim,tabi akrabalar filan da oluyor ama insanın kardeşi gibi olamaz ki o senin her zaman yanında. Ne bilim ben herzaman kız yada erkek fark etmez evimde 2 çocuk olmak isterdim,sırası geldi tek başıma yemek yedim,tek başıma okula gittim,tek başına çay içtim bazen insan yabanileşiyor tabi bu benim fikrim.

ben bu duruma maddi imkanlara gore karar verilmesi taraftariyim, gunumuzde sartlar cok zorlasti, issizlik artti, en iyi universiteyi bile bitirsen is bulamayabiliyorsun, benim bir oglum var, kardesi olsun cok isterim ama once onun hayatini garantiye almaliyim diye dusunuyorum

:CüvCüv:tam yarama parmak basmıssın arkadasım. benımde kızım 4 yasında. sımdılerde okul acıldıgında anasınıfına gondermeyı dusunuyorum. paylasımı olmayan, esımın bıle benım kocam degıl, sadece kızımın babası olduguna ınanan bır kızım var. kabullenmıyor. hersey onun sanıyor. arkadasıma odunc bırsey vermeme bıle razı olmuyor... vs..neyse sımdıye kadar kızım en az 9 yasında falan olmadan dogurmam dıyordum. aslında bır yandan da ona cok mu yuklenırım acaba arkadasım gıbı... kızı resmen kucuk anne rolunu uslenmıs durumda ıster ıstemez bunu yaparmıyım... hem bıze coook duskun, hem kıskanc.. oldugu ıcın.. ve de onunla kendı basının caresıne bakana kadar ılgımın hepsını ona verebıleyım dıye, bırde sadece ıkı tane dusunurum en fazla dusuncesıyle, ardarda dogurup omrumun gerı kalan kısmını bebege ozlem duyarak gecırmek ıstemıyordum...son gunlerde sankı fıkrım degısır gıbı oldu kızım okula baslayacak, bıraz olsun bızden uzaklasacak. zaten psıkıyatrı uzmanı da bunu onermıstı..mutlaka okul.. sızden bıraz kopması gerekıyor, sız onun ıcın ana yemeksınız pılav ustu kuru fasulye gıbı, babası ıse yemek sonrası tatlı gıbıdır. arada olsada olur olmasada.. arada bır agzı tatlandırıp gıder... tam da dr un dedıgı gıbı esım tam bır haftadır yok. muhtemelen bır hafta daha olmayacak..tamamen uzerımde kızım bazen bunaltıyor tabıkı.. neyse konuyu saptırmadan devam edeyım. gunluk yasantısının bır bolumunu okulda gecırecek. ılkokula basladıgı donemde de dıger cocugum ıkı- ıkı bcuk yaslarında olcak.. az bucuk laftan sozden anlar derdını anlatabılır hale gelecek.. dıye dusunmeye basladım.. .ıkı cocuklu anneler bana bır fıkır verın lutfen sızce en dogru zaman ne zaman...:CüvCüv:

kızlar sanırım sızı en ıyı anlayan ben olurum..............oğlum 15 yasına gırecek ınş ıkı hafta sonra.......tek çocuk tek kelıme sıkıntı.............uzaktan gorenler a nerahatsın derler ama bılmezler aslında on cocuk sıkıntısı verırr anneye............yemek yemez yalnızdır hep canı sıkılır..........tyatıle gıdersınıxz denızde babayla oynasada gozu cocuk arar...........hep cocuğu olan kışılerde gece yatıya kalmak ıst...........dıploma torenlerınde kardeslernı getıremn arkadaslarına ozenır..........televızyonla bılgsayarla zaman doldurmak ıster............kalabalık aılelere ozenır hep...........bellı bı yastan sonrada arkadas cevresınden kopmaz...........anlıcanız ımkan varsa bı kardes mutlaka doğurun.............asırı ılgınızden sıkılır buyudukce...........o benıum hala bebegım............bu yıl lıseye baslıcak yıllardır kardeş ıst dedı durdu.........ıkı kez kaybettım.........artık sonkez senın için denıyorum deddığımde havalara uçtu şimdi üçüzlerı beklıyoruz ...........yasımı gostermesemde ılerledı..........bu kadar rahattan sonra ne ypıcam bılmem ama en azından üç tanesı oynıcak bırbırıyle......................ınş saglkıla gelırler..........oğlum bışey olcak dıye kaldırmıyo bıle benı................ozlemle karnımı sevıyor............ozletmeyın kızlar...........ılkokula baslasın bıksac ay alışsın sonra doğurun..........aslında banagore aralarında uç yas ıdeal anma bazen herseyı ayarlamak ımkansız...............kolay gelsın sıze..............

Back