Etrafına kulaklarını kapatıp, kendini dinledin mi hiç? Kendin sana ne diyor? Duyamıyorsan, etrafa çok kulak vermişsin demektir. Yapabilirsen gerçekten çok sessiz, doğayla başbaşa kalabileceğin bir yere git. Hiç bir şey yapmadan, uzunca otur. Kendin sana ne hissettiğini mutlaka söyler. Eğer böyle bir yer mümkün değilse en sevdiğin yere git, tak kulaklarına kulaklığında doğa sesleri kapat gözlerini uzun uzun dinle. Bu yolda sadece sen ve eşin önemlisiniz. Gerisi buna anneler de dahil boş. Siz ne istiyorsunuz, nasıl hissediyorsunuz soruna cevap bulmalısın.
Ben mesela geçtiğimiz gün sönen yangınlarda 10 ay sonra yeniden hatırladım. Hayat, yaşadığın şu an. o anı nasıl yaşadığın hep sana bağlı. Bir saniye sonran yok, ona göre yaşamak lazım. 1 gün önce şu an yanarak tamamen yok olan yerden geçtim ve şu amazonda biraz oturup, dinlenmem lazım bir gün dedim. Sonrası yok. Kül oldu işte. Ertesi gün gönüllülere yardım etmeye, etraftaki kediyi, köpeği toparlamaya gittim. Gözlerimin önünde eridi gitti. Hiç bir şeyin garantisi yok. Ne istediğini, neyin iyi geleceğini bil yeter canım.