- 18 Kasım 2020
- 2.661
- 3.243
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #3.061
Evet canımcim, nerden bilelim ki...Bak işte hikayeye, nerden bilelim şimdi değil mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet canımcim, nerden bilelim ki...Bak işte hikayeye, nerden bilelim şimdi değil mi?
Benim arkadaşım da 3 sene boyunca sayısız opu sonrasında 2 adet 3. Gün embriyosu elde edebilmişti. 1-2 tane yumurta gözüküp sonuca ermiyordu. İlkini transfer etti tutmadı, diğerini dondurulduğu merkezden aldı başka bir doktorla başka bir merkezde transfer ettirdi, oğluşumuz olduBenim doktorum da anlatmıştı bi hastası iki yumurtayla başlamış, sonra tek bi tanesi döllenmiş, o bi tane bugünlerde doğacak
Ya işte bebişe dönme ihtimali olan her bir yumurta bence kıymetli artık. 1 yumurta 1 yumurta, hiç yumurtadan kesinlikle iyi. (Hayata bakış açım, tam bir pollyanna)Benim arkadaşım da 3 sene boyunca sayısız opu sonrasında 2 adet 3. Gün embriyosu elde edebilmişti. 1-2 tane yumurta gözüküp sonuca ermiyordu. İlkini transfer etti tutmadı, diğerini dondurulduğu merkezden aldı başka bir doktorla başka bir merkezde transfer ettirdi, oğluşumuz oldu
Canım ben de sana sarılıyorum.İnşallah yolunda gider herşey. Senden bari güzel haberler almak dileğiyleCanım benim ya bi sarılsak mı benim de belirsiz 1 e düşebilir falan dedi bugün. Bakalım. Takmamaya çalışıyorum. Cmts - salı arası opu görünüyor.
Evet canım gideceğim Temmuz’da, anneme sarılayım biraz uzaklaşayım bu işlerden istiyorumHaklısın, herşeyle savasiliyor da psikolojiyi yenmek cidden zor oluyor. Ara vermeden önce bu konularda uzmanlaşmış psikolog aramıştım ben nefes alamaz hale gelmiştim ama sonradan değişik bı salma geldi gitmedim, yogaya başladım ama. O da tombalakliktan yapabildiğim kadar işe yarar yaramaz bilemem ama en azından aklım dağıldı, sigara işinden uzaklastim, kendimin tekrar farkına varmaya calistim.
Önce can, önce zihin sağlığı. Lütfen kendine iyi bak. Yardım almaktan cekinme, Annene gldecektin sanırım o da iyi gelir hem. Kaliteye bakma, az bilmek daha iyi gerçekten de. Bu bı mücadele, insallah kazanacağız, kazanamazsak da canımız sağolsun elden geleni yaptık deriz
Canım zaten biz bari varız da birbirimizi anlıyoruz.İyiki varsınız Akupunktur iyi gelebilir. Düşüneyim canımSeni o kadar iyi anlıyorum ki, ben bütün bu süreçlerde anksiyete hastası oldum. Canım benim o iki taneden ümidini kesme, daha bitmedi. Yolun sonu değil. Hep bı şans var. Akupunktur düşünür müsün canım, ben şimdi ikinci seansa geldim. Biraz araştır istersen. Kocaman sarılıyorum sana.
Benim 2'den 1 tanesi gecince, ki onu tasiyorum suan, genetik testi yapan yerde bir embriyologla konusmustum. Hesaplar-kitaplar ve istatistiklerle konuya girmistim. Bana bir hastanede embriyolog iken, kanserli cocugu icin ilik nakline yeni kardes bulmaya calismasindan bahsetmisti bir ciftin. Kadincagizdan 1 yumurta elde edilebilmisler, o yumurta dollenmis, 5. gune gelip genetikten gecmis ve anne karnina tutunabilmis. Kanserli cocugu olmeden dogabilmis ve ufaklik abisini kurtarabilmis. Tabii bu sure zarfinda anne-babanin ve embriyologlar basta olmak uzere, tum hastane calisanlarinin omrumden 10 yil gitmis. Bana bu canli hucre, hesap kitap yapmaya gelmiyor demisti. Olay 1 yumurta ve 1 sperm ile cozuluyor lutfen rahat ol demisti. Ayni seyi Gunseli hoca da soylerdi. Bu is 1 yumurtaya bakar birak hesabi kitabi diye. Tabii OPU zamanlari bir kulagimdan girdi, diger kulagimdan cikti o sozler. Surekli hesap kitap yaptim, hicbir hesabim tutmadi.Bak işte hikayeye, nerden bilelim şimdi değil mi?
Soluksuz okudum. Kurtulmuş çocuğum neyse kiBenim 2'den 1 tanesi gecince, ki onu tasiyorum suan, genetik testi yapan yerde bir embriyologla konusmustum. Hesaplar-kitaplar ve istatistiklerle konuya girmistim. Bana bir hastanede embriyolog iken, kanserli cocugu icin ilik nakline yeni kardes bulmaya calismasindan bahsetmisti bir ciftin. Kadincagizdan 1 yumurta elde edilebilmisler, o yumurta dollenmis, 5. gune gelip genetikten gecmis ve anne karnina tutunabilmis. Kanserli cocugu olmeden dogabilmis ve ufaklik abisini kurtarabilmis. Tabii bu sure zarfinda anne-babanin ve embriyologlar basta olmak uzere, tum hastane calisanlarinin omrumden 10 yil gitmis. Bana bu canli hucre, hesap kitap yapmaya gelmiyor demisti. Olay 1 yumurta ve 1 sperm ile cozuluyor lutfen rahat ol demisti. Ayni seyi Gunseli hoca da soylerdi. Bu is 1 yumurtaya bakar birak hesabi kitabi diye. Tabii OPU zamanlari bir kulagimdan girdi, diger kulagimdan cikti o sozler. Surekli hesap kitap yaptim, hicbir hesabim tutmadi.
Ne kadar pozitif enerjim varsa senin tarafa dogru gonderiyorum :) Kocaman sevgilerBen bugün adet oldum canlarım. Yarın doktora gidicem, başlarız transfer hazırlığına büyük ihtimalle, kist falan yoksa. Umarım bu sefer yolunda gider...
Canım çok teşekkürler, kocaman sevgilerNe kadar pozitif enerjim varsa senin tarafa dogru gonderiyorum :) Kocaman sevgiler
Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Yaşadığımız süreçler maddi manevi çok zor, o yüzden her destek, her artı özen çok önemli bizim için. O zor gecende seninle böyle yakından ilgilenilmesi çok güzel. Çok sevgilerArkadaşlar merhaba, gezinirken ota jinemed ve cenk hoca ile ilgili yorumlar olduğunu gördüm; ben de bir şeyler yazmak istedim.
Ota jinemedde Günseli Hoca ile tedaviye başlamıştım, ilk dondurulmuş embriyo ile hamile kaldım şuan 32+5teyim.
Bence ne hastaneden ne gündeli hocadan ne de cenk hocadan tereddüt etmeyin.. çok ilgililer, her soruda her sorunda yanınızdalar ve stresinizi alıyorlar. Çok yardımcı oldular.
Benim transfer günümde imzalattıkları kağıtta pgtsi kötü gelen embriyoyu da imha etmek için yazmışlar ve 2 embriyo biri çöp yazıyordu. Hemşireler bana bazen iki tane de çözülebiliyor doktor karar verecek, belki biri çözülürken problem olmuştur gibi bir şey söyledi, oysa bir tane transfer edilecekti.
Ben de gidip Günseli Hocaya sordum, bir anda hastaneyi ayağa kaldırdı
Ben bir tane demiştim nasıl çöp edersiniz, kapıdı bana gösterin, nereye imza attırdınız , cenk hocayı arayın ben onunla konuşmuştum falan diye. Sonradan ortaya çıktı ki imha zor prosedür olduğu için cenk hoca onu çözdürerek yok etmek istemiş not da almış ama hemşire bize yanlış aksettirmiş.
Doktorumun o an ne kadar arkamda olduğunu anladım, hastaneyi değil sonuna kadar benim çıkarlarımı korudu, hemşirelere gerçeği söyleip dikkat etmelerini istedi; dahası Cenk hoca bizzat odaya kadar gelip bana belgelerle durumu izah etti aklım karışmasın diye.
Bunu yazdım çünkü benim için içimin rahat etmesi ile ilgili önemli bir detaydı. Yine hamile kaldıktan sonra da kanamam olduğunda gece yarısı önce hastaneyi aradık nöbetçi var mı diye, akabinde bizi beklediklerini söylediler, yolda Günseli hocayı da aradık ve o bize bir ipne söyledi, en yakın yerde yaptırın ota jinemede kadar yol yapıp yorma bedenini sabah erkenden bana gel dedi.
Sabaha kadar beni kaç kere aradı, erkenden mesai öncesi hastaneye gelip beni bekledi.
Hastanedekiler gitmedğimiz için merak edip bizi aradı, iyi misiniz acilde sizi bekliyoruz dedi. Bunlar çok önemli detaylar, kendimizi güvende hissetmek istiyoruz çünkü tüp bebek denemelerinde.
Hepinize bol şans diliyorum; lütfen içinizi karartmayın ve dua edin.
yaaa ne guzel bırsey bu masallaaahhh cok cok sevınddıımmmmKızlar bugün 7. gün kaset test sabah yaptım megatifti İş çıkışı gidip kan verdim İnanamıyorum 40 çıktı
canım, hala covıd testı ıstenıyor mu ? tup bebek oncesıBen bu kadar etkili olabileceğini hiç düşünmemiştim Hep opu transfer sabahı duşumu aldım kokulu krem vs sürmüş bile olabilirim Ben anestezi saturasyon ölçümü için oje makyaj vs diye anlamışım Hatta hemşirelerin hala covid testi istemi gibi fazla abartıyorlar sanmıştım
Evet geliyoor ben hissediyorum güzel şeyler olacakBen bugün adet oldum canlarım. Yarın doktora gidicem, başlarız transfer hazırlığına büyük ihtimalle, kist falan yoksa. Umarım bu sefer yolunda gider...
Bitanem o kadar çok istiyorum ki, inşAllah bu sefer olacak Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinEvet geliyoor ben hissediyorum güzel şeyler olacak
İnşallah canım. Ama sen sakin kal tamam mı? Heyecanını, stresini buraya akıt. Biz burdayız. Ellerinden tutarız. Yeter ki stres yapma, rahat olBitanem o kadar çok istiyorum ki, inşAllah bu sefer olacak Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Ya ben sana kıyamam, nasıl tatlı, güzel bir insansın canım benim tamam anlaştık. Endişeye iyi gelen bir hareket önerdi akupuntur için gittiğim doktorum. Ağız ile burun arasındaki boşluğa iki parmağınla hafifçe vur dedi. O nokta anksiyete noktasiymis. Benimkinde çukur olacak yakındaİnşallah canım. Ama sen sakin kal tamam mı? Heyecanını, stresini buraya akıt. Biz burdayız. Ellerinden tutarız. Yeter ki stres yapma, rahat ol
Evet bebeklere de öneriyorlar bu hareketi ben çok gerildiğimde en sevdiğim şarkıyı açıyorum son ses kulaklığımda, kendi kendime “ben çok iyiyim, her şey yolunda. Çok daha iyi olacak.” Diyorum üstüste. Çok paniklersen de en klasik yöntem mesela odadaki 3 tane mavi objeyi say, odadaki çiçekleri say gibi yöntemlerle kafanı anlık meşgul edince normale dönüyosunYa ben sana kıyamam, nasıl tatlı, güzel bir insansın canım benim tamam anlaştık. Endişeye iyi gelen bir hareket önerdi akupuntur için gittiğim doktorum. Ağız ile burun arasındaki boşluğa iki parmağınla hafifçe vur dedi. O nokta anksiyete noktasiymis. Benimkinde çukur olacak yakında