Evet doğru hatırlıyorsun Özlem. Benim tüp bebek serüvenim biraz uzun ve yorucuydu. İlk başta Ankara’da Genart’ta başladım. Orda 5 güne çıkan 5 embriyo elde edildi. 3 ayrı transfer yapıldı, tutunmadı. Daha sonra Bahçeci Umut’a Cem Celik’e gittim. O usg çektirdi. Rahmimde yapışıklık olduğunu, embriyoların bu yüzden tutunamadığını söyledi. Histereskopi oldum. Cem Çelik’te yine 5 embriyom 5 güne çıktı. Yalnız Cem Bey “Ngs yollayacağım” dedi. Onlar İspanya’da yaptırıyormuş bu işlem. Peki dedim. Sadece 1 tanesi sağlıklı geldi dedi. Önemli değildi. 1 tane sağlıklı yetiyordu. Heyecanla transfer işlemimi bekledim ama sonuç negatifti. İnanılmaz hayal kırıklığı yaşadım. Cem Bey’e sordum. “Sağlıklı gelen tutunur dediniz. Neden böyle oldu” “%90 tutunurdu, neden oldu ben de anlamadım” dedi. Rahmimden parça aldı. Rahim içimde iltihap olduğunu, antibiyotik kullanmam gerektiği söyledi. Mağdem böyle bir risk vardı. Neden bana transfer öncesi yapmadı diye çok öfkeliydim. Bu sefer Bülent traş’a gitmeye karar verdim. Bülent Traş embriyolarımı kaliteleştirmek adına
Prp yaptı. Bülent Traş’ı tedavi sürecimde sadece bir kere gördüm. Onun dışında hep hemşire ya da asistanlarıyla dialog kurabiliyorsunuz. Daha sonra 2 kere yumurtam toplandı. Yine Ngs gitti. Bülent Traş bu işlemi Türkiye’de yapabileceğimizi söyledi. Ama 2 seferde de sağlıklı embriyo bulamadık dedi.
Artık o kadar mutsuzdum ki, bir çıkış yolu bulamıyordum. Eşim baba olmak istiyordu ama ben yeterli değildim.
“İstersen boşanabiliriz” bile dedim. “Yok” dedi. Kıbrıs’ta yumurta donasyonu almayı düşünüyordum. Herkes, annem dahi benden umudunu kesmişti. “Onun çocuğu olmuyor” diyorlardı. Tek ben ve eşim vazgeçmedik. Ben hissediyordum benim çocuğum olacak diye.
En son Antalya’da bir doktorla tanıştım. Antalya Ivf, Murat Berkanoğlu. Hikayemi anlattım. Dedi ki “Ben senin süreçlerinle bizzat kendim ilgileneceğim” bana diğer tedavilerimde yapılmayan şeyler yaptı. Mesela benim kabakulak aşım yokmuş. Onu yaptırdı. Neden bilmiyorum. Sıvı ultrason diye bir şey yaptı. Hormona boğmadı beni. Düşük dozlar verdi. Ve Ngs yapmayalım dedi. “Kalitesiz embriyo zaten tutunmaz” dedi. “Bu ngs işleminde embriyo zarar görebiliyor, “sağlıksız embriyo anne karnında kendini tamir edebiliyor”, “Her şeye rağmen tutunur ama bebeğinde anormallik olursa 10. Haftada kanını Amerika’ya yollarız Fetal Dna yapar bebeği alırız” dedi. İnanılmaz mutluydum. Doktor bana umut ışığı vermişti. Bu motive ile yumurtalarım toplandı. 3 tane 5 güne giden embriyom oldu. İkisi transfer edildi ve dünyalar güzeli kızım Derin tutundu
Doktorumun dediği gibi hamileliğimin 10. Haftasında da Fetal Dna yaptırdık. Onda da bebek sağlıklı dediler. 3,5 ay önce kızım 38 hafta iken her şeyi tam doğdu. Rabbim herkese bu duyguyu nasip etsin. Sakın karamsarlığa kapılıp pes etmeyin. Tek bir kliniğe bağlı kalmayın.