Tek bir kelimenin anlatamadığı duygular

ruzgargulu_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2022
2.453
4.119
Hislerimizi çoğu zaman sadece mutluluk, üzüntü, öfke, iğrenme, sevinç , keder gibi tek kelimelik başlıklar altına sokamayız çünkü, mutluluğun da üzüntünün de huzurun da öfkenin de birbirine benzemeyen türlü türlü versiyonları deneyimleriz ve bu bu yukarıda saydığım duygu kelimelerinin yaşadığımız hissiyatı tanımlamaya yetmediğini düşünürüz. Ben bu başlığı, o standart duygu kelimelerinin tanımlamaya yetmediği hislerinizi özgürce tanımlamanız için açtım.
Nasıl hissettiğini en az bir cümle ile açıklar mısın?
İlk önce ben başlayayım:

Gün doğumunu izlemenin hissettirdiği duygu...

Son düzenleme:
Tam bahar gelecek sandığında dolu vurmuş gibi bir duygu (Rabbim kimseye yaşatmasın o duyguyu)inşallah birgün karın altından filizlenen çiçek yeşerir gibi bir duyguda tadarız

Hiç bilmediğin, kimseyi tanımadığın bir şehirde tek başına olmanın, güçle karışık yalnızlık hissiyatı

Aylar ve yıllarca uğraştığın şeyin, tepeden inme birisi tarafından elinden alındığında yaşadığın öfke, üzüntü ve hırs karışımı duygu

Bir keresinde, kredi borcu içinde banka hesabımda 0 tl ile evde oturmuş kira ödeme gününde ne yapacağımı düşünüyordum. Tek yaşıyordum ve ertesi gün evde yiyebileceğim tek şey bayat bir ekmekti. Sonra montumu asarken cebinde 20tl bulup ertesi gün yiyecek alabileceğim için çok sevinmiştim ve o paranın oraya nasıl geldiği hakkında asla bir fikrim yoktu. Orada yaşadığım hissiyat: yalnız değilim.... güvenle karışık huzur, mutluluk.. bilemiyorum değişik bir duygu bu asla tek bir kelime anlatamıyor.

Bazı insanların aslında öyle olmadıklarını, onları sadece gözünde büyüttüğünü anladığındaki o duygu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…