Tek başına yaşamakk?

Bana biraz kendini ilna etmeye çalışıyormuşsun gibi geldi. Ama ikna etmeye çalışırken de bu kadar toz pembe bakman iyi değil. Mutfak alışverşine 100-150 demişsin, öğrenciyken 3 kişi 200-250ye geçiniyorduk demişsin ama son birkaç ayda fiyatlar 3 katına falan çıktı. Bu hafta (çarşamba günü) pazara çıktım 38 tl verdim ama hiçbir şey almadım. Elimde 3-4 poşet anca vardı. Önceden olsa taş çatlasın 8-9 tl tutardı aldığım şeyler. Sadece aldıklarımla da bir haftanın geçmesi mümkün değil. Bunun en kötü ekmeği var, kahvaltısı var vs. Hadi diyelim geçindin aylık 100-150 ile, oldu da pirincin bitti, yapın bitti. E onlara parayı nasıl ayıracaksın?

Sen biraz ucu ucuna hesap yapıyorsun. Eğer apart yurt tarzı bir yerde kalırsın geçinirsin ama tek başına zor olur diye düşünüyorum.

1+1 ev tutarsınız içini de ilk etapta ikinci el eşya alırsınız, sonrasında maddi durumunuza göre parça parça sıfır eşya dizersiniz. harcamalarınıza da biraz dikkat ederseniz elbette geçinirsiniz.

üniversite mezunu iseniz asgari ücretten daha fazlasını da alabilirsiniz şartlarınızı zorlayın derim.

Geçinirsin demiştim de yiyeceğe 100 lira gider lafından sonra vazgeçtim hahsjsjs ayda 100 lirayla karnını falan doyuramazsın, gerçekten market fiyatlarından haberin var mı? Öğrencilik hayatım dahil iş hayatına atıldıktan sonra da belirli bir süre yalnız yaşadım, zamlar bu kadar değildi o zaman bile ayda 100 liradan fazla harcıyordum mutfağa. Mümkün değil yani, şaka mı yapıyorsun dünyadan mı haberin yok anlamadım. Eski kıyafetlerinle idare edersin ama yaşamak için yemek zorundasın yani. Ben yemek yemem ama kıyafete kozmetiğe para harcarım, böyle bir şey yok. Abur cuburla da hem karnın doymaz hem de sivilceli, şişko bir kız olursun.
Doğruu fiyatlarr çok arttı farkındayım ama bi pakett makarnadan tek kişi için üç yada dört kez cıkıyo mercimek pirinç ona kezaa zaten peynir felan yemiyorı kahvaltıda zeytin yumurta domates salatalık yetyoo beş kg yağ iki ay yeter brlki daha da fazlaa bnrim en cpk patates sogan biber ve domatesee gider bumlarda 150 yi geçmez diye düşünüyorum sizce geçermii yemekle pek aram yokk yapmyorum da çok ekmek arası şeylerlee idare edyorum genelde

Umarım peynirin kilosunun 50
Sucuğun 75 lira
Oldugunu biliyorsundur :KK66:
Zira her market alisverisinde sinir krizi geçiriyorum
Evett fiuatlarr arttı ama peynirr ve sucukla hiç işim yok sevmyorumm ama onun dısında günlük rutin kahvaltım zeytin salatlık domates arada bi yumurtaa

Geçinirsin demiştim de yiyeceğe 100 lira gider lafından sonra vazgeçtim hahsjsjs ayda 100 lirayla karnını falan doyuramazsın, gerçekten market fiyatlarından haberin var mı? Öğrencilik hayatım dahil iş hayatına atıldıktan sonra da belirli bir süre yalnız yaşadım, zamlar bu kadar değildi o zaman bile ayda 100 liradan fazla harcıyordum mutfağa. Mümkün değil yani, şaka mı yapıyorsun dünyadan mı haberin yok anlamadım. Eski kıyafetlerinle idare edersin ama yaşamak için yemek zorundasın yani. Ben yemek yemem ama kıyafete kozmetiğe para harcarım, böyle bir şey yok. Abur cuburla da hem karnın doymaz hem de sivilceli, şişko bir kız olursun.
Yemek yapamyorım pek ekmek arası şeylerle geciştiryorum geneldee. Yanii bu iş zor mu olur diyosunuz bu zamlarlaa :(

Yalnız yaşamak onun doğrusu
Üniversite nerde okudun?
Ailenin yaşadığı il neresi?
Gitmek istediğin yeri sormuyorum, bunların cevabı çünkü şu
Tatmin olacak mısın? Şehir sana yeterli eğlence hobi imkanı sünüyor mu?
Diyetin nasıl? Et mi sebze mi? Gittiğin yerde bunlara göre para harcayacaksın
9 sene 3 aydır yalnız yaşıyorum, hep büyükşehirde yaşadım, ama giderim 5000 aylık
Kira fatura dahil değil,
Tabi bu denge değişecek yakında, ben de yazarak kendimce hesap yapmış oldum
Üniversteyi küçük şehirdee okudum zaten gitmek isstedipim yer küçük şehirr. Yiyecek olarak et türü şeylerr yemiyorım pek sebze meyvee yemiyorum daha çok corba makarna pilav menemen ya da hamur işlerii yiyorum patates kızartmasıda dahil yeddiğim ve yapabilecegim yemeklet ancaa bu kadar oluyoo sabah kahvaştıda rutin yediğim şeyler zeytinn yumurtaa bazen nutalla menemen öylee peynir sucuk pastrma sosis onlarla aram hiç yokk zaten genelede ekmek arası şeylerle gecryorum yemek çok yapamyorum yinedee yettiremezmiyim öylee boğazıma düşkün değilimm ayda en fazla dört beş kere dışardan yerim genelde ekmek arası patates kızartması türevi şeylerr yinede yetmezmii?

Yemek yapamyorım pek ekmek arası şeylerle geciştiryorum geneldee. Yanii bu iş zor mu olur diyosunuz bu zamlarlaa :KK43:

Ekmek ile hayat geçmez bu alışkanlığından vazgeç; et, balık, sebze meyve yemek zorundasın ve iyi besleneyim dersen o para yetmez. Ucu ucuna yetiştirebilirsin ama buna yaşamak dersen yaşarsın. Olumsuzluklara rağmen , ben Gine'de yalnız yaşa derim. Kendim evin, kendi düzenin, kendi iş ve ev deneyimin olur. O rahatlığa alışınca gör bak bir daha zor birileri ile yaşarsın.

Ekmek arası patates ne yahu :110:
Böyle giderse vitaminsizlikten dolaba değil doktora ödersin zaten paraları...
Ailen hic katkıda bulunmayacak mi?
Net 2000 lira olsa geçinebilirsin belki .
Ben geçinemiyorum ama inşallah sen geçinirsin.
3552 lira maaşım var .
Su an cebimde 17 lira kaldı :bicak:
Kartlar olmasa ayvayı yedim yani ..
Kiram da 600 lira .

Yemek yapamyorım pek ekmek arası şeylerle geciştiryorum geneldee. Yanii bu iş zor mu olur diyosunuz bu zamlarlaa :KK43:
Ekmek arası yerine ton balıklı salata,tahıllı salata (yeşilliklerin içine ince bulgur,greçka yani kara buğday, haşlannmış mercimek,nohut vb baklagiller koyabilirsiniz),menemen ve çorba gibi daha besleyici şeyler ve meyve yiyebilirsiniz.
Bunları hazırlamak hem fazla vaktinizi almaz hem de ekonomik olur.
Beslenmenize dikkat etmezseniz hem sağlığınız, hem cildiniz bozulur.

Doğruu fiyatlarr çok arttı farkındayım ama bi pakett makarnadan tek kişi için üç yada dört kez cıkıyo mercimek pirinç ona kezaa zaten peynir felan yemiyorı kahvaltıda zeytin yumurta domates salatalık yetyoo beş kg yağ iki ay yeter brlki daha da fazlaa bnrim en cpk patates sogan biber ve domatesee gider bumlarda 150 yi geçmez diye düşünüyorum sizce geçermii yemekle pek aram yokk yapmyorum da çok ekmek arası şeylerlee idare edyorum genelde

Ekmek arası şeylerle hayat mı geçer ya, sen ailenle otur daha iyi. Geçim hesabın sıkıntılı biraz, bu şekilde ortada kalırsın. Ayrıca sen sanıyor musun ki her şey tıkırında gidecek; her zaman beklenmedik masrafların olur.

stüdyo bir ev olabilir.
ya da bir arkadaş daha alabilirsiniz.
zorlanabilirsiniz... beklenmedik harcamalar her ay çıkıyor
Bu beklenmedik harcamalar beni öldürücek zaten. Her ay çıkarmı yaa maalesef her ay beklenmedik harcama çikiyor. Ya saglik sorunu ya bozulan bir aşya ya arabanin bozulan bi parçası ya evin eksigi. Her ay kenara 500 600 koyariz derken ekstra çikan masraflar yüzünden 50 bile koyamiyoruz

Back
X