Merhaba Astoria
Aslında tam adamını etiketlemişsin, geçtiğimiz ay döndüm güzel bir slav ülkesinden :))
Bahsettiğin tarz otobüsle de, tüm masraflarimin karşılandığı AB projesi ile de çıktım yurtdışına
Ama gerçekten şunu söyleyeyim ne tur ne sevgili ne arkadaş...
Yalnız gezmek kadar harika değil hiçbiri
Coooook ciddiyim. Bundan sonra balayı hariç hiçbir yere gitmem ikinci bir kişiyle :)
CouchSurfing isimli bir site var, aşığım o siteye :))
Nasıl birsey biliyor musun?
Diyelim ki sen praga gittin. Oteller zaten pahalli, hostele gitsen 5-6 kişilik odalar 10 euro...
Bu CouchSurfing isimli sitede sehri aratiyorsun ve referansı (yani daha önce gelmiş kalmış insanların yorumlari) bol birkaç insana yazıyorsun. Onlar da sana evlerini tarif ediyor. Hatta neredeyse hepsi durakta seni alıyorlar:)
Her neyse o kişinin evine gidiyorsun, hem sohbet ediyorsun, hem birlikte yemek hazırlıyorsunuz,hem seni arkadaşlarıyla tanıştırıyor,hem şehir ve gezilecek yerler hakkında bilgi veriyor , hem kahvaltı yapıyorsun hem de bir kuruş para ödemiyorsun. Üstelik şansına oyyyyle mükemmel insanlar çıkıyor ki... benim canım hostlarim mesela bana hediye verip durdular, dolaptan magnet söktüler deyim yani :)))
Hem bir evde kalınca o şehrin mimarisini ve yaşam tarzını da ilk elden gorebiliyorsun. Ben mesela otelde kalsam normal tüm dünyadaki oteller gibi bir odada kalacaktim. Ama kaldığım evlerde Sovyet rejiminin etkilerini gördüm. Sordum, onlar anlattılar falan...bugün Sovyet hakkında konuşacak şeylerim var mesela birinci agizdan :))
Hadi gece kaldın,sabah nasıl gezeceksin?
2 seçeneğin var
Birincisi tabii ki ve her zaman CouchSurfing

Bu dünyada belki de en değer verdiğim insanları o uygulamadan tanıdım,o yüzden sabaha kadar ovebilirim:) o sitede hangout seçeneği var. Yani evim müsait değil ama gel gezelim secenegi. O an müsait olanlar açıyorlar. Tanıştığın kişi de seni diyar diyar gezdiriyor. Şehir haritasında olmayan-sehirden uzaktaki ama harika bir şeyi izlemeye arabayla götürmüştü mesela canım CS arkadaşım. Sonradan o ülkeden başka insanlarla tanıştım, söyledim buraya buraya gittim diye, aaa biz bile gitmedik dediler. Boyle deneyimler için CS foreveeer diyorum.
İkinci seçenek de şehirde her yerde ücretsiz harita bulabilirsin. Turist ofislerinde oluyor merkezi yerlerde. Orada zaten gidecek yerler işaretli olur (iki katlı kırmızı turist arabalarının broşürlerinde de harita var) al eline haritayi, yoldan geçene Sora Sora ilerle. Zaten Eger sıcakkanlı bir insansan o arada başkalarıyla da tanıştırsin:)
Yemeğe para harcamak istemiyorsan yanında bim konservesi götür, hem ağır da değil hem iş görür: )
Ya da CS arkadaşına sor ekonomik ne yenir? Nerede yenir diye.
Ben de turist gezdiriyorum mesela lahmacunu tavsiye ediyorum. En pahalli 5 TL
Bu arada eger CS kullanmak istersen hemen bir üyelik aç , evinde ağirlamasan bile gezdirmek için sen de birkac kişi ile buluş. Çünkü hiç yorumun olmazsa insanlar sana güvenemez ve evine almak istemez, haklı olarak
Üstelik gezi konusunda seni cesaretlendirecek harika insanlarla tanışmış olursun. Kaldı ki ben coguyla iletişimimi devam ettiriyorum , neredeyse hepsi ısrarla kendi ülkesine çağırıyor. Bugün gitsem dünyanın bir sürü yerinde kalacak evim var

Ayrıca gezginleri göre göre bu konudaki görünmeyen duvarların yıkılır. Bana eskiden çok imkansız gelirdi , oysa simdi sehir dışına çıkmak kadar kolay geliyor.
Bu aradaaa gezgin kadınlar aktivitelerini takip et, harika söyleşileri oluyor. İnsana ilham veriyor.
Facebook kullanıyorsan interrail Türkiye isimli gruba gir, tamamı Türk gezginlerden oluşan bir site. Ne sorarsan anında deneyimli insanlardan cevap geliyor. Ben facebook falan kapattım, sırf bu gruptan geri kalmayayim diye fake profil açtım öyle takip ediyorum:)