Tek başıma ingilizce öğrenebilir miyim?

The real english diye bir channel var youtube da. Insanlarla roportaj yapiyorlar. Cok basit seviyeden basliyor benim isime yaramisti.

Konu içeriği ve ilgisi nedeniyle "Yabancı Dil Eğitimi" başlığına taşınmıştır.

valla kim ne derse desin, ingilizce, ingilizce öğrenmek için çıkarılan kitaplardan asla öğrenilmez,
eğer yds ye katılmak gibi hedefin yoksa boşver ingilizce öğrenme kitaplarını, kursları, onlar sınavları geçmek için var
bence tek gerçek ingilizcenin duyarak öğrenilceği
internetten level level ses dosyalarını indirip dinlemeye başla, illa hepsini anlayacaksın diye bişey yok,hikayeler var mesela seviye seviye, indir uyumadan önce, yürüyüşte, yolda vs dinle
Effortless English ses dosyalarını bul, onlar çok güzel, talimatlarını takip et bu sistemin, 6 ay sonra haline şaşırırsın

Son düzenleme:
aslında kurs da değil, kesinlikle konuşman gerek. hemde ingilizceyi güzel konuşan biriyle konuşman gerek ve mümkünse türk olmasın bu kişi. mesela netten hintli insanlarla konuşabilirsin. hem çok sıcak kanlı olurlar, hem alay etmezler ve aksanlarını çözdüğün zaman hayırlı olsun bir dilin daha var demektir :) çok ilginç olacak belki ama ben ingilizceyi o kadar insan arasında hintlilerden öğrendim :)

gerçekten çok ilginç:)
dediğinizi deneyebilir tabi ama cümle kuramadan nasıl konuşmaya başlayayım ki bilemiyorum:44:

valla kim ne derse desin, ingilizce, ingilizce öğrenmek için çıkarılan kitaplardan asla öğrenilmez,
eğer yds ye katılmak gibi hedefin yoksa boşver ingilizce öğrenme kitaplarını, kursları, onlar sınavları geçmek için var
bence tek gerçek ingilizcenin duyarak öğrenilceği
internetten level level ses dosyalarını indirip dinlemeye başla, illa hepsini anlayacaksın diye bişey yok,hikayeler var mesela seviye seviye, indir uyumadan önce, yürüyüşte, yolda vs dinle
Effortless English ses dosyalarını bul, onlar çok güzel, talimatlarını takip et bu sistemin, 6 ay sonra haline şaşırırsın

dediğinizi deneyeceğim.. ama aklıma takılan şey, söylenenlerin anlamını bilmeden, Türkçe çevirisi olmadan, kelime ezberim olmadan nasıl anlayacağım

aslında kurs da değil, kesinlikle konuşman gerek. hemde ingilizceyi güzel konuşan biriyle konuşman gerek ve mümkünse türk olmasın bu kişi. mesela netten hintli insanlarla konuşabilirsin. hem çok sıcak kanlı olurlar, hem alay etmezler ve aksanlarını çözdüğün zaman hayırlı olsun bir dilin daha var demektir :) çok ilginç olacak belki ama ben ingilizceyi o kadar insan arasında hintlilerden öğrendim :)

canim saka gibi benim sinifda 4 tane hintli var yeminle ne dediklerini anlamiyorum ogretmen bile zorlaniyor tekrar tekrar soruyor dusun yani ogretmen burda dogma buyume o zorlaniyor ne mutlu size tebrik ettim ustelik alay konusunada katilmiyorum :KK53:cok alaycilar cevremde cok var coguda kiskanc ve kabalar turk konusunda ogretmenler cok iyi cunku turkiyeden geliyorlar ve sorunsuz tercumanlik yapiyorlar

canım mükemmelliyetçi olmıcaksın, bence ingilizce öğreniminin önündeki bi engel, zaten liseden kalma çat pat biliyorum diyosun, o çat pat, başlangıç seviyesi ses dosyaları için yeterli, zaten önerdiğim sistemde kelime bölümüde var ve tamamen kelimeleride ingilizce açıklıyo
bence amacın sınavlar değilde yaşayan ingilizceyi öğrenmekse, türkçe karşılıklarına bakmak pek yardımcı olmaz, çünkü önce türkçe düşünür sonra ingilizce konuşmaya başlarsın, bu yüzden yavaş konuşursun ya da hiç konuşamazsın
bence ingilizce öğrenmek için zaten ingilizce düşünmek lazım
dediğim sistemin facede de sayfası var bi göz at istersen

canım ilk yorum yapan arkadaşın dediği gibi ingilizce diziler izleyip önce alt yazıları takip edebilirsin. daha sonra da sadece dinleyerek olayları anlamaya çalışırsın. yavaş tempodaki ingilizce şarkılarıda dene. eminim zaten istiyosan kısa srede öğrenirsin :KK16: :KK16:

dediğinizi deneyeceğim.. ama aklıma takılan şey, söylenenlerin anlamını bilmeden, Türkçe çevirisi olmadan, kelime ezberim olmadan nasıl anlayacağım
baslangic seviyesinden degil de orta seviyeden kendin gelistirebilirsin.Ingilizce hocamin bi lafi vardi bi insan hic bilmiyosa ona ogretmek daha kolaydir,eger gecmiste yanlis ogrenmisse ona ogretmek daha zor.yanlis ogrenmis insan yazilmis tahta gibidir,once yazilani silmek gerekir demisti bi gun.simdi kendin baslarsan belki telaffuzlar yanlis olcak,yanlis anladigin yerler olcak ne biliyim.orta seviyeye gelince isin mantigini kapmis olursun,ordan dizilerden,sarkilardan ileri seviyeye cikarabilirsin.
Bi de Allah askina kelimeleri Ingilizce karsisinda Turkce anlami seklinde ogrenme.Kursta Fransizca hocam Turkceye hic cevirmiyodu,mesela cicek kelimesini ogretcek kelimeyi soyluyodu, anlamazsak kitaptan cicek resmini gosteriyodu,uygulamali anlatiyodu vs.gramer isin iskeletidir kursa gidene kadar dizileri,filmleri izle kulak asinaligi olsun.
livemocha ya ben Fransizca icin bakmistim ama dedigim gibi Fransizca kelimenin karsisina Turkcesini koyuyo,zarar vermemek icin Fransizcama,biraktim ben de.
Simdi ogrencek olsam Ingilizce hocamin da anadili Ingilizce olan biri olmasini isterim,Ingiliz,Amerikali vs.
Ingilizce zevkli dildir,bol sans.

bu arada Ingilizce-Turkce sozluk de cok darda kalmadikca kullanma,Longman veya Oxford'un Ingilizce-Ingilizce sozlugunu edin.Ben Beyazit'ta Sahaflardan almistim.Mukemmeliyetcilik gibi gorunebilir ama Turkce karsilik ogrenirsen Turkce dusunup kafanda Ingilizceye cevirmeye calisirsin.Ingilizce dusunup Ingilizce konusmak daha pratik.

ayyy kizlar konuyla alakasi yok ama aklima geldi ingilizce kursuna giderken ingilizce ogretmen 2.donem degismis baktik amerikali neyse herkes kendi milletiyle ayni sirada oturuyor teneffuslerde ayni bizde teneffus oldu kizlar erkekler oturuyoruz hatta esimde gelmisdi butun siniftakileride taniyordu o sira amerikali ogretmen geldi dediki naber karsi kaldirimin dilberleri p...... meklerle sohbetmi ediyorsunuz herkes sok hatta esim agzindaki kahveyi fiskirtti oda sok oldu ingilizce dediki ne oldu bak bende turkce biliyorum marmariste evim var heryil gideriz turkceyi komsum ogretti bi erkek arkadasda masaallah hocam super turkce konusuyon bu yazda gidecekmisin dedi oda evet dedi git o komsuna deki ulan p........ rezilligini her yerde belli etme hocada tam 4 gun ezberlemisti ayyyyyy Allahim arkadaslarla halen konusur guleriz bir araya gelince bide boyle sapiklarsacma sapan ingilizce ogretse vayy halimize

X