• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma ingilizce öğrenebilir miyim?

Ben de en son arapçaya sardım, bence güzel bir dil.Ama ancak kuran okurken falan işime yarayacak, o kadar alakasız bir mesleğim var yani.:3:

Ben de Kuranı anlayabilmek için öğrenmek istiyorum :) Farsça da çok hoşuma gidiyor, şiir gibi dil. Mesela Mesnevî'yi orjinal metninden anlayabilmek ne kadar güzel olur :) ayrıca osmanlıca okumayı da öğrendim, mezar taşlarını falan okuyabiliyorum :) ama el yazmaları zor biraz.

bende istiyorum yazık oldu okadar emek verdim 3 senede çogu gitti biraz daha ara verirsem hiçbir sey hatırlayamıycam diye kelime ezberlemeye başladım ama kitap alma konusunda kararsız kaldıgım için gramere baslayamadm siz nerden başladınız çalışmaya?

türkçe alt yazılı diziler filmler izlersen çok yararını görürsün ben yıllardır izliyorum çok az ingilizce bildiğim hlde kulak alışıyor tellaffuza falan birde yapabiliceğin ilk şey bence tabi bütün kelimeleri okunuşlarıyla ezberlemek oalbilir benimde öyle bir düşüncem var :1:

Evet ogrenebilirsin :).en azindan bir seviyeye kadar mesela intermediate felan
Bir ispanyol arkadasim Turkceyi kendi kendine ogrenmisti cok iyk degildi ama anlasiyorduk
Baska bir arkadas da irandan o da turkceyi tv izleyerek kitap alarak falan ogrenmis
Onlar Turkceyi ogrenebiliyorsa sen de ingilizceyi ogrenebilirsin
En azindan dizilerin %60ini anlayacak seviyeye gelebilirsin

Yardimci olmak icin de nor kac site onereyim
Bu sitelerden ogrenebilirsin yani konu calisabilirsin

Livemocha
Busuu

Bu site de birazcik sen kendin ogrenip uyguluyorsun daha cok kelime ezberleme agirlikli sanirim uye olursan nasil isledigini daha iyi anlayabilirsin

LingQ

Burda da ogrendiklerinle ilgili bir metin/yazi yaziyorsun ve anadili ingilizce olanlar ya da o dili cok iyi konusanlar gelip hatalarini duzeltiyorlar

Italki
Lang8

Burada artik birseyler biliyorsan dunyanin her bir yanindan insanlarla ingilizceni veya ortak kullandigniz bir dili kullanarak konusabilirsin ve cok iyi mektup arkadaslari bulabilirsin :)

Interpals

Daha bir cok (internet uzerinden) ogrenim metaryali biliyorum ama su an hatirlayamadim hatirlarsam buraya yazarim
Kolay gelsin :)
Bu arada apple in her hangi bir urunu varsa sende bir cok uygulama mevcut

He bir de bol bol dizi izleyip muzik dinlemen tavsiye olunur
Dille olabildigi kadar hasir nesir olmalisin
Podcast falan indirebilirsin
Ben bir sey bilmiyorum dizi izlesem nolur deme cok faydasi oluyor benden soylemesi ;)

Bu arada Asimela mesaj hakkim yok henuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Kuranı anlayabilmek için öğrenmek istiyorum :) Farsça da çok hoşuma gidiyor, şiir gibi dil. Mesela Mesnevî'yi orjinal metninden anlayabilmek ne kadar güzel olur :) ayrıca osmanlıca okumayı da öğrendim, mezar taşlarını falan okuyabiliyorum :) ama el yazmaları zor biraz.

Ben de osmanlıcayla başladım ya, ama ne başlama. 1 cümleyi 10 dk oku oku ne yazdığını çıkar, kastı yani biraz.:1: Bilemiyorum bana kolay gelmedi yani, biraz da bilmece gibi ya.

İnsan azimli olduğu sürece hallolur her şey, özellikle de ilk seviyeler. Yani konuşulur edilir ama akademik düzeyde bir şey istiyorsan ya da iş ingilizcesi, teknik ingilizce falansa mesele orada profesyonel yardım şart. Ama sanırım sen konuşmak istiyorsun, bence halledersin kolayca.:34:

Ben de osmanlıcayla başladım ya, ama ne başlama. 1 cümleyi 10 dk oku oku ne yazdığını çıkar, kastı yani biraz.:1: Bilemiyorum bana kolay gelmedi yani, biraz da bilmece gibi ya.

İnsan azimli olduğu sürece hallolur her şey, özellikle de ilk seviyeler. Yani konuşulur edilir ama akademik düzeyde bir şey istiyorsan ya da iş ingilizcesi, teknik ingilizce falansa mesele orada profesyonel yardım şart. Ama sanırım sen konuşmak istiyorsun, bence halledersin kolayca.:34:

ben anlayacak ve anlatabilecek kadar bilsem yeter. gramerdi şuydu buydu çok kasıyo beni:) ama osmanlıca gerçekten zor çünkü farsça kökenli kelime grupları, gelimeler o kadar fazlaki. bu yüzden farsçayı da merak etmiyor değilim. şanslı olduğum kısım yunanca bilmem. bana çok yardımcı oluyor bazı konularda. ama o arapça, farsça, osmanlıca gibi diller apayrı :) kendi içlerinde bir medeniyet hepsi :31:

ben anlayacak ve anlatabilecek kadar bilsem yeter. gramerdi şuydu buydu çok kasıyo beni:) ama osmanlıca gerçekten zor çünkü farsça kökenli kelime grupları, gelimeler o kadar fazlaki. bu yüzden farsçayı da merak etmiyor değilim. şanslı olduğum kısım yunanca bilmem. bana çok yardımcı oluyor bazı konularda. ama o arapça, farsça, osmanlıca gibi diller apayrı :) kendi içlerinde bir medeniyet hepsi :31:

Cok merak ettim yunanca anadiliniz mi?
Gocmen oldugumuz icin bayagi ilgim var ama universite sinavlarindan sonraya erteledim kirs falan bulabilirsem insallah :)

Öğrendiğim yabancı dilerin hepsinin temelini kurs ile attım. Önceliğin kurs olmalı. Dizi, pratik bunlar sonradan gelen şeyler.
Pratik şart ama başlangıçta çoık zamanını alır dizi veya video ile öğrenmek.

Hayır ama ikinci dilim :) Yunan vatandaşı olduğum için mecburen yedi yaşından beri içiçeyim yunancayla. :)

O zaman anadil oluyor yani ciftdillisiniz :)
Cok sanslisiniz ben de cok isterdim ikinci bir dilim olsun :(
Bir arkadasim var o da ciftdilli yunanca-turkce
Orada dogup buyumus lise icin buraya gelmis
Cok zor falan diyor korktum biraz ama azmettim 10 yil da surse ogrenicem :)

bence kursa gitmen gerekli değil ama önce dizi falan da mantıklı değil.

ilk olarak gramerle başla canım basit anlatımlı bir kitap bul genel bir cümle kurumu gramer kuralları temel yapılar hakkında fikrin olsun.

biraz kelime ezberle ingilizce kelimelerin yazdığı kitaplar var onlardan faydalanabilirsin.

hemen kitap falan okumaya kalkma önce okuma parçalarını okuyup anlamaya başla sonra yavaş yavaş derecesini arttırarak kitaplar oku.

daha sonra listening kısmını geliştirmek için müzik dinleyebilir dizi film izleyebilirsin.

speaking içinse sadece speaking kursları oluyor konuşturmayı geliştirmek amaçlı onlara gidebilirsin.

herkesin öğrenme tarzı farklı kursta bilgileri beynine aktarmıyorlar sonuçta yine kendin çalışman yine kelime ezberi yapman lazım.

ama ingilizce hakkında hiç fikrim yok diyorsan o zaman kursla başla yok biliyordum unuttum hatırlamam lazım diyorsan bunları yapabilirsin.

O zaman anadil oluyor yani ciftdillisiniz :)
Cok sanslisiniz ben de cok isterdim ikinci bir dilim olsun :(
Bir arkadasim var o da ciftdilli yunanca-turkce
Orada dogup buyumus lise icin buraya gelmis
Cok zor falan diyor korktum biraz ama azmettim 10 yil da surse ogrenicem :)

olabilir :D ben de tam bilmiyorum o kadar güzel, çünkü bizim azınlığa verilen eğitim yetersiz her yönden. ama konuşurum, konuşan birini de anlarım, okuduğumu da anlarım. çok edebi veya antik yunanca olmadığı sürece. ama yok ya, çok zor değil. ona zor gelen eski yunancadır. onu yunanların kendileri de anlayamıyorlar zaten :51: sadece dilbilimciler bir de filologlar anlar sanırım. bizim osmanlıca gibi aşağı yukarı, ama çok daha zor eskisi, bugunküyle alakası yok. kelimlerin hepsi eski yunancadan gelmesine rağmen çok çok zor.

yine de bana kolay geliyor, yalnız türkçeden çok farklı dilin yapısı. mesela kelimelerde başa gelen cinsiyet belirten ekler ve sonda da onun cinsiyetini belirtecek şekilde kelime şekillenir. bizde yok o. tıpkı ingilizcedeki gibi, he she it gibi. ama tek fark, onlar yazı ve konuşma dilinde de hep cinsiyetini vurgulayan o eklerle söylerler. anlatabildim mi? bir de türkçeden çeviri yaparken cümlenin sonundan başlayıp çevrilir, bunu türkçe hocam söylemişti :) herneyse ya, biraz karmaşık işte türkçeye göre. herkese kendi anadili kolay :31:

Son düzenleme:
olabilir :D ben de tam bilmiyorum o kadar güzel, çünkü bizim azınlığa verilen eğitim yetersiz her yönden. ama konuşurum, konuşan birini de anlarım, okuduğumu da anlarım. çok edebi veya antik yunanca olmadığı sürece. ama yok ya, çok zor değil. ona zor gelen eski yunancadır. onu yunanların kendileri de anlayamıyorlar zaten :51: sadece dilbilimciler bir de filologlar anlar sanırım. bizim osmanlıca gibi aşağı yukarı, ama çok daha zor eskisi, bugunküyle alakası yok. kelimlerin hepsi eski yunancadan gelmesine rağmen çok çok zor.

yine de bana kolay geliyor, yalnız türkçeden çok farklı dilin yapısı. mesela kelimelerde başa gelen cinsiyet belirten ekler ve sonda da onun cinsiyetini belirtecek şekilde kelime şekillenir. bizde yok o. tıpkı ingilizcedeki gibi, he she it gibi. ama tek fark, onlar yazı ve konuşma dilinde de hep cinsiyetini vurgulayan o eklerle söylerler. anlatabildim mi? bir de türkçeden çeviri yaparken cümlenin sonundan başlayıp çevrilir, bunu türkçe hocam söylemişti :) herneyse ya, biraz karmaşık işte türkçeye göre. herkese kendi anadili kolay :31:

Eger siz konusurken turk veya ne biliyim yabanci oldugunuzu anlamiyorlarsa o zaman oylesiniz :)

O disil eriller beni cok korkutmuyor aslinda bir de ben dile yatkin oldugumdan dolayi cabuk ogrenirim ve farkliliklarda o kadar zorlanmam buna ragmen bir on yargi var icimde bilemiyorum insallah ogrenirim :)
Cumle yapisi da bir cok dilde farkli zaten daha onceden ilgilendigim dillerde de farkli yapilarla karsilasmistim hatta bu farklar eglenceli geliyor
Bir de ben osmanlicayi eski turkce olarak goremiyorum nedense
Bana fars ve arap kulturunun etkilerinin Agir bir karisimiymis gibi geliyor

Bu aralar haris alexiou nun fevgosuna taktim her dinledigimde nedensiz yere huzunleniyorum :D

tek başına öğrensen de konuşmada çok zorlanırsın tek başına grammer öğrenebilrisin ancak.. bi süre bıraktığında tüm kelimeleri unutursun.. sürekli konuşman, ingilizce konuşan biriyle muhatap olman lazım.. aksan olarak duyman lazım.. dediğim gibi tek başına konuşmayı halletmen çok çok zor..

Bence mutlaka bir yerde tıkanır insan.
Bir de sürekli hevesli olmak gerekir ilerletebilmek için.
Ama tek başınayken biraz zor oluyor o işler. :/

kendi kendine imkani olmasada öğrenmek isteyen arkadaşlara ufak ama belli bi sureçte kesinlikle faydasini göreceğiniz ustelik unutmamaniza yardimci herkesce bilinen ama
üstüne düsülmeyen birkaç yöntemden bahsedceğim.
öncelikle yabanci müzik dinleyin. bi süre sora anlamasanizda kelimelere asinaa olacaksiniz, ne dediğini kimi zaman anlamadığıniz o kelimeleri tek tek cikarmaya başlayacaksiniz
alt yazili film izleyin dizi izleyin, söylenenler ile ceviriler bi süre sora pratiklesecek günlük konusmalarin grammerlerden nkdr farkli oldugunu uzun cümleler yerine akici konusmanizda fayda sağlaycak en azindan bi durumla karsilastiğinizda azda olsa kendinizi ifade etcek hale gelirsiniz. mümkünse soradan bu turkce alt yazilarini seyrettiklerinizi ingilice alt yazi ile de pekistirin.
ve türkceyi örnek ingilize icin söylüorum cümlelerinizi türkçe olarak düsünüp kurmayin. bizim hocalar öyle derdi simdilerde daha ii anliyor insan. öğrenddikce ingilice gibi dusun öyle kur cümleni grammer de bilsen başarili olmani sağlar. kafanda türkçe kurup ingilizceye cevirdikce işler karmasiklasiyor. umarim biraz yardimci olmuştur.

Son düzenleme:
yok canim ogrenemezsin evde anca kelime ezberlersin onuda Pratik yapmadigin icin zamanla unutursun ben yurtdisina geldigim ilk yillar ne yalan soyleyim cok zorlanmadim alis veriste ama banka islemleri hastane v.s zorlandim birde tekrar tekrar sorarlardi ayni seyleri acaba yanlismi anliyorum diye daha cok strese girdim meger yanlis islem yapmamalari icin sorarlarmis asla turkce kanal taktirmadik hep ingilizce izledim dizi yarisma programlari sonra cocuklar buyudu onlarin dersleri ve ogrendiklerimi onlarin uzerinde test edeyim dedim cogu seyi yanlis ogrenmisim cocuklar begenmediler konusmami hatta kizim birgun sordu mum nerden ogrendi bu guzel ingilizceyi bende bir bagirdim sen nasil istanbula estembol diyorsun benim ana dilim turkce senin ana dilin suanda ingilizce turkce ogrenmede nasil zorlaniyorsan bende ingilizcede zorlaniyorum diye okullar cok iyi ama ingilizce okullari degil meslek okullarinda kesinlikle cok iyi gelistiriyorsun bol bol kitap oku tv yi ingilizce izle ingilizce chat yap siteler var yazman gelisir gunluk tut benim cok isime yaradi gecen proje yuzmenin cocuklar uzerindeki yararlri neler diye kimseden yardim almadan once turkce siteden bakindim ilk turkce ordan burdan topladim bilgileri sonra ingilizceye cevirdim en iyi puani aldim cok begendi okulun arsiv kosesine koydu kesinlikle boyle boyle gelisiyor ingilizce bir seyler bul proje seklinde turkce ingilizceye cevir

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..
şimdilik bir sitede unuttuğum şeyleri hatırlamak adına alıştırmalar yapıyorum..
kelime ezberi için de, küçük renkli kağıtların bir tarafına Türkçesini diğer tarafına İngilizcesini yazıyorum, oyun gibi oluyor baya kelime ezberledim 3 günde:)
3-4 ay sonrada bir kursa başlayacağım çok hevesliyim :16:

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..
şimdilik bir sitede unuttuğum şeyleri hatırlamak adına alıştırmalar yapıyorum..
kelime ezberi için de, küçük renkli kağıtların bir tarafına Türkçesini diğer tarafına İngilizcesini yazıyorum, oyun gibi oluyor baya kelime ezberledim 3 günde:)
3-4 ay sonrada bir kursa başlayacağım çok hevesliyim :16:

aslında kurs da değil, kesinlikle konuşman gerek. hemde ingilizceyi güzel konuşan biriyle konuşman gerek ve mümkünse türk olmasın bu kişi. mesela netten hintli insanlarla konuşabilirsin. hem çok sıcak kanlı olurlar, hem alay etmezler ve aksanlarını çözdüğün zaman hayırlı olsun bir dilin daha var demektir :) çok ilginç olacak belki ama ben ingilizceyi o kadar insan arasında hintlilerden öğrendim :)

Back