Tek arter tek ven

Hali

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mart 2021
8.611
9.305
148
Merhabalar 21+2 haftalık hamıleyım

dun detaylıda tek arter tek ven goruldu böbrek te 4 yerine 4.1 mm cıkınca doktor sıvı vermemı onerdı kabul etmedım

bilgilerinizi paylasabılır mısınız pek ıyı degılım

Tek arter tek ven olunca genelde bir sıkıntı olmuyor, takip edilir. Böbrek için de bebek doğmadan bir şey denemez, doğduktan sonra bakarsınız. İkisi bir arada olunca genetik bir sorun olabileceğini düşünmüştür doktorunuz. Bir sorun olabilir ya da herhangi bir sorun olmayabilir. Sabır gerektiren bilinmez bir süreç.

Tek kanaldan beslendiği için bebeğin kilosu düşük olabilir. yemeklerden sonra ve mümkün olduğunca solunuza doğru uzanın.
Tek arter tek ven sebepsiz olabileceği gibi genetik rahatsızlık sonucu da olabilir. Genetik sorun da sadece tek arter tek venle kalmaz başka organlarda da kendini belli eder. Sıvı vermek istemiyorsanız, Takibinizi perinatolog yapsın. organların oluşumunu takip etsin.
İnşallah bişeyciği yoktur bebişin, sağlıkla kucağınıza alın

Insallah sag olun yeni gördum mesajınızı bulundugum işde perınatolog yok ne yapmalıyım sizce ?
Kendi doktoruma daha gitmedim o bakamaz mı ki organ takibine

Yeni gördum tesekkurler cevap icin
Evet 2 belırtec olunca sıvı vermemi onerdi ama dediki
Asıl parametreler kalp beyın ense burun dudak kulak vs normal hatta guzel gelısmısler dedı uzun uzun baktı
Bunlar alt parametreler

Bir de doktor asıl parametrelerın beyın kalp dudak ense kulak vs oldugunu soyledı

onlarında gayet gzuel gelısmıs oldugunu soyledı

Böbrek sınır civarı cıkınca 2 parametre gorunce heralde nolur nolmaz dıye sıvı onerdi ama cok telaslıyım

Insallah sag olun yeni gördum mesajınızı bulundugum işde perınatolog yok ne yapmalıyım sizce ?
Kendi doktoruma daha gitmedim o bakamaz mı ki organ takibine
Detaylıya başka şehre mi gittiniz? Radyoloji baktıysa doktorunuzun takibinde radyoloji de bakabilir.

Muhtemelen tedbiren sıvı istemiştir. İnşallah bişey yoktur. Dediği gibi çoğu organda sıkıntı görülebilir. El kol, ayak, burun, kalp mesane, mide vs. Benim maalesef bu anlamda kötü bi geçmişim var. Neredeyse tüm organlarda problem vardı. Ve ta 12. Haftada belli olmuştu sadece ultrasondan.
Sizin inş bişey yoktur. 22. Hafta organ inceleme açısından iyi bir hafta.
Sağlıkla gelsin minnoşunuz.

Evet baska sehire gittik
İnsallah canım sag olasın
Allah sana da sabır versın cok zor bir durum Allah yardımcımız olsun ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…