Tek arter tek ven

yaqmurs

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2023
1
7
37
Merhaba benim bebeğimde aynı sorun vardı ikili üçlü testlerimiz temiz çıktı ama detaylı ultrasonda tek arter tek ven olduğunu söyledi doktor down sendromu,trizomi ve hatirlayamadigim bı kaç şey daha olabilme ihtimali olduğunu göbekten sıvı alınıp bakilmasi için rızam olup olmadığını sordu.İstemedim sonra üzüldüğümu görünce de hiçbir şey olmama ihtimali de var bı şekilde olup da sapasaglam dogan çok bebek var bizim zamanimizda detaylı ultrason yoktu belki ben de sen de öyleydik diye beni rahatlatmaya çalıştı.Once pek anlayamadim ama bir sorun olduğu belliydi ağlaya ağlaya çıktım ordan tek basinaydim ne yapacağımı bilmiyordum başka doktorlara görünmek için randevu aradım bulamadım özeller de riskli gebelikler için yüksek fiyatlar istiyordu intden arastirdim üzülerek kabullenmekten başka çare bulamadım ne olursa olsun doğurmak istedim sırf engelli olduğu için yasama hakkini elinden alamazdim sonra bir kaç doktora gittim hepsi de protein ağırlıklı beslenmemi ve çok uzulmemi söyledi uzulmeme kısmını pek uygulayamasam da protein ağırlıklı beslendim kontrollerde hep bir hafta geriden geliyor diyordu doktor ben bu sorunu ilk öğrendiğimde kendi doktoruma ulaşamadım rapor almış ve telefonlara bakmıyordu ben de artık devlet hastanesine gitmeye başladım her seferinde farklı doktor bakıyordu ve bu yüzden bu bir haftalık geriden gelme olayı gözden kaçırıldı. 38 +6 da epidural sezaryanle doğuma girdim 2700 Gr dogdu doğumdan sonra nefes alışında sorun var diyerek bebeğimi götürdüler hiç göremedim daha sonra emme refleksi gelişmemis dediler iki gün hastanede kaldım bebeğimi hiç göremedim beni oyaladiklarini bebeğime birşey olduğunu düşündüm sonra orda yer olmadığı için bebeğimi başka bir hastaneye sevk ettiler peşinden gidemedim bir hafta süresince kuvozde kaldı süt sahip götürdüm bı kaç gün sonra emzirdim ve bir haftanin sonunda bebeğimin artık iyi olduğunu alıp gidebileceğinizi söylediler dünyalar benim olmuştu biraz yazmakta geç kaldım bilmiyorum ben de buraları çok araştırdım çok eski konuları okudum cevap yazmalarını bekledim bunları yazmamın tek amacı böyle birşey yaşayan, derdine derman arayan birileri varsa bir nebze de olsa Umut olmak kızım şu an 15 aylık çok şükür hiçbir şeyi yok zamanla toparladı kilo da aldı doğumdan sonra.Yani demem o ki asla umudunuzu kaybetmeyin unutmayın onlar bizden de güçlü

Bugün öğrendim bende tek arter oldugunu dünyaö başıma yıkıldı bir nebze olsun ferahlattı yazdıkların sizlerden sorun fetal dna veya amniyosentez yaptırdınız mı

Yakın bir arkadaşımda da aynı sorun vardı test verdiler bir sıkıntı çıkmadı. Şimdi 1.5 yaşında sapasağlam bir kızı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…