Tek arter kordon bağı?

6erym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
1.411
1.006
83
36
Merhaba 1 hafta once yaptirdigim ayrintili ultrasonda bebegin kordon baginin 3 damar olmasi gerekirken 1 damar oldugu ortaya cikti bu da bebegin yeterince beslenemeyecegi ihtimaliymis erken dogum ve gelisjm geriligi olabilirmis bunu yasayip zamaninda saglikli dogum yapan var mi?.

İki cocugumda da tek arter tek ven durumu vardi plesentada benim kizim 35 haftalik 33 ile uyumlu dogdu digeride 32 haftalikken 30 ile uyumlu dogdu bu durumda su haftada yada gununde dogar diye bisey soyleyemiyor doktorlar bol bol dinlen guzel beslen ve sol tarafina uzan kontrollerini sıkı tutacaktir zaten doktorun

En buyuk korkum erken dogmasi

Tek ven nedir?

Tek arter tek ven bebegı besleyen damarın tek bır yapıdan olusmus olması sıkıntı ve stres yapma canım Allahın ıznıyle gununde sag salim dogar

Canım bndede aynı durum var benim hamileliğimde korku içinde geçti şuan 34 haftalık hamileyim bebeğim çok şukur bir hafta ilerden gdior hiç bir sıkıntı yaşamadım inş bundan snra da gelişimi iyi olur ve zamanında doğar.

benim arkadaşımda iki gebeligi oyleydi saglikla aldi bebelerini kucagina
Dr gelisim geriligi olabilir dedi ama bakalim.biraz daha yakin takibe alicaz dedi ogunde tansiyon 13-8 cikti normalde hep.dusuktur dr tansiyon sorunun varmiydi diye sordu yuksek degil aslinda ama bilemedim

Dr gelisim geriligi olabilir dedi ama bakalim.biraz daha yakin takibe alicaz dedi ogunde tansiyon 13-8 cikti normalde hep.dusuktur dr tansiyon sorunun varmiydi diye sordu yuksek degil aslinda ama bilemedim
Bebekler biraz yavas kilo aliyor evet ama arayi kapatiyorlar dogunca

Bugun dr a gittim ve gelişiminin yavaslamaya basladigini soyledi kilosu cok dusukmus canim cok sıkıldi

Bugun dr a gittim ve gelişiminin yavaslamaya basladigini soyledi kilosu cok dusukmus canim cok sıkıldi

Merhabalar, ben de aynı durumdayım, dr trizomi 18 den şüphelendi, bugün kan vereceğim nifty test için. Inşallah temiz çıkarsa o zaman geriye kalıyor erken veya düşük ağırlıklı doğum. Merak ettim nasıl gidiyor senin, sanırım 31.haftadasın

Evet canim 31.haftaya girdim bende de 3 lu testte trizomu 21 yuksekti amniyosentez yaptirdjm temiz cikti akabinde detaylida tek arter tek ven oldugu anlasildi agirligi 350 gr kadar dusuk suan gelisimler ise degiskenlik gosteriyor once 1 hafta geriydi sonra 3 haftaya cikti sonra aradaki farkikapatti değişiyor dr kontrolleri 15 gune dusurdu surekli takipteyim suan

Neye göre suphelendiler

19 aralıkta doğum yaptık tek arter ven ile korkma

Neye göre suphelendiler

Umblikal arter yani tek arter olmasının sebepleri olurmuş, biri de trizomi 18. Annenin yaşı, annenin diyabet olması, tansiyon hastası olması, veya bebekte kalp ya da böbrek anomalisine sebep olurmuş. Nifty önerdi ki trizomi 18i eleyelim dedi. Bu arada yaşım 38

Benimki şu an henüz gerilemeye başlamadı ama okuduğum öykülerde de hep 24 hafta civarı gelişim yavaşlamaya başlıyor. Senin son duruma çok sevindim, Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Bebege yapilan amniyosentezde sorun cikmadi bende de birsey yok anlamadik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…