Bebek Beslenmesi Tek Anne Sütüylemi Besliyorsunuz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Green

Huzura Hasret!
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2007
1.039
3
641
40
İstanbul
Selam kızlar benim sütüm yetmiyor ve artık mama vermeye başladım bu durum beni çok üzüyor ama yapacak bişi yok çünkü oğlumun karnı doyuyor ve rahatlıkla uyuyor uyku düzenimiz çok iyi artık gaz problemimiz yok lkullandığım ilaç çok iyi geldi gece 12 de yatarsa sabah 4 veya 6 gibi kalkıyor emzirdikten sonra eğer doymamışsa 90 mgr mama yapıyorum ve 10'a kadar uyanık oluyor ve tekrar uyutuyorum bir saat kadar uyuyor sonra banyo yapıyor ve emdikten sonra tekrar uyuyor.

Süt konusuna gelince sanırım sütüm sulu ve doyurmuyor hep aranıyor eğer uzun süre uyursa sütüm doluyor ve uyandığında emerse doyuyor bizaman sonra tekrar süt istiyor. inanın mama verdiğim için okadar kötü hissediyorum ki kendimi sütüm doyurmadığı için bense okadar sıvı tüketen birim benim sormak istediğim sizlerde arada bir mama veriyormusunuz.

Canım neden kendini üzüyorsun doymuyorsa mecburen mama vermek durumundasın yapacak birşey yok ben şimdilik sadece anne sütü veriyorum tabi ileride durum neyi gösterir bilmiyorum gaz için hangi ilacı kullanıyorsun canım?

Herkes öyle söylüyor ama elimde değil işte kendimi sanki beceriksizmiş gibi hissediyorum sonra düşününce oğlumun karnı doyuyor mama verince ağlamıyor ve uyuyor diyorum bu biraz teselli ediyor beni.

İlacın adı Neo Baby Gripe Mixture. 15 ytl inan bana benim oğluma çok iyi geldi inşallah böyle devam eder.

canım bende aynı dertten muzdaribim dedeiğin gibi sürekli emmek istiyor ve sütüm yetmiyor bende veriyorum 3 saat uyursa süt doluyor ozaman karnı doyuyor ama uyanıksa yetmiyor SMA veriyorum ben sen hangisini veriyorsun üzme kendini napalım sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil ya hiç olmasaydı diye teselli ediyorum ben kendimi allaha şükür azda olsa var

Reflex sakın sıkma canını, isteyerek yapmıyorsun ya. Bak sana birşey anlatayım; benim burada bir komşum (arkadaşım) var. İki çocuğu var, kızı 3 yaşında ve doğumundan itibaren ben hep yanlarındaydım, ilk dönemde çokta yardımcı oldum ona. Anneside vardı, o zamanlarda çocuğum olmadığı için neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamıyordum fakat şimdilerde daha farkındayım. Bu komşum sürekli çocuklarına iyi baktığını, yok etle beslerim, en iyisini alırım, en iyi doktora götürürüm, yemem yediririm diye anlatır durur. Fakat kızına hamileyken ne içtiği siğarayı 1 dal bile azalttı ne de doğduğunda 1 aydan sonra emzirdi. Bahaneside ben emzirirken sıkılıyorum. Sütü olmadığından, yetmediğinden falan değil, resmen zor geldiği için. Ama senin ki öyle değil, onun için sıkma kendini.

Belki yazmışımdır benim sütümde azalır gibi oldu 2 hafta evvel, herhalde 6 ay idare etmeyecek diyordum. Kızımı 3 saatte bir falan emziriyordum sütüm biriksin diye. Bizim ki huysuzlaşınca ben zırt-pırt (ama 1 saat aralıkla)süt olsada olmasada memeyi vermeye başladım. Gerçekten emdikçe süt artıyor, göğüs pedi kullanmama gerek yok diyordum, maşallah 3 gündür bakıyorum sütle birazda olsa ıslanmış oluyorlar. Kızım uyanınca alıyorum kucağıma uzun uzun bir memeyi emiyor, sonra doymadığını düşünürsem diğerinide emiyor. 1-1.5 saat sonra son emzirdiğim memeyi tekrar veriyorum istersen böylede bir dene. Olmazsa da üzülme sakın, sütüm olur diye düşün yetmeyecek diye değil.

reflexcim üzülme canım benimde sütüm öyle aman aman çok değil akşamları iyice azalıyo bende 50 ml mama hazırlayıp veriyorum kızıma mama vermeye başladığımdan beri gece uykusu düzene girmeye başladı demekki yavrum açlıktan uyumuyomuş geceleri zırtpırt uyanıp duruyodu şimdi 1 de uyusa 6 da uyanıyo..sadece gece veriyorum ben ..hiç üzülmene gerek yok sonuçta bizim elimizde olan bişey değilki bu canım bizde isteriz dolu dolu sütümüz olsun emzirelim ama olmayınca da olmuyo işte istediğin kadar sıvı tüket genede çoğalmıyo..ben arı sütü içiyorum sabah öğlen akşam aç karnına işe yarıyo sütü çoğaltıyo sende bir dene istersen canımm..

dün bizim ufaklık çok emdi 1 saat aralıklarla hep 1 saat uzunluğunda emdi sonunda kuruttu resmen göğüslerim ufacık kaldı akşama en sonunda mama yaptım ama yine aranıyor doymadı napcm ben bu sabahta mama verdim sütüm biraz yerine gelsin diye 1 saaat idare etti yine mama şimdi hem aranıyor hem ağlıyıor ne yspcam yaa obez olacak

biraz önce verdim memeyi ağzına alır almaz uyudu benimle oyun oynuyor ya beşiğe koyuncada uyanıyor derdi ne anlamadım

kızlar ben süt içemiyorum gaz yapacak diye siz içiyor musunuz sonuç ne oluyor gaz yapıyor mu

Kızlar bizimki de geceleri hiç uyumuyor dün yine sabahladık bu arada handecim ben de süt içmiyorum gaz yapacak hiçbir şey yiyip içmiyorum ama bizim ufaklık geceleri uyumamakta hala ısrar ediyor

arkadaşlar ya kızımın sorununu bir türlü anlamadım deli olacaktım en sonunda doktoru arayıp randevuyu erkene almaya karar verdim bide anlattım durumu aç olabilirmiş onu oraya gittiğinde tartınca anlarmışız gaz ve tuvalet sorunu olabilir dedi ki ben onlar olduğunu tahmin ediyorum çünkü günde 3 - 4 defa anca değiştiriyorum altını vede 1 damla anca kirletmiş oluyor her gün banyo yapmasını banyodan sonra göbeğini sırtını ayaklarını dairesel bir şekilde bebek yağı ile masaj yapmamı emdikten sonra yarım saat bebeği dik pozisyonda gaz çıkarttırmamı yanımda uyutcağım zaman yüz üstü yatırmamı hastaneye gidesiye kadar bunlar işe yaramazsa artık muayenede başka ne sorunu olduğunu anlarız dedi telefonu kapatır kapatmaz banyosunu yaptırdım yağla üşümesinden korktuğum için azcık masaj yaptım üzerini giyer giymez rahatladı karnınıda sıvazladım azcık gazda çıkardı veeeedeeeee UYUDUUU (çok şükür)...

bide internette araştırırken süt ve yoğurt için içine biraz tuz yada şeker koyarsanız gazını alacağını yazmış. (ne kadar doğru bilemem)

gaz sorunu içinde değişik bir yöntem okudum zeytinyağı ısıtılıyor ılık olacak şekilde bebeğimizin karnına kasıklarına sürüyoruz sonra bezin üzerindende yine ısıtılmış ılık havluyu bebeğe sarıyoruz iyi geliyormuş denenmiş..

süt yapıcı yiyecekler olarakta et ve tavuk suyu çorbaları tarhana çorbası unlu çorbalar Humana still tea ısırgan otu çayı rezene çayı pekmez kompostolar su vs daha bir sürü şey vardı ama aklıma gelmedi.. bir doktorun açıklamasına görede bu yiyeceklerin hepsi hikaye süt için huzur uyku bol su üçlüsünden başka bişiye gerek yok demiş. moralimizi iyi tutacaz herşeyi kafaya takıp üzülmeyecez bol bol bebeğimiz istedikçe emzirecez su içecez yada sulu şeyler bide dinlenecez sanırım hepsi bu kadar.

Humana yı çok duydum ben deneyeceğim bakalım gelişmeleri size aktarırım.
bol sütlü günler dileğiyle....

Son düzenleme:
tearful canım inşallah iyi sonuç alırsın dr bende bu gün gittim dr oğlum 4.5 kilo olmuş dr çok iyi dedi kilosuna bu kiloyu sadece anne sütüyle almış dedi mama fazla kilo aldırmamış dedi çok sevindim çok sağlıklı bir bebek dedi allaha şükür hiç bir sorun çıkmadı kalça röntgeni çektiricem bu gün dr görünürde bir sorun yok dedi ama ben içim rahat olsun diye çektirticem aşısını da yaptırdık hiç ağlamadı bile denebilir canım oğluşum ben mama olarak hero baby kullanıyorum dr dediki bebek neyi severse onu verin illaki pahalı mama almanıza gerek yok dedi dr dan çok memnunum çok güzel ilgileniyor hem bizide rahatlatıyorbebeğime çok nazik davranıyor oğlumda dr elinde baya bi keyiflendi.

yaa kızlar benim kızda 2 gündür memeyi tutup tutup bırakıyo gece uyanınca verıyorum gözü kapalı bağrıyo sonrada biberonun ucunu verince susuyo anlamadım gıttı haa arada mama verıyorum cünkü doymuyo benim kız kilolu doğduda 4,180 gr falan(maşallah) napcamı bilemedim bide gece ağlaması hic cekilmiyo niye acaba bir ileniniz varmı ki

Seyfer cim hoşgeldin yoktun nezamandır bebişinin gaz problemi olmasın o yüzden ağlıyordur belki.
Kızlar ben mama yı kestim tamamenartık tek anne sütü yetiyor çok şükür azmettim ve başardım okadar mutluyumki bizim gaz problemimiz tamamen bitti ve uykularımız düzene girdi. :))))

ay ne mutlu sana bizdede gaz problemi kalmadı galiba uykumuz da gece kendi kendine uyanıyor oynuyor ağlayınca uyanıp emziriyorum şu sıralar sabahları uyuyor gece uyanık bakalım ne zaman düzene girecek

denıyorum canım ama cığlık cığlığa bağrıyo sanki biyeri acıyomus gıbı anlatamam napcamı bılemıyorum bıraz daha denıcem bakalım yoksa bıberona mı alıstı acaba ınsallah bırakmaz anne sütünü canım cok sıkılıyoooooooooooooooooooo

ben kızıma bir aylıkken cok az iki ölçek mama vermeye başlamıştım ilk başta almıyodu sonra yavaş yavaş alıştı o aradad sütüm birikiyodu hemde kızım doyuyodu.ve çok ufak doğmasına rağmen gelişmesi çok güzeldi hiç hastalanmadıda bünyesi çok kuvvetli ilk başta biberon verme anne sütünü bırakır dediler hicde öyle olmadı.şu an 20 aylık hala emiyor yakında bıraktıracam.mamada bağısıklık sistemini kuvvetlendiriyor demir takviyeli mamalar verirseniz kansızlık sorununuzda olmaz sma ve aptamil ve nestle guigoz cok faydalılar.

slm kızlar bende de aynı durumlar vardı ve yeni oldu benim kızda ilk baştan beri meme mama veriyordum 2 haftaya kadar sonra mememin ucunu tutmamaya başladı çok kahrolmustun niye emmiyor diye banada herkes niye mama veriyosun dedi ama şükür 3 gündür tutuyor mememin ucunu(maşallah)inşallah devam eder ek takviyelere ne zaman başlıyacaksınız kızlar 6. ayda mı ve neler vereceğiz yazarsanız sevinirim öpüldünüz bebişlerinizle.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…