Reflex sakın sıkma canını, isteyerek yapmıyorsun ya. Bak sana birşey anlatayım; benim burada bir komşum (arkadaşım) var. İki çocuğu var, kızı 3 yaşında ve doğumundan itibaren ben hep yanlarındaydım, ilk dönemde çokta yardımcı oldum ona. Anneside vardı, o zamanlarda çocuğum olmadığı için neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamıyordum fakat şimdilerde daha farkındayım. Bu komşum sürekli çocuklarına iyi baktığını, yok etle beslerim, en iyisini alırım, en iyi doktora götürürüm, yemem yediririm diye anlatır durur. Fakat kızına hamileyken ne içtiği siğarayı 1 dal bile azalttı ne de doğduğunda 1 aydan sonra emzirdi. Bahaneside ben emzirirken sıkılıyorum. Sütü olmadığından, yetmediğinden falan değil, resmen zor geldiği için. Ama senin ki öyle değil, onun için sıkma kendini.
Belki yazmışımdır benim sütümde azalır gibi oldu 2 hafta evvel, herhalde 6 ay idare etmeyecek diyordum. Kızımı 3 saatte bir falan emziriyordum sütüm biriksin diye. Bizim ki huysuzlaşınca ben zırt-pırt (ama 1 saat aralıkla)süt olsada olmasada memeyi vermeye başladım. Gerçekten emdikçe süt artıyor, göğüs pedi kullanmama gerek yok diyordum, maşallah 3 gündür bakıyorum sütle birazda olsa ıslanmış oluyorlar. Kızım uyanınca alıyorum kucağıma uzun uzun bir memeyi emiyor, sonra doymadığını düşünürsem diğerinide emiyor. 1-1.5 saat sonra son emzirdiğim memeyi tekrar veriyorum istersen böylede bir dene. Olmazsa da üzülme sakın, sütüm olur diye düşün yetmeyecek diye değil.