• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tehtid ediliyorum Covid 19 kurallarına uymayan işletme

Geçersiz. Tüketici hakem heyetine başvurun lütfen. Yaptıkları şey tüketici haklarına aykırı. Kardeşim bu şekilde para ödemeden kurtuldu.
Madde 4/5: Tüketicinin yapmış olduğu işlemler nedeniyle kıymetli evrak niteliğinde sadece nama yazılı ve her bir taksit ödemesi için ayrı ayrı olacak şekilde senet düzenlenebilir. Bu fıkra hükümlerine aykırı olarak düzenlenen senetler tüketici yönünden geçersizdir.
Tüketici hakem heyetine başvurdum bana seneti öde al ondan sonra dava açalım dedi. Yoksa bu seneti icraya koyabilirlermiş

Söyledim ödemem lazım ödemezsem işin zor dedi
İlginç olan kısmı tek senetin yasal olmaması ve size bu konuda bir şey söylememeleri. Çünkü tüketici haklarına göre tek senet tüketici nezdinde geçersiz kabul ediliyor. Bu durumda geçersiz kabul edilen bir senedi neden ödemeniz lazım denildi anlayamadım doğrusu.
Sözleşme ile birlikte mi gittiniz? Sozlesmenizde cayma bedeli ile ilgili bir madde vardır belki. Başka bir şey gelmiyor aklıma.
Üç seansa gittim demiştiniz, size o üç seansta her gittiğinizde ödeme yaptığınıza dair bir makbuz/fis/fatura verdiler mi?

Bence noterden ihtar çekerek sonlandırın sonuçta almadığınız hizmeti ödemek zorunda değilsiniz ayrıca iptal etme hakkında var ama resmî kanaldan belge olsun elinizde

İlginç olan kısmı tek senetin yasal olmaması ve size bu konuda bir şey söylememeleri. Çünkü tüketici haklarına göre tek senet tüketici nezdinde geçersiz kabul ediliyor. Bu durumda geçersiz kabul edilen bir senedi neden ödemeniz lazım denildi anlayamadım doğrusu.
Sözleşme ile birlikte mi gittiniz? Sozlesmenizde cayma bedeli ile ilgili bir madde vardır belki. Başka bir şey gelmiyor aklıma.
Üç seansa gittim demiştiniz, size o üç seansta her gittiğinizde ödeme yaptığınıza dair bir makbuz/fis/fatura verdiler mi?
Hayır makbuz almadım evet sözleşme ile gittim

Sizce cidden kontrol yapıldı mı ıslak mendili olmayan bir işletme nasıl olumsuz olmaz ya
Screenshot_20210409_165828.jpg

Back