teecrubeli bayanlar:-):-)

banahuzurgerek

yalniz kalmayi ogrendim..
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaslar..
Ben buaralar birikim yapmaya karar verdim...suan kenarda 200 tl param var.:) benim meral ettiğim sizler nasıl birikim yapıyorsunuz..ve bn kendime hesap açmayı dusunuyrm hesabıma her ay para yatırmak gibi bi mecburiyet var mi..ayrıca vadeli hesap mi açayım yoksa altın hesabını hangisinin getirisi daha iyi arkadaşlar...

Merhaba arkadaslar..
Ben buaralar birikim yapmaya karar verdim...suan kenarda 200 tl param var.:) benim meral ettiğim sizler nasıl birikim yapıyorsunuz..ve bn kendime hesap açmayı dusunuyrm hesabıma her ay para yatırmak gibi bi mecburiyet var mi..ayrıca vadeli hesap mi açayım yoksa altın hesabını hangisinin getirisi daha iyi arkadaşlar...

200 tl ye vadelihesap açamazsın
vadesiz açarsan da her ay hesap işletim ücreti kesilmesin diye
otomatik fatura talimatı int bank ... gibi ek ürünler kullanmak zorundasın

ancak başlangıç rakamın göz önünde bulundurulduğunda sana uygun en iyi yatırım aracı
YATIRIM HESABI açmaktır
böylece birikimlerini fonlarda değerlendirebileceksin

bunlar riski olmayan çok cuzi karları bulunan fon hesaplarıdır
bankalar genelde bunlardan işletim ücreti almazlar
ancak yinede hesap açmak istediğin banakaya bunu mutlaka belirt

ayrıca istediğin zaman yatırır istediğin zaman bozdurarark çekebilrsin
her ay hareket görmesine de gerek yok
10 sene hareketsiz kalmasın yeter :)
TMSF ye aktarılmasın diye

MERHABA canım çok güzel bi konuya değinmişsin,bende birikim yapıyorum ama bunu birtek ben biliyorum
sadece ben bildiğim için o para hiç harcanmayacak çünkü eğer eşim bilirse arada bi sıkıştığında benden isteyebilir
tabiki sonuçta bu birikimi yine ikimiz için yapıyorum şuan 400 tl param var 4 aylık evliyim ve her ay maaşımın 100 lirasını bi kenara ayırıyorum evde saklıyorum bankayı hiç düşünmedim çünkü bikaç ayda bi hesap işletim ücreti alıyorlar,altın birikimi yapmak bana çok mantıklı gelmiyor neden dersen bekarken hep ata lira alırdım ihtiyacım oldu bozdurmaya kalktığımda çok zara etttim,altını ancak çoooook uzun vadede yatırım yapacaksan al

200 tl ye vadelihesap açamazsın
vadesiz açarsan da her ay hesap işletim ücreti kesilmesin diye
otomatik fatura talimatı int bank ... gibi ek ürünler kullanmak zorundasın

ancak başlangıç rakamın göz önünde bulundurulduğunda sana uygun en iyi yatırım aracı
YATIRIM HESABI açmaktır
böylece birikimlerini fonlarda değerlendirebileceksin

bunlar riski olmayan çok cuzi karları bulunan fon hesaplarıdır
bankalar genelde bunlardan işletim ücreti almazlar
ancak yinede hesap açmak istediğin banakaya bunu mutlaka belirt

ayrıca istediğin zaman yatırır istediğin zaman bozdurarark çekebilrsin
her ay hareket görmesine de gerek yok
10 sene hareketsiz kalmasın yeter :)
TMSF ye aktarılmasın diye
esim bizim için bireysel emeklilik yaptirmus ayrıca bozuk para kumbaramiz var esim her aksam en az 10 lira atar içine..anlaşma yaptık eger caymazsa bana her ay 175 lira vericek bende ceyrek alicam..ama esim evde altın tutmaya karşı bende o yüzden güne girdim dedim..benim esim biraz savurgan ve biz karı koca alışveriş konusunda kendimize engel olan tipler değiliz..her hatta sonu dışarı çıktığımızda yemek yeriz aciktiysak eger..esim kıyafet konuşunda da markalı alır ve çok büyük ayakkabı tutkusu var benden fazla ayakkabısı vardır..yani özetle eşim birikim yapamıyor bireysel emeklilik dışında..bende düşünüyorum evimiz yok arabanız yok ee böyle bol keseden harcadikca bişey sahibide olamayacagiz o yuzdnr ben birikim yapmak istiyrm...sizin bana onerebileceginiz bişey varmii.banka hesabı konuşunda falan

MERHABA canım çok güzel bi konuya değinmişsin,bende birikim yapıyorum ama bunu birtek ben biliyorum
sadece ben bildiğim için o para hiç harcanmayacak çünkü eğer eşim bilirse arada bi sıkıştığında benden isteyebilir
tabiki sonuçta bu birikimi yine ikimiz için yapıyorum şuan 400 tl param var 4 aylık evliyim ve her ay maaşımın 100 lirasını bi kenara ayırıyorum evde saklıyorum bankayı hiç düşünmedim çünkü bikaç ayda bi hesap işletim ücreti alıyorlar,altın birikimi yapmak bana çok mantıklı gelmiyor neden dersen bekarken hep ata lira alırdım ihtiyacım oldu bozdurmaya kalktığımda çok zara etttim,altını ancak çoooook uzun vadede yatırım yapacaksan al
Canım bende eşimden gizli para biriktiriyorum bizde 2 aylık evliyiz, kendimi çok suçlu hissediyorum, yalnız değilmişim:(

banka işlerinden çok anladığım söylenemez ama altınla kar hakkında bikaç şey söyleyebilirim.altınla uzun vadede güzel kar edebilirsin.ya da iniş çıkışları iyi takip edip sürekli bozdurup almak gerekir.yani kısa vadede bekleterek kar edemezsin.bi kaç kez sert düşüsler yaşandı geçen sene.o düşüsün olduğu bi kaç günde kuyumcularda küçük altın falan kalmamıştı.sonra tabi yükselme oldu.böyle ani düşüs ve yükselmeleri takip etmeni alıp satmanı tavsiye ederim.altın hesabından daha kolay olur.

valla canım benim esimde para oldumu harcadığı için bende söylemedim dediğin gibi yine ikimiz için yapiyrm zaten...sen yine çalışıyorsun ben calismiyrm..ayrıca benim bankalara dair en ufak hi bilgim yok eger hesapişletim ücreti vereceksrm evde tutarım..altın olarakta çeyrek mantıklı gibi geliyor bana

Canım bende eşimden gizli para biriktiriyorum bizde 2 aylık evliyiz, kendimi çok suçlu hissediyorum, yalnız değilmişim:KK43:
suçlu hissetmene gerek yokki canım sonuçta bunu ikiniz için yapıyorsun yani ben öyle yapıyorum,kötü günler için!

Canım bende eşimden gizli para biriktiriyorum bizde 2 aylık evliyiz, kendimi çok suçlu hissediyorum, yalnız değilmişim:KK43:
yok canım suçlu hissetme sonucta yine ikiniz için çabalıyorsun..valla gizli biriktirmeye beni esim zorluyor..onun mantığına göre üç kurusla birikim olmazmış :-)

suçlu hissetmene gerek yokki canım sonuçta bunu ikiniz için yapıyorsun yani ben öyle yapıyorum,kötü günler için!
Aynen bende ikimiz için yapıyorum ama yeni evliyiz borçlarımız falanda var ama bi şekilde ödüyoruz, ikimizde çalışıyoruz, yani daha kötü günümüzde olabilir, içim rahatladı vallahi yaa:)

Eşiniz sizden gizli birikim yapsa hoşunuza gider mi sırf meraktan soruyorum hanımlar ? :KK51:

valla canım benim esimde para oldumu harcadığı için bende söylemedim dediğin gibi yine ikimiz için yapiyrm zaten...sen yine çalışıyorsun ben calismiyrm..ayrıca benim bankalara dair en ufak hi bilgim yok eger hesapişletim ücreti vereceksrm evde tutarım..altın olarakta çeyrek mantıklı gibi geliyor bana
oda kötü işte canım ya eşinin savurgan olması olsun ama sen öyle değilsin ya eşinide yola getirirsin ailede birinin tutucu olması iyidir,yuvayı dişi kuş yapar derler ya o hesap

banka işlerinden çok anladığım söylenemez ama altınla kar hakkında bikaç şey söyleyebilirim.altınla uzun vadede güzel kar edebilirsin.ya da iniş çıkışları iyi takip edip sürekli bozdurup almak gerekir.yani kısa vadede bekleterek kar edemezsin.bi kaç kez sert düşüsler yaşandı geçen sene.o düşüsün olduğu bi kaç günde kuyumcularda küçük altın falan kalmamıştı.sonra tabi yükselme oldu.böyle ani düşüs ve yükselmeleri takip etmeni alıp satmanı tavsiye ederim.altın hesabından daha kolay olur.
doğru diyorsunuz iyi takip etmek lazim...kuzenimde dolar veya euro biriktiriyor ama ben altından yanayım..geçen gün tv de çeyrek 200 lirayı bulabikir deniyordu

Kuveytturk hesap isletim ucretu kesinlikle almior benm orda vadesiz hesabim var
Bende maastan (esimin) para oraya aktarcam siniri suresi yok kesinlikle almiolar tavsoye ederim

oda kötü işte canım ya eşinin savurgan olması olsun ama sen öyle değilsin ya eşinide yola getirirsin ailede birinin tutucu olması iyidir,yuvayı dişi kuş yapar derler ya o hesap
aynen valla canım çok kötü eşimin savurgan olması...bu sabah dedim ki kahvaltı takımı alicam taksitle dedim olmaz öyle kartla al dedi..ama bende karta yüklenmek istemiyrm bu zamanda taksitsiz biseyde alınmıyor zaten dedim bak ufak tefek eksiklerimizi böyle taksit taksit alalım hem bizi zorlamaz hem alacağımızı alırız..

Aynen bende ikimiz için yapıyorum ama yeni evliyiz borçlarımız falanda var ama bi şekilde ödüyoruz, ikimizde çalışıyoruz, yani daha kötü günümüzde olabilir, içim rahatladı vallahi yaa:)
bizimde ufak tefek borçlarımız var ama yine bu borç arasında birikim yapmak çok güzel değilmi

Merhaba arkadaslar..
bi kumbara al önce canım marketteki bozuk paraları bakkaldan kalan ekmeğin üstünü akşam işten geldiğinde kocanın cebinden çıkan bozuklukları süpürge gibi çek kumbaraya koy..şaka gibi ama ciddi bir meblağ oluyor..200 lira ile vadeli değil vadesiz bir hesap açarsın ama tavsiye etmem hesap mişletim ücreti diye para çekip duruyolar almak için uğraş dur şimdilik birikimini evde yapmanı tavsiye ederim ben sana mebla ciddi rakamlara ulaştığında 6-7-8 milyar kadar o zaman hesaba aktarmanı tavsiye ederim..ya da paranıtopladıkça bilezik yap kendine hem altın bu aralar düşük.yaza doğru yükselir düşükken almak lazım diye düşünüyorum..

Back
Yukarı