Tedaviye Başlama Günü

Ayxsxenur Amine Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
967
8
Arkadaşlar tüp bebek tedavisinde adetin 2-4. günleri arasında iğne tedavisine başlıyoruz merak ettiğim bir konu var, tedavinin hemen adetin 2.günü başlaması ile 4. veya 5. günü başlaması arasında bir fark varmıdır? daha erken başlayıp yumurtlamaya etkisi varmı? bir de tedavi sırasında eş ile ilişki olmalı mı?

kızlar sizhemen iğnelerlemi başladınız.bana hastalığımın 3.günü gınera ve folik asit içmem söylendi.hastalığım bitincede sono uygulaması yapılcakmış bilgisi oln var mı?

ilaç isimleri konusunda çok fazla bilgim yok ama anladığım kadarıyla uzun protokol olacak sizin tüp bebek

bence bu sorularını ve aklına takılan herşeyi doktoruna sormalısın

ve ilaçlarını dr un söylediği günlerde başlamalı saatlerine dikkat ederek dr unun söylediği gibi kullanmalısın

başkalarının iğne ve ilaçları hangi gün hangi dozda kullandığı çok önemli değil senin için çünkü ilaç dozları kişinin yumurta gelişimine bağlı olarak kişiye özel belirleniyor

dr una güven ve onun söylediklerinden başka birşey yapma

İğnelere erken veya geç başlamak tedavi süresini azaltıp uzatabilirmi?

iğnelere ne zaman başlayacağına drun karar veriri buna sen karar veremezsin

iğnerin başlanacı zamanı drun en doğru şekilde belirleyecektir zaten

ama buna dikkat etmezsen bütün tedavin boşa gidebilir

boşa yapılmış iğneler boşa verilmiş ilaç paraları muayene ücretleri...

drun ne derse onu yap

dr un seni 2. ya da 3.gün önce muayene edicek adetliyken ve e2 testi yaptırıcaksın.onun sonucuna göre- ki bu sonuç kişilere göre değişiklik gösterir - ilaca ne zaman başlayacağını söyleyecek.bu tarz şeylere takılma bence ,dr un seni bilgilendirir.boşuna stres yapmışsın herşeyden önce pozitif olmalısın.ilişki kısmını da dr unla konuş canım.utanıyorsan sen muayene odasındayken eşin sorsun çaktırmadan.bazı dr lar tavsiye ediyor bazıları da enfeksiyon riskine karşı yasaklıyor.umarım yardımcı olabilmişimdir....

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, ben tedavilerim sırasında edindiğim tecrübelerden bahsedeyim; 2. gün ultrason ve iğnelere başladığımda daha az yumurta oldu, 4. gün tedavilere başladığımda daha çok yumurta oluştu, ayrıca yumurta toplanması için e2 kan testinin belli bir seviyeye gelmesi gerekiyordu, eşimle birlikte olunca bu kan seviyesinin birden 2-3 katladığımı fark ettik, hatta tedavide bulunup kan seviyesi yükselmeyenlere bunu söyledim onlarda eşleriyle birlikte olmak için taa memleketlerine gittiler, onlarda da bunu gördük, sizde kendi tedaviniz sırasında bunları yaşadınız mı acaba?

kızlar sizhemen iğnelerlemi başladınız.bana hastalığımın 3.günü gınera ve folik asit içmem söylendi.hastalığım bitincede sono uygulaması yapılcakmış bilgisi oln var mı?

Canım sana rahim içine su verilmesi işlemi yapılacak.Bu embryo transferinden önce rahmi tanımak için yapılan bir işlemdir.Aynı zamanda rahimde tüp bebeği etkileyecek bir durum var mı onu gösterir.5 dk lık bir işlemdir.Tedavinde bu işlem yapıldıktan sonra başlar.

kızlar desenize benim daha 2ayım var.sonucu temmuzda alabilirmişim.transferde haziranda.neden benim bu kadar uzun...bu siteye üye olmadan önce pek bir bilgim yoktu.tardımcı olduğunuz için teşekkürler.ALLAH hepimizin gönlüne göre versin

canım bu işlemde canınız acıyormu.adetim bittikten sonra beni çağırdıda

adetin bittikten sonra rahim kendi hakkında daha iyi bilgi verir.Ağrı tabi ki olucak ama şöyle bir ağrı: sanki tuvaletin çok gelmişte yapamıyormuşsun gibi olucaksın merak etme kısa bir işlem umarım tedaviye engel birşey çıkmaz şimdiden geçmiş olsun

ben tedavilerim sırasında böyle bir şey duymamıştım, ancak transferden önce idrara sıkışık olmadığımdan rahmi su ile doldurmuşlardı, bahsettiğiniz sono uygulaması bumu? acaba

Ayşenurcuğum,
Ben,im ilk tedavimde de 3. gün başlamışlardı bittikten sonra rahmi yıkadılar ağrılı bir işlemdi. Bebeğim rahim içindeki yerini temizledi bu ilşlemle doktorum. Ara ara E2 ölçülmesi yapılıp yumurta takibi yapıldı ama tabiki arkadaşların bahsettiği gibi bu işlemler kişiden kişiye değişe biliyor sana yapılması gerekenleri doktorun anlatacaktır. Bir şey sormak isterim sana bu 2 ölçülme sırasında gerçekten eşinle ilişki E2 yi yükseltiyormuymuş yani tedavi esnasında birliktelik yaşanmalımı? Bana bir bilgi verebilirmisin TEDAVİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN ALLAH BEBEĞİNİ KUCAKLAMAYI NASİP ETSİN SANA SEVGİLER

Ayşenur çok ilginç şeyler yazmışsın gerçekten ağzım açık kaldı. :1shok: bu bilgilerini dr unlla konuş bence.Açıklama yaparsa lütfen bizle de paylaş.

bende nisan adetimin 3. günü ginera doğum kontrol hapına başladım.( bunun yanında eco prin 100mg, folik asit alıyorum)Dün biiti .2-5 gün sonra adet olmayı bekliyorum.Sonra 3.tüp denemem bunu içerinin hormonel olarak yavaş hazırlanması ve olası bir kıst oluşumunu önlemek için veriyorlar.Bazen pco hastanlarına 3 ay falan içiyorlarmış.Adet periodunu ve hormonel yapıyı düzenlemek için .
yalnız ilaçbende baş sğrısı ,mide bulantısı ve yorgun ,sinirli yaptı.
Biraz kafan bozuk oluyo.Bu bende oldu fakat herkes için geçerli değil.sadece bilgilendirme amacımdayım.

canım bende ilk kez duydum , tam tııbı adını biliyormusun .Merak ettim.fisfisfis

kızlar bende nisanda doğum kontrol hapıyla başladım yanında destekleyici olarak coraspin ve vitamin alıyorum 15 gün oldu bugün doktorumla 17:30 da randevum var kontrol galiba yada iğnelere başlayacağız bilmiyorum ama içim kıpır kıpır ilk denemem 3 aşılamam tutmadı sanki bu tüp bebek denemesi olacak gibi bir his var içimde hepimizin allah yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…