saygı... ? Sizdemii ?
sevdiği adamı buyuttuler diye ömür boyu sırtınta taşıycak hayatını onlara adıycak butun luxlerınden tavız verıcek dıye bisey mi var ? gerektıgınden fazla samimiyet ilgi sevgi gösterince ayyy aferım bızım gelınımıze denmıyo malesef gene yaranamıosunuz gene yaranamıosunuz en guzelı tavız vermemek kendısını harab edıp gene kotu olmaktansa mesafesını korur olur bıter .. arkadaş milletin kaynanaları melekmiş ya hayretler içindeyim
valla yaşamayan bilmez bekara karı bosamak kolay olur demler.. o kaynana evlılıgının en guzel yıllarını burnundan getırsın,sureklı esınle aranda huzursuzluk cıkartsın , hayatına burnunu soksun , düzenini bozsun , sana takmadıgı kulp kalmasın sonrada sen ona bak ... ne guzel dünya ... evlen bı kayınvalıden olsun yakınında o zaman aynı seylerı soylersen burdayım canım.. valla ben eşime en başta sunu soylemıstım annende kız kardeşinde.. benimle iyi olursa ilerde annen yaslandıgında baımın ustunde yerı var sen istemesende ben bakarım ama egerkı benle kumasıymısım gibi yarışıp huzurumu kacırırsa evımden içeri adım atamaz demiştim ve halad kararlıyım bunda .. valla insan yerini kendı yapar bunu bılırım bunu söylerim . ne ekersen onu bicersin kusura bakmasın kimse zamanında bana yapmadııgı kalmıcak bende donup ona bakcam kendımden tavız verıp daha neler.. şöyle bi ornek verıyım anneannemin 2 kızı(annem ve teyzem) 1oglu var ve annanem alzheimer hastası ve tam 4 senedir yemeyi yurumeyı konusmayı unuttu bı bebek gibi yemek borusuna mama hortumu takılı mamayla beslenıo kesinlikle konusamıo ve tepkı veremıo. annaneme kim bakıyo dersin ? yengem .. yengemınde 3 yasında haylaz bı oglu 13 yasında tam ergenlık cagında bırde kızı var .. bunlar yetmıo gibi anneanneme bkıo ..kayınvalıdesiin altından pislıgını alıo..ve bi kez bıktım yeter demedı bu kadın..kadının sosyal hayatı yok oldu.. annemle teyzem bız bakıcaz demesıne ragmen yengemın tepkısı suydu bana zamanında bebek gibi baktı ölücekse benım evımde olucek ben bakıcam dedi.. sebebi ?? anneannem yengemı annm ve teyzemden hep ustun tuttu öz annesınden daha cok annelık yaptı elini sıcak sudan soguk suya sokmadı kimseyı asla karıstırmadı yengeme aldıgı kıyafetlerle oturdukalrı butun site giyinirdi.. yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ne ekersen onu bicersin zamanında anneannem yengeme bu sekılde deılde kotu davranmıs olsaydı yengem elini bile surmezdı .. eger biseyler beklıolarsa gelinlerinden karsılıgında da insan olucaklar gelini oglunun eşi deilde aileye maaşla alınan hızmetci her lafı cekıcek stres topu olarak görmicekler.... 3 kurusa 5 kofte yok.ben şaşırdım..
nasıl annene babana bakamam dedin şaşırdım.. bu tercih meselesi.. ama eger benm kaynanam olursa yaşlandıgı zaman bakıma muhtaç oldugu zaman başımın üstünde yeri var diyenlerdenim.. ilerde sizde yaşlancaksınız.. neyse bunları dallandırmak bana düşmez..
bence sizde evi bulmuşken şükredip oturun.. mesleğinizde güzel.. bi kaç yıla 2. evide kendiniz alırsınız..
valla yaşamayan bilmez bekara karı bosamak kolay olur demler.. o kaynana evlılıgının en guzel yıllarını burnundan getırsın,sureklı esınle aranda huzursuzluk cıkartsın , hayatına burnunu soksun , düzenini bozsun , sana takmadıgı kulp kalmasın sonrada sen ona bak ... ne guzel dünya ... evlen bı kayınvalıden olsun yakınında o zaman aynı seylerı soylersen burdayım canım.. valla ben eşime en başta sunu soylemıstım annende kız kardeşinde.. benimle iyi olursa ilerde annen yaslandıgında baımın ustunde yerı var sen istemesende ben bakarım ama egerkı benle kumasıymısım gibi yarışıp huzurumu kacırırsa evımden içeri adım atamaz demiştim ve halad kararlıyım bunda .. valla insan yerini kendı yapar bunu bılırım bunu söylerim . ne ekersen onu bicersin kusura bakmasın kimse zamanında bana yapmadııgı kalmıcak bende donup ona bakcam kendımden tavız verıp daha neler.. şöyle bi ornek verıyım anneannemin 2 kızı(annem ve teyzem) 1oglu var ve annanem alzheimer hastası ve tam 4 senedir yemeyi yurumeyı konusmayı unuttu bı bebek gibi yemek borusuna mama hortumu takılı mamayla beslenıo kesinlikle konusamıo ve tepkı veremıo. annaneme kim bakıyo dersin ? yengem .. yengemınde 3 yasında haylaz bı oglu 13 yasında tam ergenlık cagında bırde kızı var .. bunlar yetmıo gibi anneanneme bkıo ..kayınvalıdesiin altından pislıgını alıo..ve bi kez bıktım yeter demedı bu kadın..kadının sosyal hayatı yok oldu.. annemle teyzem bız bakıcaz demesıne ragmen yengemın tepkısı suydu bana zamanında bebek gibi baktı ölücekse benım evımde olucek ben bakıcam dedi.. sebebi ?? anneannem yengemı annm ve teyzemden hep ustun tuttu öz annesınden daha cok annelık yaptı elini sıcak sudan soguk suya sokmadı kimseyı asla karıstırmadı yengeme aldıgı kıyafetlerle oturdukalrı butun site giyinirdi.. yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ne ekersen onu bicersin zamanında anneannem yengeme bu sekılde deılde kotu davranmıs olsaydı yengem elini bile surmezdı .. eger biseyler beklıolarsa gelinlerinden karsılıgında da insan olucaklar gelini oglunun eşi deilde aileye maaşla alınan hızmetci her lafı cekıcek stres topu olarak görmicekler.... 3 kurusa 5 kofte yok.
saol canım ..vala sen dusuncelerınde cok cok haklısın ben sonuna kadar arkandayım :) oglak burcuyumhelal bee!!!! hakikaten anneannenizi takdir ettim. herşey karşılıklı bu dünyada düzen böyle. kimseyle kötü olmak istemem ama kendimi unutup yaşamayı unutup hayatımdan taviz veremem. benim anlatmak istediğim buydu sadece. tebrik ediyorum sizi ağzınıza sağlık gercekten. yalnız burcunuzu çok merak ettim? :)
saol canım ..vala sen dusuncelerınde cok cok haklısın ben sonuna kadar arkandayım :) oglak burcuyum
valla yaşamayan bilmez bekara karı bosamak kolay olur demler.. o kaynana evlılıgının en guzel yıllarını burnundan getırsın,sureklı esınle aranda huzursuzluk cıkartsın , hayatına burnunu soksun , düzenini bozsun , sana takmadıgı kulp kalmasın sonrada sen ona bak ... ne guzel dünya ... evlen bı kayınvalıden olsun yakınında o zaman aynı seylerı soylersen burdayım canım.. valla ben eşime en başta sunu soylemıstım annende kız kardeşinde.. benimle iyi olursa ilerde annen yaslandıgında baımın ustunde yerı var sen istemesende ben bakarım ama egerkı benle kumasıymısım gibi yarışıp huzurumu kacırırsa evımden içeri adım atamaz demiştim ve halad kararlıyım bunda .. valla insan yerini kendı yapar bunu bılırım bunu söylerim . ne ekersen onu bicersin kusura bakmasın kimse zamanında bana yapmadııgı kalmıcak bende donup ona bakcam kendımden tavız verıp daha neler.. şöyle bi ornek verıyım anneannemin 2 kızı(annem ve teyzem) 1oglu var ve annanem alzheimer hastası ve tam 4 senedir yemeyi yurumeyı konusmayı unuttu bı bebek gibi yemek borusuna mama hortumu takılı mamayla beslenıo kesinlikle konusamıo ve tepkı veremıo. annaneme kim bakıyo dersin ? yengem .. yengemınde 3 yasında haylaz bı oglu 13 yasında tam ergenlık cagında bırde kızı var .. bunlar yetmıo gibi anneanneme bkıo ..kayınvalıdesiin altından pislıgını alıo..ve bi kez bıktım yeter demedı bu kadın..kadının sosyal hayatı yok oldu.. annemle teyzem bız bakıcaz demesıne ragmen yengemın tepkısı suydu bana zamanında bebek gibi baktı ölücekse benım evımde olucek ben bakıcam dedi.. sebebi ?? anneannem yengemı annm ve teyzemden hep ustun tuttu öz annesınden daha cok annelık yaptı elini sıcak sudan soguk suya sokmadı kimseyı asla karıstırmadı yengeme aldıgı kıyafetlerle oturdukalrı butun site giyinirdi.. yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ne ekersen onu bicersin zamanında anneannem yengeme bu sekılde deılde kotu davranmıs olsaydı yengem elini bile surmezdı .. eger biseyler beklıolarsa gelinlerinden karsılıgında da insan olucaklar gelini oglunun eşi deilde aileye maaşla alınan hızmetci her lafı cekıcek stres topu olarak görmicekler.... 3 kurusa 5 kofte yok.
peki tatlim hersey karsilikliysa, bu insanlar sana bunlari düsündürecek ne yaptilar?
sana kötü mü davrandilar, kötü söz mü ettiler, rahatini mi bozdular, ileride onlara bakman icin baski mi kurdular ne yaptilarda sen onlara karsi böyle bi duvar kurdun?
bi kac yorum öncesinde ne kadar güzel yazmistin, demistim kizdim ama gercekten kötü tecrübesi var aileden ve degistirmek istiyor.
üzülmüstüm sana yazdigim agir yorum icin kendimce.
ama simdi ne kadar cabuk gaza geldigini, ve bi anda davanda kendini hakli buldugunu gördükce
hicbisey anlatamasiz diyorum
canım konu sahıbı ben deilim bu birevli değilim.. sevgilimde yok.. ama sevgilim oldugundada ben böyle bir şart koymadım.. ailesini çok iyi tanımama ragmen bakarım diyordum..
bnm babamlar 10 kardeş.. babaannem bize gelsin bizde kalsın diye yarışırdık resmen torunlarla.. ki en çokta bizde kalırdı. abdest suyunu bile gitsin banyoda alsın demezdik kıyamazdık..
+ babamın amcasının hiç çocukları olmadı.. babamın amcasının eşine (2kumalı) biz baktık.. ve bakarkende seve seve baktık..
bence sen çok önyargılısın.. bu dediğin şeyler olabilir. bu bu ihtimal ama unutma sana çok iyi olabilirlerde. buda bi ihtimal.. anlamadıgım sana bunları hissetircek ne yaptılar..
benim kanaatimce, yaşlılar evin huzurudur evin bereketir.. evet iyi olmayabilir.. aranı bozabilir.. huzursuzlukta çıkarabilirler.. ama sen bunu yaşamadan neler düşünmüşsün..
ben doğuluyum. anneye babaya sevgi büyüktür.. erkek arkadaşının bu tutumu tebrkmi edebilir yoksa şaşırılırmı bilmiyorum.. sen bunu istiyosun ve bunu bile getiriyorsun.. bu senn bileceğin iş.. kimse seni yadırgayamaz.. ben "kendim için düşünce" böyle bir şey yapmam diyorum..
rabbim herkese iyi eşler iyi kaynanalar ve huzurlu evlilikler nasip eder inşALLAH diyorum..
edit: bak yengen ne güzel yapmış.. hani bnce sende bi yaşamalısın. ondan sonra tepkin varsa koymalısın
canım konu sahıbı ben deilim bu bir
ikincisi ben zaten evlıyım ve kayınvalıdemı yeterınce tanıdım :)
daha evlenmemiş ve nişanlisinin ailesini tanımayan konu sahıbı arkadaş :)
ben senin ona yaptıgın yoruma karsılık yorum yaptım yanı sorun bana ait deil bende senin gibi tecrubelerımı ve dusuncelerımı yazdım
merhaba kızlar. gelecek yıl evlenicem. üniversite aşkı, aynı yaştayız, aynı meslekteyiz, aşığız seviyoruz vs. herşey çok güzel ilerliyo. annem ona bayılıyo hakikaten çok seviyo onu. o da aynı şekilde annemi. hergün ararlar birbirlerini falan neyse. benim şimdiki derdim şu. biz inşaat mühendisiyiz. ikimizin babasıda müteahhit. maddi olarak bi derdimiz yok çok şükür. ama tecrübelerinize ihtiyacım var şimdi.
durum şu ki; babası yaptığı yeni apartmanda daire vermek istiyor bize. ev gerçekten çok güzel. yani ben zor beğenirim özellikle mesleğimdende bildiğim için kolay kolay ev beğenmem ama ciddi anlamda güzel. eğer tamam dersek ne döşemesine dokunacak ne boyasına ne mutfak ne banyo yani herşey bizim kafamıza göre yapılacak daha sonra. bu işlerdende anlarız ikimizde yani evimiz istediğimiz gibi olur.
ancak gelgelelim ki aklımdaki tilkilere. sonuçta babasının apartmanı.ilerde gelir bi altımıza bi üstümüze taşınırlar mı? ben yakın olmak istemiyorum o kadar. sevgilimde istemiyo. bu konuyu açıkca ifade ettim ona. hatta ileri gidip kimseye bakamayacağımı kimse için keyfimden vazgeçemeyecğimide açıkca söyledim. o da 'senden bu konularda hiç bişey beklemiyorum kimsede bekleyemez benden daha çok seni sayacaklar kimse seni üzemez kıramaz yıpratamaz, babam dahil hiç kimse bakışıyla bile üzemez seni' dedi.
ev konusunda kararsız olduğumu, ilerde onlarında gelip sağımıza solumuza taşınmalarından korktuğumu söyledim. bana 3 5 yıl sonra eğer istersek kendimizin yaptığı eve,tam anlamıyla yerleşebileceğimizi (yani ömürlük bi ev) söyledi. yani bu eve geçici gözüyle bakabilirmişim. tabi geçici diye öylesine tasarlayıp düzmicem herşey yine olması gerektiği gibi olucak o konuda sıkıntı yok.
sizce ne yapmalıyım? tamam diyip o daireyi bize ayırmasına izin vermeli miyim? aslında hiç öyle problem olacak insanlara bezemiyolar. siz mutlu olun arada arayıp hatrımızı sorun bize yeter diyolar. lütfen bi yol gösterin. tecbrübelerinizden yararlanayım
abla olarak bır önerı davul bile dengı dengıneymış atalar söylemiş
anlattıgına gore denksınız aileler iş güç vs.
problemlı evlılklerde denklık olmuyor ya gelın ezılmek ıstendıgı ya ailesı asagılandıgı yada kultur farkı sunnı alevı turk kurt ... gıbı kavramlarda anlasmazlık cıkıyor .
ben eğitimli ailelerde sorun oldugunu dusunmuyorum
burda sorunlu tıpler oldugu kadar sorunsuz kayınvalıdemle anne kız gıbıyım dıyorlar.
bence ıyı nıyetle tesekur edıp dızaynını yap otur
yanına gelırlersede sen calısan bır ınsansın sınırın belllı kayınvalıdenle gun gezmıyceksın aksam yorgun gelıp belkı ıyı bırı olucak yemegını yıyıp evıne cıkıcaksın.,
benım öle arkadslarım var annesı gıbı kaynanası
para varsada sanırım pek sorun olmuyor ya dıkkat edersen ya -kaynım kaynanam eşim paramızıı verdı aldı evım yok bıktım kaynanam bızı kullanıyor tarzı seyler dert edılıyor
olumsuz dusunme zaten sen en basında evıne oturacagın ıcın dugun masrafı vs olmuyacgı ııcın hır gur az olucak
en buyuk dır dır herseyı bız ödedık hıc yardım etmedılerle baslıyor evlılıklerde unutma. sen 1-0 artı baslıyorsun.
ben yıllardır yanı 4 yıldır bı ev almadık kazandıgımız kardesıne gıttı dıye dır dır ettım sımıd aldık ta coık sukur evım olaydı dert etmzdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?