tecrübesizliğimin kurbanı olmak istemiyorum

evet her iki aileyle aynı apt. yaşamama taraftarıyım

sevgiliyken bende dile getirmiştim ama sizin zaten aynı apt.değil ilerde yaa taşınırlarsa diyorsunuz başka evde otursanız bile oraya da taşınabilirler

yani şuan olmayan birşey için bu kadar düşünmeye gerek yok

birde başkasına bakamam demişsiniz kendi keyfimi bozamam merak ettim sadece eş ailesi için mi bu

yoksa annenize de bu kadar açık ve net bunları söyleyebiliyor musunuz

çok teşekkür ederim içimi rahatlatttınız

tabikide kendi aileme karşı böyle değilim. ben aileme bakmakla yükümlüyüm ki bunu severek yaparım onlara çok bağılıyım hele anneme. ama onun ailesine karşı öyle davranamam. her insan farklıdır. lütfen bunu böyle değerlendirin

her insan tabi ki farklı ama eş anne babasından bahsederken hele yüzüne karşı ben kimse için rahatımı bozamam bakamam

ama aileme bakmakla yükümlüyüm derse olmaz ha şuan için evet aşkım evet bitanem der ama evlenince öyle olmaz

yanlış dşünüyorsunuz senin anne baban kıymetliyse onun da kıymetli sen nasıl bakmakla yükümlüysen o da yükümlü

ne fark var peki aileler arasında o da anne baba

bu kadar peşin hükümlü olmayın evlenince çok üzülürsünüz yoksa

haklısınız üzülebilirim ancak ben onlara bakmam derken ilgilenmem demiyorum ki aynı evde bakmam diyorum. gerekirse hergün uğrar hatırlarını sorarım bi ihtiyaçları varsa karşılarım ancak aynı eevde kimseye bakamam. benim dediğim şey buydu. o da 'o benim görevim zaten sen bana destek ol' yeter dedi

ee eşin tabikide kendi ailesine karşı öyle değil.oda ailesine bakmakla yükümlü.ailesine severek bakar seninki annede ononki taşmı yuh yani sana .okumuşsun mühendis olmuşsun adam olamamışsın.birde k.b ev verecek size bu yapılan haram ya ayıp yani.pes allah sizin gibi kişilerden oğlan annelerini korusun.allah sanada sen gibi hayırsız gelinler versin diyeceğim tatlım.allah gönlüne göre versin.

umarım siz yaşlandığınızda da çocuklarınızın eşleri sizin için aynı cümleyi kurmazlar
çok üzücü bence ..
ben bile asla ne yakın oturmak isterim ne sık sık gidip gelemk..
ama bakmam diyemezdim açıkçası.. niye akrabbayız ki.. biribirimize destek olmak için değil mi...

beni anlayanada anlamayanada, tavsiye verenede eleştirenede çok teşşekkür ediyorum çünkü hepsi bana bi bakış açısı katıyo. yanlızca kendi penceremden bakmamayı başka yönleride görmeyi öğretiyo. ancak ben size nasıl saygılıysam sizinde aynı saygı çerçevesinde konuşmanızı isterim

sevgilin şimdi destek çıkmış ama ilerde evlenince işler çok değişicek.
hayat bu ne olacağı belli olmaz.

tatlım sende saygı olsaydı büyükler için nişanlınla o şekilde konuşmazdın.tamam kv .ile yakın olmak genelde problemli oluyor .ama ortada hol yok yumurta yok daha şimdiden ben onlarla uğraşamam bakamam edemem ne demek?belki muhtaç olacaksın o insanlar seninle ilgilenecek.o çok aşık olduğun erkek ağaç kavuğundan çıkmadıki mantarmı bu.onlar senin eşinin ailesi ve dünyaya gelecek ve canından çok seveceğin evladınında ataları olacaklar.bak insanlar duymasa senin konuştuğun kelimeler bu evrene yayılıyor.onlar sana karşı bir soğukluk hissederler.ama neden olduğunu bilmeden.bence sen dua et allahım onlarla benim aramdaki muhabbeti arttır diye.ne demişler et tırnaktan ayrılmaz onlarda evlatlarından ayrılamazlar.eşinde ailesinden ayrılamaz ama senden pekala ayrılır sen gibi dünyada sayısız kız var.hele birde zengin oğluysa .

aslında haklı olduğunuz yerler var. bugün şunu anladımki benim savaşım kendimle. benim bu konuda psikolojik destek almam lazım. çünkü anneme yaşatılanlarrdan dolayı soğumuşum ve hep uzak durma isteği var içimde. bi sevebilsem onları bi yedirebilsem içime daha ılımlı olucam. şimdiye dek hiç kötü bişey duymadım ağızlarından hatta çok ılımlı yanaştılar ama işte ben duvar ördüm arama onlarla bu kim olsa böyle olucaktı çünkü bu konuda ciddi anlamda önyargılıyım annemin yaşadııkları yüzünden

neyse hakkında hayırlısı neyse o olsun.işte çocuklukta insanın başından geçen olaylar yıllar sonra çıkıyor.babaannen anneni üzmüş sen çocukken bundan etkilenmişsin.ama her insan bir değilki fazlada anneni babanı istemiyorum deme ters teper.onlarla iyi olursan eşinle daha iyi olursun benden sana abla tavsiyesi.o annesine babasına birşey dese bile sen hiç sesini çıkarma.valla benim kayınbaba bize ev verse çok mutlu olurum ve duacı olurum kiracılıkda çok zor.ay başı hemen geliyor.kirayı bir ay vermesen kapıdasın.

doğru söylüyosunuz bbazı şeyler için sükretmeyi bilmem lazım. ben bazı şeylerin yokluğunu bilmediğimden varlığının kıymetinden mutlu olamıyorum.
onun ailesi konusunda destek alıcam. çünkü benim bu konuda psikolojim cidden bozuk. onlarla iyi olmayı gerçekten istiyorum ama duvar örmek bana daha kolay geliyo sanki o zamn hiç kırılmıcam hiç üzülmicem gibi hissediyorum

Yanlış anlamışsınız.
Halbukı ustune basa basa aılyle oturun yada oturmayın demedım ben.Bunun hakkında fıkır yurutmedım.
Niyetinizden bunu dile getirirken kurdugunuz cumlelerın cırkınlıgınden bahsettim.
Çünkü hakkında atıp tuttugunuz,hakaret ettıgınız insanlar istesenizde istemesenizde ileride bağınız olacak insanlar.
Ve muhtemelen bu sözleri hakaretleri hak etmıyorlardır..

Yaşınız kac bılmıyorum ama daha olgun cumleler kurmanızı öneririm.
Zira hayat bu öyle bir gün gelir ki o tilkilere muhtac eder Allah ..

benim kayınvalidemde özünde iyi bir insan tabiki benimde onunda cins huylarımız muhakkak vardır.eğer en başta bende ayrı uzak bir yerde otursaydım aynı senin gibi düşünürdüm bundan emininm ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor canım.yaşlılık ayrı bişey tabiki bakmak zorundayız vicdan meselesi bende bakarım hem eşimin ailesine hemde kendi aileme,ama insan gençliini yaşamak istiyor aynı yerde oturduğun zaman malesef bu tam anlamıyla mümkün deyil.uzun lafın kısası yaşamayan bilemez...

bence siz yanlış okumuşsunuz çünkü ben kimseye tilki demedim. aklımda dolaşan tilkiler dedim. yani kafamdaki düşünceler. bir daha okumaznızı tavsiye ederim

sevdiği adamı buyuttuler diye ömür boyu sırtınta taşıycak hayatını onlara adıycak butun luxlerınden tavız verıcek dıye bisey mi var ? gerektıgınden fazla samimiyet ilgi sevgi gösterince ayyy aferım bızım gelınımıze denmıyo malesef gene yaranamıosunuz gene yaranamıosunuz en guzelı tavız vermemek kendısını harab edıp gene kotu olmaktansa mesafesını korur olur bıter .. arkadaş milletin kaynanaları melekmiş ya hayretler içindeyim

Başlangıçta bende seni çok saygısız ve büyüklenen bir genç kız olarak görmüştüm.
Ama sonra annenin yaşadıklarından önyargı taşıdığını açıklayınca iyi niyetli olduğunu düşünmeye başladım.Bence de bu konuda yardım almalısın,belki nişanlının ailesi hakikaten çok çok iyi niyetli insanlar.Onlara haksızlık etmek istemezsin değil mi ? İnan şimdi herşey'e "he-he" diyen nişanlının evlendikten sonra U dönüşü yapması çook büyük ihtimal.
Bence ev tekliflerini iyi niyetle ve kırmadan, kibarca reddet. İleride kendi evinizde oturursunuz. Bu hem onlar hem senin için daha hayırlı olur.Çünkü yakında oturursanız o insanların iyi niyetli yaklaşımlarını bile önyargılarından dolayı kötü okuyabilir, hem kendinin,hem eşinin hem de ailesinin huzursuz olmasına sebep olabilirsin.

Son düzenleme:

saygı... ? Sizdemii ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…