• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübesizliğimin kurbanı olmak istemiyorum

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
merhaba kızlar. gelecek yıl evlenicem. üniversite aşkı, aynı yaştayız, aynı meslekteyiz, aşığız seviyoruz vs. herşey çok güzel ilerliyo. annem ona bayılıyo hakikaten çok seviyo onu. o da aynı şekilde annemi. hergün ararlar birbirlerini falan neyse. benim şimdiki derdim şu. biz inşaat mühendisiyiz. ikimizin babasıda müteahhit. maddi olarak bi derdimiz yok çok şükür. ama tecrübelerinize ihtiyacım var şimdi.
durum şu ki; babası yaptığı yeni apartmanda daire vermek istiyor bize. ev gerçekten çok güzel. yani ben zor beğenirim özellikle mesleğimdende bildiğim için kolay kolay ev beğenmem ama ciddi anlamda güzel. eğer tamam dersek ne döşemesine dokunacak ne boyasına ne mutfak ne banyo yani herşey bizim kafamıza göre yapılacak daha sonra. bu işlerdende anlarız ikimizde yani evimiz istediğimiz gibi olur.
ancak gelgelelim ki aklımdaki tilkilere. sonuçta babasının apartmanı.ilerde gelir bi altımıza bi üstümüze taşınırlar mı? ben yakın olmak istemiyorum o kadar. sevgilimde istemiyo. bu konuyu açıkca ifade ettim ona. hatta ileri gidip kimseye bakamayacağımı kimse için keyfimden vazgeçemeyecğimide açıkca söyledim. o da 'senden bu konularda hiç bişey beklemiyorum kimsede bekleyemez benden daha çok seni sayacaklar kimse seni üzemez kıramaz yıpratamaz, babam dahil hiç kimse bakışıyla bile üzemez seni' dedi.
ev konusunda kararsız olduğumu, ilerde onlarında gelip sağımıza solumuza taşınmalarından korktuğumu söyledim. bana 3 5 yıl sonra eğer istersek kendimizin yaptığı eve,tam anlamıyla yerleşebileceğimizi (yani ömürlük bi ev) söyledi. yani bu eve geçici gözüyle bakabilirmişim. tabi geçici diye öylesine tasarlayıp düzmicem herşey yine olması gerektiği gibi olucak o konuda sıkıntı yok.
sizce ne yapmalıyım? tamam diyip o daireyi bize ayırmasına izin vermeli miyim? aslında hiç öyle problem olacak insanlara bezemiyolar. siz mutlu olun arada arayıp hatrımızı sorun bize yeter diyolar. lütfen bi yol gösterin. tecbrübelerinizden yararlanayım

hep öyle derler canım inanma aldanmaaaa...benim kayınvalıdemde 8 ay boyunca bir melekti adetaa beni kandırdılar böle diye diye sen kanma :ssz:. oturabıldıgın kadar uzak bi semtte otur..
ama şunuda söyliyim istedikleri kadar uzakta olsunlar gene seni uyuz etmeyi başarıcaklar .. eşin istedikleri kadar önlerinde dursun onlar gene bi laf edip seni sinir harbine sokbılıcekler .. evlilik o nişanlılık dönemindekı vaadlerle hiç mi hiç uyuşmuyo.. beim eşimde cok sert mesafelıdır ailensıne karsı ama gene lafları kulagıma gelıo kayın valıdemın gene benı sınır etmeyı başarıyo sana tavsiyelerim şunlar
oturabıldıgın kadar uzakta otur ama dedigim gibi gene duyucaksın laflarını bunu bılerek çık yola
karşılarında asla ama asla susma bişey dedıklerınde cevaplarını ver (saygı çercevesı içinde)
soylenenlerden 3ünü duy 5ini duyma
onların lafları yuzunden ASLA eşinle kötü olma şunu unutma eşin istedigi kadar engel olsun gene sana laf gelıcek o yuzden bozma aranı ailen sunu dedı bunu dedı dıe adamı bıktırma o zaten görücek.. tatlılıkla ben boyle yaklasmama ragmen bana böyle yapıolar hayatım falan die konuş..
ve en önemlisi sakın akrabalarına tavır alma cici kız görüntüsü oluşturki ilerde bi sorun oldugunda ''zaten şirretin tekiydi'' demek yerıne ''kız melek gibiydi bunlarda sorun var'' desinler ...
benden bukadarrrr uygulayıp uygulamamak sana kalmış :34: ama şunuda aklından çıkarma bu şekılde hareket etmezsen kımle evlenırsen evlen yurutemezsin evlilik şu an kafanda canlandırdıgın sana nişanlın ve ailesi tarafından anlatılan duydugun pembe dunya deil :ssz:

bence olabildiğince uzak yerde otur daha evleneli 1 yıl olmadan bile gelir yakınına oturabilirler, ilk başta iyi görünen her şey sonra insana batabiliyor, en ufak bir söz, bir bakış, her şey insanı etkiliyor, gerekirse kirada otur ama uzakta otur bir de naçizhane tavsiyem ne kadar iyi olursa olsunlar eşinin ailesiyle arana mesafe koy samimiyeti ilerletme ama karar sesin tabi sen bilirsin

sızın kayınvalıde yada kayınpederın kendı evlerı yokmukı bırakıp oraya tasınsınlar.sızde bırara konusurken sorun arada dıger daıreler satılacakmı bakalım.yoksa karsınız ustunuz altınız herneyse kıraya vermeyı dusunuyoruz derseler bıttınız oraya tasınacaklar demektır.uzaktanda yapıyorlarda yapacakları varsa kapı komsu olmakta daha beterdır uzak durun.sız bır sorun bakalım dıger daıreler ne olucak bırını bıle kıraya verıyolarsa durumdan hemen suphelenın derım

canım erkekler de aileleri de evlenmeden önce melek gibi oluyorlar.. sen ne istersenler.. nasıl istersenler.. havada uçuşuyor.. sonra evlilik gerçekleşince biraz zaman geçince hayat ufak tefek oyunlar oynayınca herşey değişiyor.. başka da bir sey demıyorum..

Eğer şu anda oturdukları bir ev varsa bence yerleştikleri yeri bırakıpta yakın bir yerde oturmzlar diye düşünüyorum.Bir de yapılan apartmanda tek daire sizin olacaksa diğerlerini sonuçta başkalarına satacak eğer bir daire felan satılmaz kendilerine ayırma düşünceleri varsa o zaman kork gelirler diyebiliriz ama satılırsa da bence gelmezler.
Yine de için rahat etsin istiyorsan da ikinizde inşaatla ilgileniyormuşsunuz mühedismişsiniz zaten eviniz olur nasipse bu teklifi reddedin.

bence de daha şimdıden kendıne sıkıntı yapmana gerek yok
siz orada oturursunuz,diğer daireleri de satarlar bence başkalarına..
hem olacağı varsa da olur,ha yakınınız da ha uzağınız da
bunu o zaman düşünürsün:)

maddi anlamda sıkınıtınz yoksa zevkinize göre bi ev yaptırın o ömürlük dediğinizden
bile bile sıkınıtıyı ayağınıza çağırmayın derim
ne olur ne olmaz hayat bu

Kayinvalidenin ve Kayinbabanin böyle uzak durulmasi gereken bi öcü gibi görülmesine anlam veremiyorum
Kocan seni destekliyor, kayinvalidenlerin maddi durumu yerinde, hatta sana istedigin gibi bi ev vaad ediyorlar
daha neyi kafana takiyorsun ?
Varsin ileride yakinina tasinsin, nasil bi düsünce bu anlamiyorum ya.
Esin senin agactan düsmedi ya, onu bugünlere getiren insanlar icin nasil keyfimden vazgecemem, yanimiza tasinirlar diye
korkuyorum diyebiliyorsun anlamiyorum
Ben bunu esime söylesem, yüzüme bakmaz herhalde, esinizin anlayisina hayran mi kalsam, annesini babasini bu kadar kolay silmesini garipsesem mi bilemedim.

Maddi durumlari yerindeymis, ileride bakima ihtiyaclari olsa sana ihtiyaclari olacgini sanmiyorum zaten.
Sen zaten bunu esine rahatlikla söylebiliyorsun böyle bi durum karsisinda onlarin karsisina gecipte ben size bakamam, keyfimden vazgecemem de diyebilirsin hayli hayli...

Bi kac sene icinde istedigin evi yaptirir tasinirsin oraya, kafana takacak, korkacak, büyütecek bi mevzu yok bence...
Hadi simdiden anlasamazsin onlarla ve gercekten cahil ve anlayissiz insanlardir anlarim bu korkularini,
ama ortada fol yok yumurta yokken neden stres yaptin ki kendine?

hep öyle derler canım inanma aldanmaaaa...benim kayınvalıdemde 8 ay boyunca bir melekti adetaa beni kandırdılar böle diye diye sen kanma :ssz:. oturabıldıgın kadar uzak bi semtte otur..
ama şunuda söyliyim istedikleri kadar uzakta olsunlar gene seni uyuz etmeyi başarıcaklar .. eşin istedikleri kadar önlerinde dursun onlar gene bi laf edip seni sinir harbine sokbılıcekler .. evlilik o nişanlılık dönemindekı vaadlerle hiç mi hiç uyuşmuyo.. beim eşimde cok sert mesafelıdır ailensıne karsı ama gene lafları kulagıma gelıo kayın valıdemın gene benı sınır etmeyı başarıyo sana tavsiyelerim şunlar
oturabıldıgın kadar uzakta otur ama dedigim gibi gene duyucaksın laflarını bunu bılerek çık yola
karşılarında asla ama asla susma bişey dedıklerınde cevaplarını ver (saygı çercevesı içinde)
soylenenlerden 3ünü duy 5ini duyma
onların lafları yuzunden ASLA eşinle kötü olma şunu unutma eşin istedigi kadar engel olsun gene sana laf gelıcek o yuzden bozma aranı ailen sunu dedı bunu dedı dıe adamı bıktırma o zaten görücek.. tatlılıkla ben boyle yaklasmama ragmen bana böyle yapıolar hayatım falan die konuş..
ve en önemlisi sakın akrabalarına tavır alma cici kız görüntüsü oluşturki ilerde bi sorun oldugunda ''zaten şirretin tekiydi'' demek yerıne ''kız melek gibiydi bunlarda sorun var'' desinler ...
benden bukadarrrr uygulayıp uygulamamak sana kalmış :34: ama şunuda aklından çıkarma bu şekılde hareket etmezsen kımle evlenırsen evlen yurutemezsin evlilik şu an kafanda canlandırdıgın sana nişanlın ve ailesi tarafından anlatılan duydugun pembe dunya deil :ssz:

çok teşekkür ederim tavsiyelerin için bende böyle düşünüyorum aslında korkularım bu yüzden. gencim dünyam biraz pembe ama laylaylilaylom olmadığının farkındayım yani dişlerimi biledim daha çıkarmadım ama:) çok ama çok teşekkür ederim tavsiyelerin için. tecrübeli bi ağızdan duymak iyi geliyo

sızın kayınvalıde yada kayınpederın kendı evlerı yokmukı bırakıp oraya tasınsınlar.sızde bırara konusurken sorun arada dıger daıreler satılacakmı bakalım.yoksa karsınız ustunuz altınız herneyse kıraya vermeyı dusunuyoruz derseler bıttınız oraya tasınacaklar demektır.uzaktanda yapıyorlarda yapacakları varsa kapı komsu olmakta daha beterdır uzak durun.sız bır sorun bakalım dıger daıreler ne olucak bırını bıle kıraya verıyolarsa durumdan hemen suphelenın derım

doğru bir fikirden yola çıkarak doğru şeyler söylemişssiniz ancak bütün daireleri satıyolar yani kiraya vermiyolar hepsi satılık zaten çoğu satılış durumda ve bitmek üzere şu anda. dairelerden birini halasına satmışlar mesela. bak şimdi bu da kafama takıldı. gerçi halasının oğlu oturcakmış evlenicek de bu yaz

Eğer şu anda oturdukları bir ev varsa bence yerleştikleri yeri bırakıpta yakın bir yerde oturmzlar diye düşünüyorum.Bir de yapılan apartmanda tek daire sizin olacaksa diğerlerini sonuçta başkalarına satacak eğer bir daire felan satılmaz kendilerine ayırma düşünceleri varsa o zaman kork gelirler diyebiliriz ama satılırsa da bence gelmezler.
Yine de için rahat etsin istiyorsan da ikinizde inşaatla ilgileniyormuşsunuz mühedismişsiniz zaten eviniz olur nasipse bu teklifi reddedin.

bütün daireleri satıyolar yani kiralık vermiyolar kendilerine dairede ayırmıyolar hepsi satılmış nerdeyse

canım erkekler de aileleri de evlenmeden önce melek gibi oluyorlar.. sen ne istersenler.. nasıl istersenler.. havada uçuşuyor.. sonra evlilik gerçekleşince biraz zaman geçince hayat ufak tefek oyunlar oynayınca herşey değişiyor.. başka da bir sey demıyorum..

bende çok haklısınız diyorum:)

risk almaya gerek yok, apartman aile apartmanı olma yolunda akrabalarda geliyo gibi yavaştan, size verecekleri evi kiraya verir kiraya çıkarsınız ya da satıp başka yerden ev alırsınız, babamda anneme ben kirada oturaam 1 sene sık dişini annemlerle oturalım sonra evimize çıkarız demiş, 1 sene olmuş 10 yıl, şimdi babam 0'ın değerimi var sanki diyip gülüyo erkeklere hayat toz pembe, bende hem ailemden hem de kayınvalidemlerden kilometrelerce uzağım eşimin işi gereği, onlar ankarada biz batmandayız,valla süper, her gün annemle konuşuyorum babamla konuşuyorum canları sağ bunu biliyorumya iyiyim böyle, hatta şark dönüşü ankaraya dönmeyi düşünmüyoruz rahata çok alıştık

Back