• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübelilere bir sorum varrr

Mervisko81

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2015
39
7
1
43
Selamlar herkese
Ameliyat olmuş arkadaşlarım bana cevap versin hayrına nolur . merak ettiğim bişey var cevaplarınızı bekliyorummmmmmm çok makbule geçecek yardımlarınız. 1 buçuk ay sonra ameliyat olmak gibi bir düşüncem var. sizce 7gün işe dönmek için yeterli süremidir? 7. Gün iş başı olacak şekilde. Ameliyat olacağımı sadece ailem bilecek dolayısıyla iş yerine bi doktor arkadaşımdan rapor ayarlıyacam. belirtmeliyimki işim masa başı bankada çalışıyorum sadece evime biraz uzak arabayla yarım saat kadar sürüyo sizce zorlanırmıyım yeni memelerimle ameliyattan sonra işe başladığım süreçte =)

7. gün aslında epey iyileşmiş oluyorsun. Masa başı işse zaten bir sakıncası olmaz ama genelde çok oturamıyorsun yoruluyorsun, uzanma ihtiyacı duyuyor insan..

Evet zaten kişiden kişiye değişir iyileşme süreci ama bir hafta sonra işe başlayan arkadaşlar hangi konuda zorlandılar acaba araba kullanma konusuda aklımı kurcalıyo kolları kullanıcağım için sıkıntı olurmu

Bündeyen bünyeye farklıdır herkesin bildiği üzere. Tabii ki uygulanan yöntemin kas altı kas üstü vs ,, protez büyüklüğününde önemi var. Şöyle ki kas altı protez yerleştirmelerinde kasınızın kesilmesinden kaynaklı kol hareketleriniz ameliyat sonrası dönemde fazlasıyla kısıtlanır ve kaldırdığınız kısa süreli anlarda bile ağrı çekersiniz.. Kas üstü yöntemde ağrı pek hissedilmez fakat gerginlik hissi hat safhadadır. Kollar kolay hareket ettirilir. Küçük bir protez tercih edilmişse iyileşme dönemi daha hızlı gerçekleşir. Ben 450 taktırdım mesela :) Geç mi iyileştim. Hayır. Ama sürekli dinlendiğimden çabuk ayaklandım. Çok psikolojik sıkıntı yaşadım orası ayrı. Bu çalıştığınız iş ortamı ve işinizlede alakalı. Masa başında mı işiniz?? 7 gün belki yeterli olabilir iyileşmek için ama 2 haftada garantilemiş olursunuz iyileşme sürecini. Sağlık bu şakaya gelmez :) Siz genede süreci uzatın. Kendinizi iyi hissederseniz 7. günden dönersiniz işinizin başına. Kim bilir belki daha erken bir sürede bile olabilir :KK66:

Soyle soyliyim ki ben cok dayanakli bir yapiya sahibim. Ama 7. Gun ise baslamak icin biraz erken kas alti olursaniz daha zor. En azindan uzanma ihtiyaci duyarsiniz beliniz kollariniz agrir soyliyim. Izin isini iki hafta yapabilirseniz super olur.

Raporu uzatmam mümkün olmaz ancak o kadarlık izin alabiliirm ne yazıkki bi hafta geçince başlamak zor olacak ama başka çare yok.sizce araba konusu sıkıntı olurmu kolları kullanmak 7. Gün için

Canim kas alti olacaksa 7gun kisa bi zaman bence.nedenlerine gelirsek birincisi en basit bikol cantani bile kaldirmak zor gelecek.agir kaldiramayacaksin ayrica kollarini belli yukselikten yukariya kaldiramiyosun evet agrilar azaliyor ama hareket kabiliyeti eskisi gibi olmasi icin biraz daha zaman gerekiyor.araba eger otomatik vites ise çok skinti olacagini sanmiyorum.düz vites ise vites atarken zorlanabilirsin.kisaca tüm hareketleri bi sekilde yerine getirirsin ancak zorlama olmasa iyilesme ssürecin daha çabuk olur.Birde oturur vaziyette de olsa uzun sure durunca sirt agrisi filan hissedebilirsin yastik filan koy calisirken arkana sorana da belimi incitmişim dersin.simdiden kolaylik versin Rabbim:KK55:

Ya çooookkkk sağolun kızlar Gözüm çok korkuyo Rabbim sonumu hayır eylesin yardımcı olsun dua ediyorum ve çok korkuyorumm.

kas altı olcaksa eger bnce 7 gun yeterli benmde işim masa bası 5.gun işe basladm ama sadece görüntü olrak işteydim sırt agrısı cok oluyor ama kalabalk yerde olsam farkedilirdi belki 10 gunde skntısız gidersn ama 7 gundede gideblrsn bnce araç kullanan arkdslarda var burda brazda pskolojik kişiye görede değişebilio bu durum ama baska sansın yoksa bnce 7 gun için göze alablrsn

Mersi kızlar zaten artık dönüşü yok bu işin bu şekilde olcak Rabbim yardım etsin =) peki sürekli yastıklarla filan destekli şekilde yatsamda sırt ağrıları oluyormu ne zaman geçiyo

1 hafta rahat çekersin sırt ağrısı ama günden güne azalarak. Düz yatamamandan ve silikonların ağırlığından kaynaklı oda. İlk etapta düz yatamıyorsun tabii ki ama rahat yatmaya başladıkca ağrı mağrı kalmıyor hiçbiryerinde..

Ya herkes çekio bi şekilde acı ağrı zorluk ama geçiyor tüm olunsuzluklar sonuçta dimi =)başa gelen çekilir diycez artk çekcez napalm

walla ilk 3 gün sırt üstü uyumaktan yatmakdan sırtım uyusmustu sonraki gunler hafifi yan dnmeye basladm dayanamadm ben ama ilk 10 gun cok sırtım agrımıstı gögüsle alakalı bi skntım yoktu ama sırtım beni mahvetti gögüs agrısını zorladgm zamn hissediodum nefes daralması fln oluyor zorlaynca ama ben zorladm işte cbk ayaklanmam gerekiodu eger skntısız bi amlyt olursa brzda psikolojiyle alakalı bana kalırsa burda gördklermden yola cıkarak da sölüorum bunu

Ben 10 gun ise baslamistim , ofis masabasi. Yan yatmaya alisiktim, dogru durust uyuyamiyordum geceleri. Butun gun ofiste hem uykulu hem agrili oturuyordum. Ikinci haftadan sonra da araba kullanmaya basladim.Benden cabuk iyilesen arkadaslarim da var ama sanirim her kesin farkli oluyor iyilesme sureci. Isyerinde buyuk bir salim var onu sariyordum anlayan olmadi sanirim meme ameliyati olduguma. Bir rahatsizligim oldugu belliydi ama her halimden :)

Ben 5. Gun cok kisa mesafe araba kullanmak zorunda kaldim ve gercekten zorlandim , 10. Gonden itibaren aktif kullanmaya basladim ama bana sorarsan araba kullanma gobi zorlayici hareketler iyilesme surecini geciktiruo, en azindan bende oyle oldu, ise baslamak zorundaysan da mjmkun oldugunva kollarini ve kaslarini zorlamamaya onem goster,

kişiden kişiyi değişiyo ben 4. gün pazara gitmiştim 6. gün sabahtan akşama dışarda alışveriş yapıp gezdim belki de 3. gün bile olurdu bu durum ame ben o gün çıkabildim evdeydim iki gün dinlenmen yetiyo benim ameliyatım çok kolay gelmişti şimdi bi daha olsam olurum yani

Back
X